Parkovanie pred novostavbou

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Palcino Čavojský 23. novembra 2014

Majiteľ novostavby na Okružnej ulici (záhrada domu Oblúková 12) si prenosnou dopravnou značkou obsadzuje jedno parkovacie miesto pred svojim domom. Tých, ktorí si dovolia tam zaparkovať, odháňa, že toto miesto má zaplatené. Ale na to slúži asi iná značka. Mesto by sa malo tak isto zaoberať aj zmenou čiar pred jeho domom, pretože okrem toho, že zaberá jedno miesto navyše, jeho východ z garáže zastavuje druhé miesto a majitelia aut sa teda radšej tlačia na seba

23. november 2014

Andrej

pred vjazdom do svojej garáže nepotrebuje žiadne čiary pretože nikto mu tam nesmie parkovať a ak áno môže ho dať odtiahnuť. majiteľ to asi urobil zo zúfalstva. nikomu by sa nepáčilo keby mu denno denne stálo kopec áut pred domom. mám podobný problem ale mne auta stoja okrem vjazdu do dvora aj vo vchode do domu a musíme autá obchádzať aby sme mohli prejsť. preto mám vsetko nafotené a priložené k žiadosti o osadenie vodorovného značenia " zákaz zastavenia" .
23. november 2014

Pavol Čavojský

preto píšem, že je tam treba riešiť situáciu... inak sme veľmi prekvapení, že tam niekto stavbu povolil stavať, keďže tam nie je vyriešené parkovanie a vjazd. Vedľa sa má stavať ďalší dom... situácia s parkovaním je tu už dlhodobo zlá, neviem, ako ju chce mesto riešiť potom.
23. november 2014

andrej

to teda neviem. toto málo byť podľa mňa už vyriešené dávno pred schválením stavebného povolenia. viem sa vcítiť aj do majiteľa domu, aj do majiteľov vozidiel ktorí tam parkujú. sám som zvedavý ako sa toto vyrieši.
24. november 2014

Pavol Čavojský

Andrej (s veľkým A): ešte raz opakujem: Upozorňujem na situáciu, aby sa hľadalo riešenie.. Pred vjazdom do garáže naozaj nepotrebuje čiary, lenže tie čiary tam boli skôr, ako tam bola tá garáž. Majiteľ urobil zúfalý počin,že tam niečo kúpil a staval, pretože s týmto musel rátať. A asi aj rátal: Postavím tu dom a nikto mi tu nezastaví. Vy ste žiadosť podali a vybavujete zákaz zastavenia. Neviem, či tento majiteľ žiadosť podal, ale podľa toho značenia, ktoré je aktuálne, nemá právo zaberať verejné priestranstvo a zakazovať na riadne vyznačených parkovacích miestať parkovať iným.
24. november 2014

navstevnik

Vyhradit si parkovacie miesto na parkovanie pre sukromne ucely na verejnom priestranstve podla cestneho zakona nie je mozne.
25. november 2014

Karol

postaviť dom v tej lokalite za tých podmienok je zúfalstvo...
25. november 2014

petronela chudá

,, Ja bych byl taky machr kdybych dedil" :-D
Ale človek si nenavyberá, postaví dom aj na pozemku 3x3 metre aj za podmienok že mu tam budú parkovať a čumieť do dvora....
27. november 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
parkovací pruh nachádzajúci sa pozdĺž oplotenia záhrad bude premaľovaný (počas vhodných poveternostných podmienok) tak, aby bol pred vjazdom prerušený. Vlastník nehnuteľnosti nemá zaplatené žiadne parkovacie miesto. Predaj parkovacích miest nie je v súlade s parkovacou politikou mesta.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
11. december 2014

Palcino Čavojský

stav sa nemení, značka, ktorú si pán majiteľ dáva na cestu tam je stále.
13. december 2014

Palcino Čavojský

Po pohovore s majiteľom domu, majiteľ značku odstránil. Teraz budeme čakať na úrad, akým spôsobom zorganizuje nové parkovanie sľubovanými čiarami.
19. december 2014

Milos

Presne tak, na danom mieste by som si dom nikdy nepostavil, problemy tam bude mat stale.
14. január 2015

Robert

Ani sa tomu majitelovi domu nedivim a urcite to nerobi zo srandy, ale asi sa uz niekolko krat nedostal von ci stavebni robotnici nemali pristup k domu.
Vsade v zapadnej europe sa nove parkovacie miesta platia z najmu tych co tam byvaju, len u nas ludia ocakavaju, ze mesto bude donekonecna zadarmo poskytovat dodatocne zlepene parkovania obmedzovanim sirky pruhov na verejnych cestach a dokonca stavanim novych parkovacich miest pred bytovkami za mestske peniaze.
Namiesto diskusie o nevyhnutnom zvyseni najmu bytovymi druzstvami na zaplatenie tvorby normalnych parkovacich miest / parkovacich domov pre tych co radi byvaju a kupuju auta bez toho aby mali existujuce parkovacie miesto, sa tu ludia bez ostychu idu stazovat diskutovanim, ze sa nepodarilo plne zatrepat verejnu cestu dodatocne prerobenu na parkovanie autami, a ci majitel moze alebo nemoze dat zakazovu znacku pred vyjazd z domu.
15. január 2015

Palcino Čavojský

Robert, mám pocit, že ste si prečítali len podnet a nie diskusiu. Cieľom môjho podnetu nie je nadávať na majiteľa novostavby, ale vyriešiť problém s parkovaním okolo jeho domu. Tým, že sa tu parkuje mimo nakreslených čiar, nastáva tam chaos, pretože niekedy odstavia vodiči prístup majiteľovi do garáže, alebo jedno auto zaberie dve označené miesta. Ako sa tu vyjadrila samospráva, čiary budú prekreslené. SVB bytových domov naokolo si nepomôže zvýšením nájmu, pretože parkoviská pod bytmi nespravuje - je to v správe mesta, a mesto, ako sa vyjadrilo v odpovedi, nemá politku platených parkovacích miest. Takže spoločenstvo vlastníkov by tieto peniaze nemalo ako využiť na zlepšenie parkovania. Od podania podnetu som sa už rozprával aj s majiteľom domu. Tiež vybavil prerobenie čiar pred domom - samozrejme sa to posunie asi na celý parkovací pás. Dal aj požiadavku na zvíslé označenie zákazu, ale pochybujem, že by ho dostal. Takže naozaj teraz musíme len čakať na konanie mesta.
17. január 2015

Boris

na kolko je to stravba ((nie je skolaudovana - nema popisne cislo) - a to nepisem o tom ze dom je obyvany pre kolaudaciou) - zo strany majitela nieje zaplatne zabratie verejneho priestranstva ... takze nema narok na obmedzenie parkovania...
16. marec 2015

Palcino Čavojský

v týchto dňoch dostal jeden sused pokutu za parkovanie pri malom chodníku, ktorý vedie do domu. Vraj by sa nevedeli do domu dostať, ak by mali kočík - tak pokutu vysvetlili mestský policajti. Dalo by sa povedať, že majiteľ so svojou stavbou zabral 3 parkovacie miesta, keby stále nepretrvával stav, ktorý tu sľubili napraviť mestskí páni. A to: že urobia nové čiary.
Problém ale robí majiteľ domu aj so stavebným materiálom, ktorý ukladá popri (susedovom) plote a tým sťažuje využívanie ďalších parkovacích miest (nehľadiac na to, že nám tu veľmi nešetrí životné prostredie)
25. marec 2015

Palcino Čavojský

V týchto dňoch som sa dozvedel od majiteľa, že na celom páse je zakázané parkovať, lebo tam nie je zvislá značka, ktorá by označovala parkovanie a že vodorovné značenie (čiary) nie su plnohodnotné značenie a sú len na to, aby "b*bci vedeli, ako majú parkovať".
09. jún 2015

Palcino Čavojský

žiadna zmena nenastala.
07. december 2015

Matúš G

Bez zmeny.
05. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
parkovací pás bude preznačený pri vhodných poveternostných podmienkach pri pravidelnej jarnej obnove vodorovného dopravného značenia.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
06. apríl 2020

Palcino Čavojský

Prominentné parkovanie majiteľa domu zostalo. Stále nerozumiem, prečo nemôže byť to parkovanie pre všetkých. Pán majiteľ môže parkovať v garáži, alebo pred ňou. Na fotke je auto majiteľa.
28. september 2023

Palcino Čavojský

podnet vyriešený, stav stále rovnaký.
29. september 2023

Peto

Palcino, chcel si napísať že podnet NErieseny, stav stále rovnaký, však? Či si sa náhodou nepomýlil.
30. september 2023

Palcino Čavojský

Peto, podnet je označený ako vyriešený, ale stav je stále rovnaký.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania