Ulica Rybníková-vodorovná značka-neaktuálna

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Ján 27. mája 2022

Dobrý deň, chcel by som informovať o neaktuálnosti vodorovných značiek Daj prednosť v jazde (bielych trojuholníkov) na veľkom množstve cyklochodníkov v Trnave. Podľa nedávnej zmeny dopravných predpisov by cyklista idúci po cyklochodníku vedúcom súbežne s hlavnou cestou mal mať prednosť pred odbočujúcim vozidlom alebo vozidlom vychádzajúcim z vedľajšej cesty. Tu však dochádza ku konfliktu, keďže prednosť by mal dávať šofér, avšak cyklista môže byť zmätený kvôli spomenutému dopravnému značeniu a pokúsiť sa dať prednosť zase autu. Preto ak sa niekedy budú premaľovávať vodorovné značenia cyklochodníkov, prípadne keď sa budú označovať nové, bolo by dobré túto informáciu vziať do úvahy. Dobrým príkladom správneho vodorovného značenia sú cyklopruhy na Študentskej ulici.

27. máj 2022

Peto

súbežne = sú veľa seba rovnako ako na Študentskej. preto je to tam správne. Cyklochodniky na Rybnikovej nie sú súbežne s cestou, t.j. nemajú spoločný okraj, sú oddelené pásom zelene a chodníkom, preto je tá značka úplne v poriadku.
29. máj 2022

Ján

Čiže pokiaľ by ten cyklochodník bol bližšie pri ceste a nebol by medzi cestou a cyklochodníkom normálny chodník, tak už by mali bicykle prednosť? Musí cyklochodník zdieľať rovnaký obrubník s cestou alebo tam môže byť medzera, kľudne aj oddelená trávnikom? Ak áno, aká je najväčšia šírka trávnika/prázdnej plochy od hlavnej cesty, pri ktorej by platila prednosť pre cyklistov? Príde mi to, že to nie je dostatočne jasne definované.
29. máj 2022

Dusan

Ja by som to videl trochu inak,zakon sice je no vzdy plati dopravne znacenie. Mne to pride ako keby som sa stazoval ze odpilujte znacku lebo zakon hovori ze mam prednost sprava. Pokial sa nemylim existuje ista nadradenost v dopravnom znaceni,policajt,semafor,znacka zvisla,vodorovna,pravidlo pravej ruky.
30. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na riešenie na odbor dopravy. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
22. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vodorovné dopravné značenie je v súlade s platnou legislatívou.
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania