Ulica Sladovnícka-krík-neostrihaný

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Mato 12. mája 2022

Kriky zasahuju do cesty.

12. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet posielame na vybavenie, situáciu na Sladovníckej ulici preveríme. Ďakujeme za upozornenie.
Kto? referát technických činností dopravy

Mesto Trnava
24. máj 2022

Matúš G

Kriky sú ostrihané.
24. máj 2022

Mato

Dnes som isiel okolo a nezdalo sa mi ze by bol zmeneny stav spred tyzdna. Pozriem, ked pojdem okolo.
25. máj 2022

Matúš G

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený
25. máj 2022

Mato

Neviem ak obrazok je zretelny tak podla mojho nazoru ostrihanie krikov ma vyzerat inak! Nie len aby bolo. Kriky presahuju obrubnik a zasahuju do cesty /spodna cast krikov je jasne nad castou cesty/ co v pripade prechadzajuceho cyklistu sposobuje jeho vytlacanie do jazdneho pruhu aut a vacsieho rizika kolizie. Podla mojho nazoru kriky nemaju presahovat do cesty! Ak nepresahuju tak super. Ak presahuju treba ostrihat! Aj ked sa viac zostrihnu, dorastu, nic saim nestane.
27. máj 2022

Mato

Tak ako obrazok ukazoval sice zastrihnute ale nie ostrihane/zrezane tak aby nezasahovali do cesty! Verim, ze kriky budu ostrihane tak ako treba !
13. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na Sladovníckej ulici je veľmi nebezpečné orezávať živý plot z cesty. Je potrebné pred pracovníka odstaviť auto a tým pádom urobiť výluku v jednom jazdnom pruhu. Vzhľadom na skutočnosť , že v období prvého rezu živých plotov bola uzatvorená Spartakovská a vytvárali sa kolóny, nemohli sme odstaviť tento jazdný pruh a snažili sme sa urobiť rýchlo orez vtáčieho zobu . Pri nasledujúcom reze urobíme výluku a živý plot zrežeme po okraj vozovky.
Kto? referát správy zelene

Mesto Trnava
19. júl 2022

Mato

Opatovne kriky dorastli a bolo by ich treba ostrihat. A poriadne. Na posledny impulz ziadna reakcia.
22. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
kríky boli ostrihané, po dohode s dopravným inšpektorátom ich netreba rezať hlbšie, len udržovať šírku aká je tam teraz.
Kto? referát zelene

Mesto Trnava
22. august 2022

Mato

Ak dopravny inspektorat tvrdi ze netreba i napriek tomu ze zasahuju do cesty cez obrubnik a je to v sulade s prislusnou vyhlaskou o pozemnych komunikaciach resp technickymi normami, ak asi snad vie co robi a pozrel ustanovenia a rozhodol spravne.

Cestny zakon o.i. hovori ze:
Pri riešení cestnej zelene sa rešpektuje hľadisko bezpečnosti cestnej premávky pri jeho prerokúvaní s orgánmi ochrany prírody a životného prostredia.

Na vozovke a krajniciach diaľníc, ciest a miestnych ciest nesmú sa, s výnimkou dopravných značiek a dopravných zariadení, umiestňovať predmety tvoriace pevnú prekážku.

Ale verim ze rozhodnutie DI je adekvatne a zasahujuce kriky do cesty nesposobia v buducnosti zbytocnu koliziu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania