Neodpratavaný chodník

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

chodník na Jadernej ulici je ignorovany pri odpratavani snehu.

01. január 2015

Lucia

Ignorované je už roky predovšetkým odhŕňanie a posýpanie cesty na Jadernej ulici!!!
Kým majitelia rodinných domov sa snažia poctivo čistiť chodníky, cestu na Jadernej či Oblúkovej mesto ignoruje. A to si väčšina jej obyvateľov ešte musí platiť aj cestnú daň /daň za motor. vozdilo/. Na cestu na Jadernej nesvieti ani slnko, aby roztopilo ten ľad, ktorý vznikne utlačením snehu autami. A tých sa hore a dolu kopcom premelie viac než dosť. Výhovorky typu "najprv sa treba postarať o hlavné ťahy" neobstoja, keď aj pár dní po tom, čo prestalo snežiť sa nik neunúva postarať o zvyšné komunikácie.
02. január 2015

Flego

Podľa zoznamu ulíc http://www.trnava.sk/sk/clanok/cistenie-komunikacii-a-zimna-udrzba je Jaderná v správe TT-Komfortu. Ale určite to nieje jediná ulica v meste, kde sa zimná údržba nevykonáva. Rovnako je na tom asi väčšina ulíc zaradených v III. etape. Treba preveriť, či mesto za nevykonanú údržbu platí a či to niekto kontroluje.
03. január 2015

Lucia

Posielam fotografie zo dňa 3. januára 2015. Chodníky pri rodinných domoch sú už suché, keďže boli očistené, zbytok chodníka ostáva naďalej zľadovatený. Cesta sa už vďaka plusovým teplotám a autám pomaly roztápa.
05. január 2015

Marek Jelenek

Dobry den volam sa Marek Jelenek a od roku 2013 som manazerom oddelenia Udrzby komunikacii /zimna udrzba/ v spolocnosti TT-KOMFORT s.r.o.
Chcel by som sa vyjadrit k niektorym komentarom na tomto internetovom portali, ktore vytvaraju zly obraz o spolocnosti a vzhladom k tomu, ze sa dotykaju zimnej udrzby, za ktoru som priamo zodpovedny, pokladam si za povinnost, uviest niektore veci na spravnu mieru /portal mimochodom denne sledujeme a snazime sa v spolupraci s odborom dopravy a komunalnych sluzieb mesta promptne riesit podnety od obcanov/.

1. podnet: http://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/14006/neodhrnuty-sneh
Aj na prilozenom obrazku je zrejme, ze chodnik je prechodny aj napriek tomu, ze nie je odhrnuty a pan „micro“ zabudol podotknut, že schody, ktore su od Lidla, kde ludia mali vacsinou problemy, boli kompletne dna 28.12.2014 presypane drtou a bez problemov schodne.
Dna 3.1.2015 som si osobne s kolegom presiel uvedeny chodnik a bol bez problemov prechodny. Az dna 4.1.2015 z dovodu nocnych mrznucich zrazok nam MsP nahlasila zladovatelnost chodnika , ktory bol do 1 hodiny rucne presypany.
Co sa tyka invektiv typu TT-KOMFORT s.r.o. ma celozavodnu dovolenku a neprejazdne komunikacie Tehelna , V Jame a okolie - nie je problem zverejnit vypis GPS z vozidiel, ktore tieto ulice posypali. Mimochodom dovolenku prirodzene nemali pracovníci oddelenia Údržby komunikácií.

2.podnet: http://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/13993/neodpratavany-chodnik
V tomto pripade, sa musim ospravedlnit obcanovi, pretoze som si neuvedomil , ze chodnik neprinalezi k ziadnej nehnutelnosti a teda spada do nasej kompetencie. Chodnik sa bude posypat v 3.etape.
Ohladne posypania a odhrnania chodnikov na sídliskach :
Vsetci v Trnave vieme, aka situácia je s parkovaním na sidliskach. Auta parkuju, kde sa da, ale prave tento fakt nam mnohokrat znemoznuje dostat sa s mechanizmami na chodníky .Ake su moznosti :
1. pockat kym sa miesto neuvolni /nemyslitelne, lebo by sme nic neurobili/,
2. vratit sa sem neskor / ale kolko krat 3x,4x,5x ?/,
3. spravit to rucne /to by sa 50 % chodnikov na sidliskach robilo rucne/, zimna udrzba by sa nasobne predrazila.
Riesime to tak, ze vozidlo spravi chodniky, na ktore sa dostane s mechanizmami, a v prípade , ze sa nam uvolnia rucni zamestnanci , ktorí mimochodom posypajú vsetky schody a lavky na Družbe, V Jame a Na Hlinach, tak presypame problematicke chodniky rucne.
Chcem len reagovat na komentare :
A. pani Lucie: ...cesta sa uz vdaka plusovym teplotam a autam pomaly roztapa ... - tvrdenie nie je pravdive , pretoze mozem dolozit vypis GPS vozidla zo dna 29.1.2014 , ktory tuto, ako aj prilahle ulice posypal.
Taktiez tvrdenie, ze mesto pravidelne ignoruje posyp Oblukovej ulice, nie je pravdive, pretoze mozem poskytnut zaznamy z GPS, a to nielen z tejto zimnej sezony, ktore to dokazu.

B. pana Flega, ktory tvrdi, ze na vacsine ulic zaradenych v III.etape sa nevykonava zimna udrzba /cca 65 ulic/.
Chcem sa opytat pana Flega , ze ak mu dolozim vypisy GPS z vozidiel, ktore tieto ulice posypaju /cca 90% ulic /, ci sa verejne ospravedlni spolocnosti TT-KOMFORT s.r.o. a podpise sa svojim menom a nie anonymnym nickom.

Zaverom len tolko, ze nie je mozne, aby vsetky ulice a chodniky boli vzdy hned posypane, resp. odhrnute. Je to otazka financna. To by musela mat spolocnost na kazdu ulicu vozidlo a stovky zamestnancov.
Kto len trosku objektivne uvazuje, musi pripustit, ze to nie je mozne. Ziadne mesto by si takuto drahu udrzbu nemohlo dovolit.
Prajeme vsetkym pekny den, a na margo niektorych, ktori kritizuju, snad iba tolko, ze keby odstupili od anonymnej kritiky a mali zaujem o seriozne podrobnejsie informacie o sposobe udrzby, radi uvitame, ked sa podpisu a prijmu ponuku na osobne stretnutie s vedenim spolocnosti.
05. január 2015

Palcino Čavojský

Pán Jelínek, minulý rok som sa sťažoval na meste v tej veci, že vaše vozy, ktoré odhrňali sneh obišli Vodáreň (chodníky okolo VUJE) len po trase od Tvorsadu po kruhovú križovatku pri Lídli, odtiaľ po Bučanskej a pokračovali dole. Neodbočili ani k škole... Po mojej sťažnosti sa táto trasa zmenila len tak, že pri benzinovej pumpe Slovnaft sa voz otočil a prešiel po chodníku pri škole, pokračoval pri škôlke, ďalej pri parkovisku pod Okružnou 7 - 9 a potom sa po ňom "stopa stratila". Pritom je tu chodník medzi Okružnou 13 a (tuším) 16, ktorý tiež neprilieha a rovnako nebol ani prejdený chodník od Okružnej 10 po obchody Slay..

Čo sa týka Jadernej ulice, mali by ste si uvedomiť, že je to spojnica medzi zátvorom, Tescom, VUJE, ZŠ Atomová s ostatnými časťami Trnavy.. väčšina chodcov využíva práve tento chodník... preto by bolo dobré, aby sa vám dostal do pozornosti skôr ako v tretej etape. Na danej ulici autá zvyčajne parkujú len na ceste.

Čo sa týka mena a priezviska: je vecou každého, ako bude na tejto stránke vystupovať. To, že vy sa predstavíte, alebo to, že ja si sem dám svoje meno, nikoho nenúti, aby nás následoval. Vy rovnako viete, že si môžete dať nick - prezívku a vystupovať pod ňou.
05. január 2015

Darina

Odkaz pre pána Jeleneka, GPS vozidiel nebude nikoho z obyvateľov ulice a ani tých, ktorí sa na ľade prizabijú zaujímať. Ja sama som tento rok zatiaľ nevidela žiadne vozidlo na Oblúkovej. Minulý rok raz - keď zvýšenou rýchlosťou prebehlo smerom od Bučianskej k Hlinám - aj to so zdvihnutou radlicou. Po Jadernej sa neunúvalo auto žiadne. Pracujem doma, okná pracovne mám práve do ulice, tak mám prehľad aj keď nechcem.
A áno, 3. januára sa niekto zo spoločnosti prišiel pozrieť na križovatku Jaderná / Oblúková, neunúval sa vystúpiť ani z auta. A 4. januára potom prišli posypať chodník - 5 dní po tom, čo zamrzol - keby neboli prázdniny a sviatky, ktovie koľko ľudí a detí by tam už prišlo k úrazu. TT Komfort má zmluvu na čistenie komunikácií a berie si za to peniaze - za 24 hodín denne - paušálne, nie príležitostne. Ale nerobí takmer nič, nikdy nevyužije čas keď nie je kalamita na odstránenie nedostatkov v pokoji. A potom už "nestíhajú". Majitelia domov, ktorým chodníky ani nepatria, sa o tieto musia postarať - či sú v práci alebo nie, či sú zdravotne spôsobilí, či im to časovo vyhovuje - nikoho to nezaujíma. Musia sa postarať a ešte im vyhrážajú pokutou. A nik nám neprispieva na lopaty, drviče ľadu a posypovú soľ! Platíme to zo svojho! Akoby tie chodníky boli len naše a používali sme ich len my! A keď občas vytvoríme pri stavebných úpravách dočasnú prekážku, ešte mestu musíme zaplatiť poplatok za prenájom plochy!!! Tej plochy, ktorú upratujeme, čistíme od buriny a bordelu, ktorí nám tam nahádžu spoluobčania, pre ktorých čistíme tie chodníky a za ktorých tu teraz bojujeme, aby sa nezabili na mestských komunikáciách.
Týmto pozdravujem všetkých, čo tak nadšene hádžu vôkol seba cigaretové krabičky a špaky, lístky z mhd a všetko čo im nevojde do vrecák.
05. január 2015

Palcino Čavojský

Mimochodom, čo sa týka parkovania na tej ulici: všimnite si fotky pri tomto odkaze: na rôznych fotkách tam vidíte len jedno auto, ktoré stojí jednym kolesom na chodníku, inak je celý voľný
05. január 2015

Flego

Ahá, takže ak napíšem, že treba preveriť, či mesto za nevykonanú údržbu platí, tak urážam TT- Komfort?? No tak schválne, poprosím dátum a čas, kedy bol vykonaný posyp na Jasnej ulici.
07. január 2015

Ľubomír Šupola

ja požadujem okrem GPS aj foto alebo lepšie aj video, ako naozaj dané autá posýpajú. pretože ak nejaké Vaše auto tadiaľ prešlo a aj posipalo (myslím hlavne ulice Tehelná, V Jame a priľahlé) tak zjem lopatu posypovej soli!!! takže asi tak pán mega ultra super manažér...
07. január 2015

Lucia

Presne to si to myslím o GPS aj ja, lebo za posypovým autom ostáva na komunikácii aj posypový materiál. A za odhŕňačom odhrnutá cesta. Ale za vašimi GPS záznamami ostávajú len neschodné cesty a chodníky. To vám potvrdia obyvatelia aj bez GPS v hlavách. Hlavne tí, ktorí mali kvôli tomu problémy.
08. január 2015

Darina

Tak predsa len na niečo táto diskusia bola. Včera síce sneženie nebolo nejako ochromujúce, ale už sa naše ulice dostali do poradia na čistenie. Dúfam, že tam aj zostanú.
08. január 2015

Flego

Vááu, o siedmej som vstal a neveril som vlastným očiam - Jasná ulica sa dostala na mapu Trnavy! Cesta je čistučká ako uprostred leta. Takéto niečo nepamätám za celých 30 rokov čo tu bývam. Chlapci, dnes je to na jednotku s hviezdičkou :-)
P.S. pre tých čo tu píšu komentáre typu, že je predsa zima a ľad a sneh k tomu patrí. Keď sme mali 20-30 rokov, ani sme si nevšimli, že chodíme po ľade. Ale dnes má väčšina ľudí v ulici okolo 70 rokov a ťažkosti s pohybom. Len v najbližšom okolí asi 10 ľudí používa pri chôdzi barle. Najbližší obchod je vzdialený 300 metrov čo je pre mladého človeka nič. Ale pre starého, ťažko sa pohybujúceho môže mať tá 300 metrová chôdza po ľade fatálne následky. Pred pár rokmi si sused 10 metrov od domu zlomil krček a po 2 rokoch operácií a chodenia na barlách to skončilo výmenou bedrového kĺbu. Takže počkajte mladý až zostarnete a budete vidieť mnohé veci inak než dnes :-)
08. január 2015

Palcino Čavojský

Nie som ješitný na to, čo píšem, ale tu sa mi nepozdávajú počty súhlasov a nesúhlasov... Nejde mi to voči logike
08. január 2015

Flego

Počty sedia až veľmi dobre :-) Niekto si dal námahu obehať 10-12 počítačov v susedných kanceláriách a odklikať svoj názor.
08. január 2015

Palcino Čavojský

Presne tak som to myslel, Flego
08. január 2015

Lucia

Páni, celý deň som sa chystala na ten istý komentár - ako je možné, že tí, ktorí bojujú za lepšie podmienky sú v takom mínuse oproti tým, ktorí si neplnia svoje povinnosti ako majú. A zaujímavý je aj systém, keď mena tých, čo dávajú pozitívne hlasy tam sú a tí, čo negatívne sú anonymní...
Ale podstatné je, že sme sa dočkali - aspoň raz. Uvidíme ďalej.
17. január 2015

Ľubomír

aj ja to sledujem, ako ma niekto za moju (dúfam konštruktívnu) kritiku nenávidí :D
ale je mi to šum a fuk ;) bojujeme ďalej
25. január 2015

darina

Keby takto vyzerali komunikacie aj predtym, nikto by nespochybnoval vasu pracu ani GPS. Dufam, ze uz nase ulice nevypadnu z vasich map.
25. január 2015

Flego

:-) pripájam sa k darine - dnes o 5,30 Jasná ulica prehrnutá, nasolená, ráno už bola čistučká jak na jar. Toto bola diskusia, ktorá mala fakt pozitívny výsledok. Ďakujeme!
30. január 2015

Darina

Viem, že dnes je snehová situácia dosť kritická a v podstate takmer každý robí čo môže. Zdôrazňujem slovo TAKMER - pretože niektorí sú k danej situácii absolútne imúnni. Dnes medzi 14.15 až 15.00, neviem presne, usilovne som čistila chodník a vláčila kopy snehu, rovnako tak ďalší ľudia v ulici. Aj staré babky, lebo vedia čo je ich "povinnosť". A tu čo nevidím, od Bučianskej sa po Oblúkovej smerom k Hlinám šinie malý pluh, neviem ktorej spoločnosti patril, ale myslím si, že je to úplne jedno, lebo keď už tadiaľ šiel, mohol ten PLUH SPUSTIŤ a spraviť niečo užitočné. Ale zrejme stačí, že vo firme GPS ukáže, že ulicou šiel. Ale pánko v aute sa len obzeral, ako nám to dobre ide, a premýšľal, kedy mu konečne padne. Aj tak sa dá...
04. február 2015

Palcino Čavojský

Neviem teraz, či sa chodníky upratujú tak, že po nich prejde auto.. ale taký dojem mám z Jadernej ulice - stopy po pneumatikách sú jasné.. ale výsledok je nulový.
05. február 2015

Lucia

dňa 5. 2. 2015, 12:30
bez komentára
07. február 2015

Flego

No neviem pán Jelenek ako to bude s tým ospravedlňovaním sa vašej firme. Prečítajte si článok v najnovšom Trnavsku od Darinky Kvetanovej. V podstate tvrdí to isté čo ja a ešte sa aj podpísala plným menom. Tak je už asi načase zverejniť tie sľúbené výpisy z GPS.
07. február 2015

Darina

Táto diskusia začala 29. decembra 2014 kvôli zľadovatenému chodníku na Jadernej smerom k Špačinskej, všimnite si fotky od Lucie z 5.2.2015 - ten istý chodník, rovnako zamrznutý - za tých pár týždňov opäť vypadol zo zoznamu? To sa máme báť, že aj cesty čoskoro vypadnú zo zoznamu?
Stav podnetu - vyriešený, svieti hore - ale ten podnet od p. Čavojského vlastne vyriešený nie je.
08. február 2015

XY!!!

cituje pána Jelíneka: " Aj na prilozenom obrazku je zrejme, ze chodnik je prechodny aj napriek tomu, ze nie je odhrnuty a pan „micro“ zabudol podotknut, že schody, ktore su od Lidla, kde ludia mali vacsinou problemy, boli kompletne dna 28.12.2014 presypane drtou a bez problemov schodne.
Dna 3.1.2015 som si osobne s kolegom presiel uvedeny chodnik a bol bez problemov prechodny. Az dna 4.1.2015 z dovodu nocnych mrznucich zrazok nam MsP nahlasila zladovatelnost chodnika , ktory bol do 1 hodiny rucne presypany.
Co sa tyka invektiv typu TT-KOMFORT s.r.o. ma celozavodnu dovolenku a neprejazdne komunikacie Tehelna , V Jame a okolie - nie je problem zverejniť ýypis GPS z vozidiel, ktoré tieto ulice posypali. Mimochodom dovolenku prirodzene nemali pracovníci oddelenia Údržby komunikácií. " !!! schody možno boli upravené, ale čo ďalej???? Celý chodník je doteraz ako ľad!!! Veľa ľudí, vrátane mňa tam malo úraz!!!! Výpis GPS príslušných vozidiel má byť čo??? Je pekné, že sa viackrát prešli Vaši zamestnanci, ale len prešli. Sneh neodhrnuli a ani len neposýpali vozovku!!! Myslím si, že ste dostatočne platení za údržbu a Vami podané argumenty sú prinajmenšom na zaplakanie. Skutočne čakáte kedy na Vás niekto podá príslušnému správnemu orgánu sťažnosť a bude si uplatňovať vzniknutú škodu???
09. február 2015

Palcino Čavojský

Chodník na Jadernej bol dnes vzorovo očistený... len sa bojím, že tu tá debata bude pokračovať po každom snežení a udupaní snehu...
09. február 2015

Lucia

Nemusela by tá debata pokračovať, keby to TT komfort urobil sám od seba. Najprv ich bolo treba zas upozorniť, až potom sa unúvali, vo štvrtok tam bolo klzisko /vid fotky/, a prišli až v nedeľu.
Vyzerá to, že tí, čo budú chcieť mať vyčistené ulice, budú musieť vždy poslať do TTkomfort najprv avízo, inak to asi nepôjde :-(
09. február 2015

Marek Jelenek

Dobry den pani Lucia je az zarazajuce ako sa pekne anonymne klame .
Fotka zo dna 5.2.2015 o 13:27 hod. Je to ucel ???
09. február 2015

Palcino Čavojský

Pán Jelínek, miernite slová..... Nechápem, prečo žiadate od každého, aby sa tu legitimoval. Vašim partnerom na komunikáciu je hlavne portál odkazprestarostu.sk a nie jednotliví prispievatelia. Označovať ich za klamárov, je dosť neprofesionálne, hlavne, že ukážete fotku z toho dňa, že sa tam niečo robilo.. deň má 24 hodín.. ak to pani Lucia fotila len hodinu pred prácou Vašich pracovníkov, treba sem dať čas a prediskutovať to.. je smutné ale, že vôbec sa stav tak frekventovaného chodníka rieši, až keď je úplne zľadovatelý.
09. február 2015

Lucia

Vážený pán Jelenek, nemám dôvod klamať - fotky som spravila 5.2. v čase, ako som uviedla, šla som od Špačinskej, mám ich v telefóne stále uložené, kludne si to môžete skontrolovať!
09. február 2015

Darina

Pán Jelenek má problém s anonymami - takže ja sa naozaj volám Darina a bývam na Oblúkovej, kľudne sa ohláste a zastavte, rada podiskutujem. Prečo obviňujete Luciu, že klame? Čo by z toho mala? Okrem toho, ten chodník tak vyzeral naozaj, vhodný na korčule a nie pre chodcov. A pri fotkách je čas 12,30 - nie 13,27! , takže sa nenavážajte do ľudí, ktorí tu musia žiť. Všetci tí ľudia z rodinných domov naokolo chodia do práce a aj napriek tomu majú chodníky čisté, musia stíhať, len vám to trvá niekoľko dní, kým si spomeniete - alebo kým vám to pripomenieme. A pre tých, ktorí mi o chvíľu naklikajú samé mínusky - nie som škodoradostná, ale skúste aké to je nečakane prásknuť" sebou na chodníku na chrbát, lebo niekto zabudol urobiť to, čo má zaplatené. Príjemnú PNku.
10. február 2015

Marek Jelenek

Vsetci chceme riesit problemy konstruktivne a transparentne a preco je potom problem sa podpisat pod svoje vyjadrenie k nejakému problemu./ja nepotrebujem niekoho lustrovat , ale je to aj kvoli spatnej vazbe/.
Pocas svojej prace som sa stretol s ludmi , ktori chcu Trnavu zveladit a ocistit a nemaju potrebu nieco vypisovat na internet a potom to riesit, ale zavolaju mi , alebo poslu email / 0915-917900, [email protected]/ a vzdy sa snazime v spolupraci s mestom problem vyriesit.
K podnetu: pan Cavojsky nie som jesitny ,ale volam sa Jelenek a pani Lucia citujem:,, vo stvrtok tam bolo klzisko a prisli az v nedelu- komentar je z môjho pohladu zavadzajuci verejnost. Nech si nikto nemysli , ze cely den sedim pred netom a cakam az pani Lucia , alebo Darina O. poda podnet a ja ho idem vyriesit , aby som dostal nejake plusky.Ten chodnik bol planovany na porade o 6:00 hod. , ale casovo to vyslo az na 13:30 hod. A znovu pripominam co v predoslom mojom komentáre , kazdy ma moznost osobne sa stretnut so mnou ako aj s vedenim spolocnosti , kde sa mozeme seriozne dopracovat k vyrieseniu kazdeho podnetu.Dakujem za pozornost a prajem kazdemu pekny den.
10. február 2015

Palcino Čavojský

Pán Jelenek, je iné, ak budete dostávať na mail alebo na tlf. číslo anonymy. V tom prípade budem s Vami súhlasiť, ak budete také podnety ignorovať. Mail a aj telefón sú komunikačné prostriedky, na ktorých si určujete pravidlá len Vy. Ak ale ste dobrovoľne registrovaný na stránke, ktorá má vo svojich pravidlách možnosť komunikovať aj cez nick a teda nie plným menom, jej pravidlá Vám dávajú povinnosť akceptovať to. Nie každý má potrebu vchádzať do konfrontácie so svojim menom. niekde na ulici ... A to Vám píšem ja - uživateľ, ktorý okrem svojho mena tu mám aj fotku.
Keby ste kritiku na tejto stránke brali ako objektívnu a nie cielenú na vás osobne, vedeli by ste problém riešiť bez odkláňania témy od samotného problému. Preto Vás žiadam ako osobu, ktorá sa tu snaží oficialne prezentovať ako niekto, kto je priamo zodpovedný za stav chodníkov a ciest počas zimnej údržby, aby ste sa vyjadrovali k téme vašej pracovnej náplne a nesnažili sa tu presadzovať pravidlá - na to nemáte právo.
10. február 2015

Flego

Zabezpečiť čistenie chodníkov v zimnom období (odpratávanie ľadu, snehu, posyp) je povinný vlastník (správca alebo
užívateľ) priľahlej nehnuteľnosti. Zimnú údržbu ostatných chodníkov zabezpečujú fyzické alebo právnické osoby
poverené mestom. V zimnom období treba zbavovať chodníky snehu a v prípade námrazy aj viackrát za deň. Na okraji
vozovky treba uvoľniť a očistiť vpusty kanalizácie, aby sa v prípade odmäku zabezpečil odtok vody. Pri tvorení
poľadovice treba chodníky posypať inertným materiálom (piesok, drvina a pod.). Ak napadne sneh v noci, alebo sa
v noci vytvorí námraza, musia chodníky očistiť a posypať inertným materiálom najneskôr do 6,00 hodiny. Bezpečnú
schodnosť treba zabezpečiť minimálne do 20,00 hodiny.
VZN 25 určuje rovnaké povinnosti vlastníkom alebo správcom priľahlých nehnuteľností ako aj firmám povereným mestom, t.j. každý chodník musí byť očistený do 6.00 bez výnimky. Teda nie do 13,27 ale do 6.00 bez výnimky. Nám čo o 5,30 beháme s lopatou až sa nám z kečky parí sa ťažko chápe, že o 6,00 máte ešte len plánovaciu poradu. Určite, že toto prihlúple VZN z roku 1992, ktoré vychádza zo zákona myslím 135 z roku 1961 ste nevymysleli vy, no ale predsa, ak majú platiť pravidlá, tak pre všetkých rovnako.
10. február 2015

Darina

K môjmu predchádzajúcemu komentu by som ešte chcela dodať. Nemám problém sa podpísať a uviesť celé meno a adresu, keď píšem podnet na úrady a kompetentným osobám, ale nie vždy sa to vypláca, keďže ľudia sú rôzni. A nielen tu v diskusiách, ale bohužiaľ aj na úradoch.
Keď sme sa prisťahovali do ulice, denne tadiaľ prešli desiatky kamiónov /aj s prívesmi/, ktoré sa vyhýbali križovatke tak, že z Bučianskej odbočili na Oblúkovú a potom cez Jadernú sa vrátili na Špačinskú. Ten hluk, otrasy a popraskané steny boli neúnosné. Okrem toho, Jaderná ulica je úzka aj pre osobné autá, je zázrak, že niektorý kamión neskončil v niektorom dome.
Na môj podnet sa situáciou dopravné oddelenie zaoberalo a bez prieťahov zakázali prejazd nákladných áut oboma ulicami. Neobchádzala som susedov, aby mi poďakovali, užívala som si pokoj.
Ale po pár rokoch sa do ulice prisťahoval šofér MHD a ten niekoľkokrát za deň porušil predpisy a cez Jadernú šiel domov na Oblúkovú. A tak sme sa budili v skorú rannú či neskorú nočnú hodinu na otrasy a hluk. Požiadala som MsU o vyjadrenie, ale namiesto odpovede som dostala len pár invektív od susedy, ktorú som raz upozornila, keď sa „nevpratala do kože“. Nech vraj napíšem na MsU, lebo ja rada píšem, tak som sa dozvedela, že pani na úrade síce môj list dostala, ale namiesto riešenia či vyjadrenia, to predebatovala s kamoškou. Takže namiesto toho, aby bol niekto vďačný, že sa snažím, aby nám pod spálňovými oknami nehučali nákladiaky a autobusy a nemuseli sme každý rok opravovať praskliny na dome, dočkala som sa len posmechu. Ale dodnes som sa nedočkala vyjadrenia od „kompetentnej“ pracovníčky úradu.
Autobus síce už nechodí cez Jadernú, ale „len“ Oblúkovú, ale aj to je porušenie predpisov, nie je to ani zásobovanie, ani pravidelný spoj.
Takže si dnes rozmyslím, kam uvediem svoje osobné údaje.
Ale pokiaľ niekto seriózne prejaví záujem niečo riešiť a komunikovať, som ochotná sa s ním spojiť a nebudem mať problém sa predstaviť celým menom a uviesť kontaktné údaje.
10. február 2015

Flego

:-)) tiež mám takéto skúsenosti Darina. Žiadal som riešiť nejakú situáciu na MsÚ. Jasné, jasné, dajte to písomne v vtedy a vtedy príďte pre odpoveď. Keď som tam prišiel, pracovníčka len skonštatovala - chce s vami hovoriť vedúca. Prišla vedúca a hodinu do mňa hustila, že takýchto listov chodí veľa a tak a tak, skrátka ma ukecala, aby som sa prestal angažovať. Potom som nad tým doma rozmýšľal, prečo mi úrad jednoducho neodpísal, že na základe zákona, VZN alebo nariadenia môj podnet zamieta? Prečo mi vedúca venovala toľko svojho vzácneho času? No v Trnave to už tak chodí, sused, ktorý má opačný záujem zavolá kamarátovi, ten ďalšiemu kamarátovi a ten príslušnej vedúcej a už to je. A to nieje jediná moja skúsenosť tohto druhu. Dúfam, že ten sľubovaný audit prečistí MsÚ aj od takejto nepeňažnej korupcie.
10. február 2015

Peto

dal som to aj do ineho podnetu, ale zaSPAMujem to aj tu :) kto ma zvedave otazky, hor sa na diskusiu ;) http://www.trnava.sk/sk/aktualita/na-radnici-bude-prezentacia-systemu-zimnej-udrzby-v-trnave
10. február 2015

Lucia

vďaka 5ulo za info, dúfam, že to stihnem , normálne sa na to teším :-)
13. február 2015

Peto

Ako to dopadlo? Nejaké užitočné info? :-)
13. február 2015

Palcino Čavojský

S pánom Jelenekom som mal dlhší telefonický rozhovor.. najprv v čase, keď bol v kancelárii, kde som mu presne opísal stav chodníkov okolo MŠ a potom sa mi ozval, keď bol s pracovníkmii na mieste... Dosť podrobne sme hovorili o všetkých možných chodníkoch a môžem povedať, že narozdiel od komunikácie tu (pán Jelenek, neberte to ako útok, prosím) priamy rozhovor s ním bol dosť priateľský a na všetkom sme sa dohodli.. Treba len veriť, že už pre dané úseky nebude treba taká intervencia.
Teraz len už dodávam: ďakujem za spoluprácu aj prispievateľom tu, ako aj p. Jelenekovi.
17. február 2015

Adriána

Dobrý deň, ludia vy naozaj nemáte čo robiť !! Úplne náhodou som natrafila na tuto diskusiu prečítala som si ju poctivo celú a úplne žasnem. Polovica z vás sem chodi len preto, aby sa vykecala pripadáme mi ako 70r. paprdovia ktorý sa snažia nejako zamestnať lebo ich život je jedna velka nuda. Fakt desné p.Čajkovský mate zlomené nohy a nudite sa p. Darina ste na materskej a nemate čo robit p. Ludia pracujte na úrade nuda čo ? spametajte všetci kolko vás tu je a neotravujte firmy vašimi trápnymi podnetmi otvorte si svoju firmu a robte to líp keď sa Vám niečo nepáči. Do firmy TT komfort nie som za angažovaná nezastávam si ju, ale takách ako ste vy mám naradšej rýpači ktorý len otravujú. Nie ste jedniny na svete a okolo Vás sa netočí svet. Pozrie sa čo všetko ma TT komfort na starosti a čo všetko zvláda na 1.
17. február 2015

Peto

Adriana, zelal by som ti ist napr. s nakupom po zladovatelom chodniku na tomto useku. Neviem ci vies, ale ten chodnik a cesta je v briezku. Ty si urcite zena, ktora si vsetko necha pacit. Nastastie ludia ako Palcino a spol vyssie prispievajuci si stoja za svojimi pravami platitela miestnej dane/obcana mesta a nenechaju si kydat hnoj na hlavu. Tie firmy su tu pre obcanov, tak nech makaju. S vrucnym pozdravom NEobyvatel tamtej ulice
17. február 2015

Palcino Čavojský

Adriána: Nohy a aj hlavu mám v poriadku... Ak ste si nevšimli môj posledný komentár, hovorím o tom, že s pánom Jelenekom som všetko už prediskutoval telefonicky a všetko bolo naozaj vybavené na jednotku - ako píšete vy... Keby sme ale všetci po jednom volali na TT-komfort, aj p. Jelenek by sa tam zbláznil z množštva telefonátov ohľadne toho istého úseku.
Aj keď si svoju prácu niekto vykonáva stopercentne, nemôžeme od neho očakávať, že bude mať oči všade. Na to je aj táto stránka, aby občania podávali podnety a organizácie, ktorých sa dané podnety týkajú, na ne reagovali. To sa stalo aj v tomto prípade... a tým je váš útok na nás absolútne zbytočný...

P.S.: Volám sa inak.
17. február 2015

Adriána

Dobrý den p. Čavojský som rada, že ste v poriadku a omlúvam sa, že som Vám skomolila meno tak isto sa vám to podarilo s p.Jelenekom :-) toto neberte ako útok :-)
Pochopím keď pošlete fotku s napr. textom "prosím pozrite na tento chodník nedá sa po ňom prejst atd." Je to ľudskejšie jednanie nemyslíte ? Takýto komentár by mi bol milší ako milion kecov a kritiky okolo toho. Presne tak ako píšete "Aj keď si svoju prácu niekto vykonáva stopercentne, nemôžeme od neho očakávať, že bude mať oči všade"
Týmto ste mi dal najavo, že ste pochopil o čo mi tu išlo a prečo som sa musela pridat do tejto diskusii ocenujem to a dakujem Vám.

Som rada, že ste všetko s p.Jelenekom vyriešil a verím, že ste zistil, že má užasné ludske jednanie ( mala som tu čest s ním jednou niečo riešit ) má nošu trpezlivosti na ludí ktorý len vedia kritizovat ako na tejto diskusii. Oceňujem jeho neuveritelnú profesionalitu a verím, že ste to poznal sám.....
Stránka je zriadená pre vaše podnety preto sa všetci tu chovajte ako ľudia.....
Prajem Vám krásny den :-))
17. február 2015

Darina

Bola som pár dní mimo a práve som sa chystala poďakovať všetkým, čo sa snažili a p. Čavojskému za to, že tému načal a priviedol do úspešného konca aj za nás všetkých, ale kým som sa k tomu dostala, zaskočil ma príspevok sl. alebo p. Adriany - zaskočil, pretože toľko pohŕdania, čo z nej vypadlo na adresu ľudí, ktorí mimochodom pracujú a aj napriek tomu sa snažia urobiť pre svoje okolie niečo dobrého. Aj pre takých "tupcov" nemám iný výraz, ako je Adriana. A mimochodom, budem mať 50 rokov, nie som na materskej a skutočne sa nenudím. Pracujem aj 12 hodín denne, len sa nechcem zabiť keď vyjdem v zime na ulicu, ani čakať, kým nejaké auto vyletí z cesty a skončí mi v predzáhradke. Takže sa vrátim k tomu, čo som chcela pôvodne napísať, ďakujem všetkým, čo sa pridali a nevzdali. A p. Čavojskému zvlášť.
17. február 2015

Palcino Čavojský

Pani Adriána, rovnako aj vy sama by ste sa mala prihovárať k ostatným bez pohrdania..

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania