Ulica Vladimíra Clementisa-Dopravné značenie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Na Druzbe pribudlo dopravne znacenie zona 30 od J. Slottu zrejme az po T. Tekela. Super pocin, vzhladom k neregulovanej doprave v lokalite, kde prednost sprava de facto neplati - nie vsetky vyjazdy z parkovisk maju Stop-ku, ci Daj prednost v jazde.

1., Navrhujem zonu 30 posunut uz od V.Clementisa od garazi kvoli priechodu pre chodcov, ktorym spadovo chodia deti do skoly. Zona 30 by mala pokracovat az po priechod pre chodcov pri potravinach, drogerii, kde je pohyb deti este vacsi. Navyse je tam vyjazd vozidiel, hned vedla priechodu.

2., Idealne zona 30 by mala byt na celej V. Clementisa, kedze i priechod Clementisa/Tekela je v zakrute, su problematicke vyjazdy z 2 hypermarketov.

3., Podobne i na Starohajskej, kde prakticky po celej dlzke parkuju auta, je zvyseny pohyb ludi kvoli poliklinike k autam popri ceste, by zona 30 urobila lokalitu ovela bezpecnejsou.

30. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
08. jún 2022

Lubo

4. Vlastne aj Tehelna by mala mat zonu 30, ak uz nema. Snad sa aj my obyvatelia v najhustejsie osidlenej casti mesta mozeme citit bezpecnejsie, ako v podobnych obytnych castiach metropol, ci mensich miest smerom na zapad od SR, kde 30 je pravidlom. A takto sa zaroven poriesi i zbytocny tranzit aut, ktorym sa potom uz neoplati krizovat tuto najvacsu obytnu zonu.
08. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dopravné značenie zóna 30 nie je možné ani vhodné aplikovať v každej lokalite. Používa sa predovšetkým na pokojnejších cestách, kde je nízka intenzita cestnej premávky. Nie je vhodné ho aplikovať na ul. Starohájskej a Clementisa, kde by malo negatívny vplyv na plynulosť cestnej premávky, pričom na uvedených uliciach sú pri prevádzkach a bytových domoch vybudované výškovo obrubníkmi od komunikácie oddelené chodníky a priechody pre chodcov cez komunikácie, čo má podstatný vplyv na bezpečnosť chodcov.
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
10. jún 2022

Lubo

Uf. Hned uzatvorene. Pekna komunikacia s danovym poplatnikom. Cize ani ziadny minimalny variant alebo ine vhodne riesenie podla odbornikov pre deti, ktore chodia do ZS s MS s najvacsim poctom ziakov v najhustejsie osidlenej zone ? Rodicia by boli kludnejsi, ked ich deti krizuju clementisku na detske ihrisko, ci k novemu potoku, kedze na Druzbe bola najvacsis detska plocha s bezpecnym pristupom pre deti zrusena. Tranzit dopravy sa navyse zahusti z noveho sidliska cez Druzbu do 3 nakupnych centier. V. Clementisa nebola projektovana ako tranzitna trasa do nakupnych centier, to predsa dobre viete. Maly hint. Nedavno ste pred ZS na Lincianskej osadili tie nove retardery rovno na hlavnej. Osadili ste ich tento tyzden na vedlajsej na Hlubika pred Slnecnou. Branite sa im, ale zvlastne, ze niekde osadzaju na miestach, na ktore sa podla Vasich argumentov nemaju osadzat.
06. september 2022

Juraj

ulica clementisa nutne potrebuje zónu s obmedzením rýchlosti na 30 kmh v celej dlzke. Veď mnohé miesta sú s parkovaním hneď do cesty, auta majú problém vycúvať na cestu. veľký pohyb chodcov v smere do centra a späť. na tranzit ma slúžiť bucianska, hlboká.
06. september 2022

Lubo

Fakt sa neprehodnoti aspon 30ka kvoli detom pri priechodoch smerom na ZS s MS Spartakovska ?
18. október 2022

Lubo

Cize 30ka ani kvoli detom vo vyhradenych casoch na Clemetiske kvoli skolskej zone / ZS s MS Spartakovska nebude ?
07. február 2023

Lubo

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený. Chyba vyjadrenie DI.
02. jún 2023

Lubo

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. A nabuduce, odporucam, si odpustite fabulacie a zavadzanie, ako v konecnej odpovedi.
08. jún 2023

Matúš G

Znacka osadena.
08. jún 2023

Lubo

Dakujem, ze ste zmenili nazor.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania