Skládka Za traťou

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Igo 03. januára 2015

V júli 2014 začali nákladné autá privážať na pozemok Parcelné číslo: 10806/201, Katastrálne územie:Trnava stavebnú sutinu.

V nasledujúcich týždňoch časť sutiny vyviezli, takže to vyzeralo, že ide len o prechodné uskladnenie materiálu využívaného na inej stavbe.

Avšak už niekoľko mesiacov žiadna sutina neubudla, naopak, skládku začali využívať aj iní na ako čiernu skládku stavebného odpadu.

Pozemok je pritom podľa výpisu z katastra nehnuteľností definovaný ako orná pôda, spôsob využívania pozemku: Pozemok využívaný pre rastlinnú výrobu, na ktorom sa pestujú obilniny, okopaniny, krmoviny, technické plodiny, zelenina a iné poľnohospodárske plodiny alebo pozemok dočasne nevyužívaný pre rastlinnú výrobu.

Nikde nie je uvedené, že pozemok možno využívať ako smetisko. Táto nelegálna skládka narúša životné prostredie a zhoršuje kvalitu života obyvateľov štvrtí Za traťou III a IV.

27. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe podnetu mestský úrad uskutočnil 22. 1. 2015 na tvare miesta miestne zisťovanie za účasti Okresného úradu Trnava, odboru starostlivosti o životné prostredie. Na miestnom šetrení bolo konštatované, že sa môže jednať o dočasnú depóniu kameniva a výkopovej zeminy za účelom ďalšieho využitia v rámci stavebnej činnosti. Na základe týchto skutočností mestský úrad vyzval vlastníka danej nehnuteľnosti k podaniu vysvetlenia k predmetnej veci, o čom budeme následne informovať.

Odbor stavebný a životného prostredia
09. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Trnava, Mestský úrad v Trnave - odbor stavebný a životného prostredia na základe podaného podnetu uskutočnil 22. 1. 2015 miestne zisťovanie za účasti Okresného úradu Trnava, odboru starostlivosti o životné prostredie. Na miestnom šetrení bolo konštatované, že sa môže jednať o dočasnú depóniu kameniva a výkopovej zeminy za účelom ďalšieho využitia v rámci stavebnej činnosti. Na základe týchto skutočností Mestský úrad v Trnave predvolal vlastníka nehnuteľnosti na 9. 2. 2015 za účelom podania vysvetlenia k danej veci.

Spoluvlastník nehnuteľnosti p.č. 10806/201 v k.ú. Trnava uviedol:
Na parcele je uložený zásypový materiál - kamenivo a výkopová zemina. Jedná sa o materiál určený na zásyp dažďovej a splaškovej kanalizácie a na vybudovanie podkladových vrstiev komunikácie v lokalite IBV IV B Za traťou Trnava a na terénne úpravy. Predmetný materiál bude na nehnuteľnosti uložený iba dočasne, a to do doby začatia realizácie stavebných prác po vydaní potrebných stavebných povolení. V súčasnosti prebieha v správnom konaní schvaľovací proces na vydanie stavebného povolenia na danú stavbu.

Odbor stavebný a životného prostredia
09. február 2015

Igo

Dobrý deň, napr. na druhej fotke z foto dokumentácie vyššie je vidieť, ako túto situáciu zneužívajú iné osoby na vyvážanie vlastného stavebného odpadu, ktorý nie je ani kamenivom ani výkopovou zeminou. Ako sa bude postupovať v tomto prípade?

Ďakujem.
27. júl 2015

juraj

Nakoľko sa s vecou stále nič nehýbe a pozemok je už minimálne 5 rokov neudržiavaný a zaburinený napísal som nový podnet...:
https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/19628/burina-na-pozemku-a-cierna-skladka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania