Ulica Študentská-strom-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Irina Fajnorová 15. februára 2022

Môže mesto vysadiť stromy na miesta, na ktorých boli odstránené stromy z dôvodov úhynu a následne boli tieto plochy buď zaslepené alebo nevysadené? Jedná sa o stranu smer na Prednádražie. Je to žiadúce aj z toho dôvodu, aby sa zachoval ráz tejto ulice, ale aj z estetických a ekologických dôvodov.
Vopred vďaka.

16. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? referát zelene

Mesto Trnava
16. február 2022

Irina Fajnorová

...ide o približne 20 takýchto miest, stromy v minulosti veľmi efektívne slúžili na ochladzovanie ulice v letných mesiacoch...
05. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
z tejto strany Študentskej ulice sa stromy už do chodníka sadiť nebudú. Zámerne sa v stredovom zelenom páse vysadili platany tak, aby perspektívne prekryli svojimi širokými korunami priestor nad cestou.
Kto? Odbor územného rozvoja a koncepcií

Mesto Trnava
05. august 2022

Irina Fajnorová

Dobrý deň, platany v strednom pásme tienia/ochladzujú len cestu, ale nie chodník, a to len do 8,30 hod., potom je tam pre chodcov neznesiteľný úpek v letných mesiacoch. Keďže chodím cez túto ulicu 40 rokov, viem, aký prínos mali stromy na okraji chodníka, v lete ochladzovali, v daždi a snežení chránili. Takže platany sú riešenie pre vodičov, nie chodcov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania