Chýbajúce pouličné osvetlenie

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
MBN 29. novembra 2014

Sídlisko Linčianska je postavené od 70 rokoch a na konci Nerudovej ulice posledných pár sto metrov nie je pouličné osvetlenie.Nerudova ulica konči križovatkou na Bratislavskú cestu a prechod pre chodcov na konci Nerudovej tiež ani po rekonštrukcii neni osvetlený.Ešte sú tu aj dve autobusové zastávky,ktoré sa nachádzajú v tme.Dalo by sa stým niečo spraviť?

01. december 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dobudovanie verejného osvetlenia na Jiráskovej ulici nie je zahrnuté v rozpočte na nasledujúci rok. Požiadavka bude predložená na posúdenie vedeniu mesta resp. mestskému zastupiteľstvu. V prípade schválenia finančných prostriedkov bude potrebné zabezpečiť všetky procesné úkony súvisiace s budovaním nového osvetlenia, (t.j projektová dokumentácia, stavebné povolenie a pod..)
Vzhľadom k uvedenému nie je možné v súčasnosti určiť termín realizácie.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
02. apríl 2015

Dr.Sova

Z pohľadu vodiča motorového vozidla by sa to osvetlenie zišlo na oboch prechodoch pre chodcov a cyklistov na T križovatke Bratislavská cesta z ul. Nerudova nedostatočná viditeľnosť chodcov na prechode.
03. apríl 2015

Matúš G

Dr.Sova samozrejme máte pravdu, riešilo sa to aj na VMČ. Sám som tam mal nepríjemnú situáciu keď som chodca zbadal na poslednú chvilu. Tuším LT mala v programe osvetliť najnebezpečnejšie priechody pre chodcov. Dúfám, že to za 4 roky stihnú a budú moc aj ľudia takéto priechody nahlásiť (ako to bolo pri cyklostojanoch). Toto je určite jeden z nich.
15. august 2016

Matúš G

Pouličné osvetlenie stále nebolo vybudované, preto Vás žiadame o nové informácie ohľadne schválenia financií príde termínu realizácie.
15. august 2016

MBN

Som zvedavy aj ja ci sa to niekedy dostane za tolko rokov do rozpoctu mesta.Ved ta polozka nemoze bit tak velka,ked ide v prvom rade o bezpecnost cestnej premavky,chodcov a bicyklistov.
17. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
túto požiadavku evidujeme, a ako sme sa vyjadrili, návrh na zaradenie do rozpočtu na rok 2016 sme predložili, ale nebol schválený. V priebehu mesiacov september - október prebehne príprava a rokovania o novom rozpočte, takže požiadavku opätovne zaradíme do návrhu rozpočtu.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
16. apríl 2018

Matúš G

Prosím o vyjadrenie, či príde v roku 2018 k vybudovaniu verejného osvetlenia na konci Nerudovej ulice. Ďakujem.
17. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v roku 2017 bola spracovaná projektová dokumentácia na doplnenie osvetlenia. Nepodarilo sa však zrealizovať verejné obstarávanie dodávateľa prác, preto sme navrhli finančné prostriedky presunúť do roku 2018. Návrh bude schvaľovať mestské zastupiteľstvo na zasadnutí dňa 24. 4. 2018. V prípade jeho schválenia bude zrealizované verejné obstarávanie dodávateľa prác a v prípade úspešného výberu dodávateľa je predpokladaný termín realizácie verejného osvetlenia druhý polrok roku 2018.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
27. apríl 2018

Marian

Dobrý deň. MZ zasadalo 24.4.2018 a chcem sa spýtať či to osvetlenie konečne po tolkých rokoch bude v rozpočte na tento rok 2018 a či niekedy aj zrealizované. Alebo asi to nieje take podstatné pre mesto aby na vymyslenom južnom obchvate bola tma, hlavne, že kamiony nám chodia stále a ohrozujú chodcov.
02. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
presun finančných prostriedkov na realizáciu doplnenia osvetlenia z roku 2017 mestské zastupiteľstvo schválilo. Ako bolo uvedené vo vyjadrení zo 17. 4. 2018, momentálne je potrebné zabezpečiť proces verejného obstarávania a po výbere dodávateľa bude nasledovať realizácia.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
09. október 2018

MBN

Tento rok to asi zas nebude.Chcel by som vedieť v akom stádiu je proces verejného obstarávania a či vlastne aj prebehlo a keď áno,kedy bude ralizácia.Ďakujem za odpoveď.
15. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
do príslušného systému sme už vložili požiadavku na verejné obstarávanie pre výber realizátora doplnenia verejného osvetlenia vo viacerých lokalitách, jednou z týchto lokalít je aj Nerudova ulica. Termín realizácie závisí od toho, ako rýchlo bude realizátor obstaraný, pravdepodobne by to malo byť tento rok, v prípade nepriaznivých klimatických podmienok je možnosť, že realizácia sa dokončí až v roku 2019.

Odbor investičnej výstavby
15. máj 2019

MBN

15.5.2019 svetlo svieti.
15. máj 2019

MBN

A uz je vidiet aj na prechody,ktore boli tmave.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania