Chýbajúci chodník

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Ľubomír Škumát 26. novembra 2014

Evidentne chýbajúci chodník. Pri blatistom počasí chodci používajú prechod cez parkovisko.

26. november 2014

vlaDyka

Nič v zlom, ale.... NA OPAČNEJ STRANE vozovky EVIDENTNE CHODNÍK predsa JE !
Toto ja osobne považujem za obyčajnú ignoráciu chodcov, ktorých práve naopak - vôbec netrápi, že idú cez trávnik, keď majú chodník aj vpravo, a pri pár krokoch naviac je aj naľavo ďalší - pred bytovkou.
26. november 2014

Dušan

Presne tak, sú tam 2 (slovom dva) chodníky. Žiadny ďalší tam nechýba.
27. november 2014

Jaro

Niekomu chyba koliesko :-)
27. november 2014

Palcino Čavojský

Chodník na opačnej strane je dosť od veci k problému, ktorý tu uviedol p. Škumát. Tento vyšľapaný je tam dlhšie, ako ten na opačnej strane cesty.. je to preto, že ním chodí väčšina ľudí z Okružnej ul., zo Špačinskej ale aj z Hlín. Je to preto, že chodník z križovatky Oblúková - Okružná končí pred dozimetrickým úradom, ktorý chodcov pošle pred čínžiak na Okružnej. Prechod na chodník a samotné napájanie chodníka nad sídliskom Na hlinách chodca odvádza viac ku schodom, ako na smer k OD Adam. Ak chodec chce pokračovať smerom k VUJE (napr. do kauflandu a Lidlu) musí pri OD Adam prejsť tretí raz cez cestu cez priechod. Preto mnohí radšej idú po vyšliapanom chodníku, alebo sa motajú po parkovisku. Argument, že na druhej strane cesty je tiež chodník je trochu mimo, pretože máme dosť ciest, ktoré sú lemované obojstranne chodníkmi. Opodstatnenosť tohto chodníka sa dá ľahko zhodnotiť sledovaním jeho využívania aj napriek tomu, že je len vyšliapaný.
27. november 2014

Jano

Skôr by sa mali kompetentný zaoberať aj vjazdom na parkovisko sú tam jamy ako na tankodrome.
28. november 2014

Palcino Čavojský

vlaDyka: Nikto tam nechodí po trávniku.. ako hovorím, tento vyšľapaný chodník je tam dlhšie ako asfaltový chodník na opačnej strane.. na tomto chodníku minimálne 30 rokov tráva nerástla.
28. november 2014

Palcino Čavojský

Jano, súhlasím s Vami, ale dajte to ako ďalší podnet.. (ak to nedám ja, môžem to tam nafotiť)
28. november 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
chodník tu podľa nášho názoru nechýba (na druhej strane cesty je vybudovaný súbežný chodník a chodcom nič nebráni, aby ho plne využívali). Zelený pás, na ktorom je požadované vybudovanie chodníka, nespĺňa v celom svojom úseku parametre, ktoré stanovuje príslušná STN na minimálnu šírku chodníka. V zelenom páse sú vysadené stromy, ktorým by bol pri budovaní chodníka poškodený koreňový systém a zároveň by museli byť upravené rezom.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
30. november 2014

vlaDyka

p. Čavojský - v tomto popise trasy máte úplnú pravdu, ale - po prvé - to nie je obsahom podnetu. Takéto "na hlavu" trasy nielen pre chodcov, ale aj pre cyklistov je v každej časti mesta, a možno povedať - na každej ulici mesta určite viac. To je jedna z typických čŕt Trnavy - nesystémovosť.
Ale - po druhé - ak by sme sa mali zamerať konkrétne na toto miesto, prečo by som mal ísť po tráve, ak tam nie je chodník ? Lebo ma to tam prirodzenie ťahá ? Ak ako chodec idem ...dajme tomu od toho LIDLa k VÚJE - NEMUSÍM prejsť tadiaľ, môžem íst opačnou stranou VÚJE a sem sa vôbec nedostanem, napríklad....Veď predsa viem, že tu nie je chodník. Alebo, ako väčšina, ktorá sa po chodník pred bytovkou nedostane, idem cez tú plochu parkoviska. Ale to je zrejme iba môj uhol pohľadu.
30. november 2014

Ľubomír Škumát

Nie som z tejto časti, takže tadiaľ chodím buď na bicykli, alebo na aute. Len som videl vyšliapaný chodník. Takže evidentne tadiaľ niekto chodí.
01. december 2014

Palcino Čavojský

Ja bývam v tejto časti od narodenia.. ten vyšliapaný chodník tam bol vždy... Ak vlaDyka chce učiť ľudí chodiť inou cestou, nech sa tam postaví.... Ak nepôjdu po tom vyšliapanom, pôjdu po parkovisku, ale určite nepôjdu okolo obchodného centra slay. Tak isto: chodník je spojnicou aj medzi zväčša výstupnou zastávkou autobusovej linky 6 a bytmi na Okružnej.
01. december 2014

Palcino Čavojský

Nemyslím si, že problém je vyriešený, ale asi nemôžem čakať splnenie každej požiadavky (želania), ktorú sem dám, alebo tu podporím.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania