Pri kalvárii-Automobily-iné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Simona 01. mája 2022

nerešpektovanie zákazu vjazdu od aut (pravidelne). bolo by vhodné niečim obmedziť vjazd, keďže cesta je určená pre peších a cyklistov.

02. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
03. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Na ul. Pri Kalvárii nie je možné vjazdu vozidiel zamedziť zábranou alebo stĺpikmi, vzhľadom k tomu, že po komunikácii je umožnený vjazd dopravnej obsluhe – viď dodatková tabuľka pod zvislou značkou zákaz vjazdu všetkých motorových vozidiel .
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
03. máj 2022

Peto

Predpokladam, ze obsluha sa na tejto slepej ulici nepraktizuje, takze jednoznacne takychto 'narusitelov' treba zrusit cez cislo 159 (MsP). Pre uplnost sem doplnim, kto/co vsetko sa skryva za doplnkovou tabulkou "Okrem dopravnej obsluhy".

Samotný termín "dopravná obsluha" v zákone o cestnej premávke definovaný nie je. Význam dodatkovej tabuľku č. E 12 s nápisom "okrem dopravnej obsluhy" vysvetľuje vyhláška k zákonu o cestnej premávke.

Z vysvetlenia nepriamo vyplýva, že značka "okrem dopravnej obsluhy" sa používa k zákazovým značkám - v praxi najmä k zákazu vjazdu. Značka, pod ktorou je tabuľka "okrem dopravnej obsluhy" umiestnená, neplatí pre tieto vozidlá:

vozidlá zabezpečujúce zásobovanie (nakládku alebo vykládku tovaru), opravárenské, údržbárske služby alebo komunálne a podobné služby,
vozidlá s parkovacím preukazom pre osoby so zdravotným postihnutím alebo na vozidlá s osobitným označením č. O 3,
vozidlá taxislužby,
vozidlá, ktorých vodiči, prípadne prevádzkovatelia, majú v miestach za značkou bydlisko, sídlo, garáž alebo prevádzku,
vozidlá, ktorých jazda alebo preprava za značkou je vykonávaná z dôvodu opravy, servisu, technickej kontroly, emisnej kontroly, kontroly originality predmetného vozidla alebo odovzdania palubnej jednotky na najbližšie predajné miesto za značkou.
Vodiči vozidiel vymenovaných kategórií nie sú povinní svoje vozidlá dodatočne označovať, napríklad tabuľkou "zásobovanie" za čelným sklom.

V prípade kategórie vozidiel, "ktorých vodiči majú v miestach za značkou bydlisko" je preukazovanie náročnejšie. Zákon nevyžaduje, aby mal vodič v mieste priamo trvalý pobyt, takže túto podmienku môže spĺňať napríklad hosť ubytovaný v hoteli za takouto dopravnou značkou, ale nie návšteva, ktorá prišla pozrieť niekoho, kto za takouto značkou býva.

Zdroj: https://auto.sme.sk/c/20836409/dopravna-hadanka-kto-je-to-dopravna-obsluha-riesenie.html
04. máj 2022

Micro

Bol vyriešený?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania