Ulica Hlboká-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Majo 06. júna 2022

Semafory pri Amfiku totalne blokuju dopravu. Staci si tam 5 minut postat a clovek zbada ako hrozostrasne zle su nastavene.

Priklad: stojite na cervenej XXXX minut (neskutocne dlho je tam cervena na tak malu krizovatku), pozerate sa na 100 metrov dalej zelenu, na ktoru nikto nemoze ist, lebo vsetci stojite tuna na cervenej! Najviac sa to deje tym co chcu odbocit na Spartakovsku. Potom konecne dostanete zelenu, a zasa stojite na cervenej na dalsej krizovatke kde ste sa doteraz z dialky pozerali na zelenu na ktoru nikto nesiel.

Priamo nad prechodom je bezbarierovy nadchod pre chodcov, takze 50% zelena pre chodcov 50% zelena pre auta je pomerne neadekvatne, nehladne nato ze vela casu maju cervenu obaja a chodci pozeraju na vodičov a kazdy sa cuduje preco je vlastne cervena

07. jún 2022

Adam

Ja už som po včerajšku stratil dôveru čo sa týka riešenia dopravy od týchto neschopných papalášov, či už z mesta alebo z SSC...obchvat okolo celého mesta nevedia doriešiť, rozšíriť na štvorpruhový...na Sladovníckej semafory neviem kedy chcú spustiť...kašlime na všetko, sadnime všetci na kolobežky, síce sa vrátime ešte o niekoľko rokov naspäť ako tí čo sú 100 rokov za opicami, ale možno budú už konečne šťastní ekoteroristickí ekolobežkári z Bruselu a ich spolupracovníci zo Slovenska.
07. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet posielame na posúdenie odborným pracovníkom mesta, budeme vás informovať. Čo sa týka včerajšieho dňa (6. 6. 2022) doprava bola výrazne zahustená aj z dôvodu havárie kamiónu.
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
07. jún 2022

Majo

Ďakujem za zváženie / analýzu, snáď sa bude dat semafor aspoň trochu upraviť k lepšiemu.

Napr. niektorí taxikári čo naháňajú čas si našli skratku - z Hlbokej odbočia k amfiteátru smer do mesta, pretože tam je zelená skorej/viacej, ale otočia to za križovatkou - a idú smer Sladovnícka. Takto je to rýchlejšie a ešte aj obehnú všetkých čo stoja na červenú ak to odbáčací pruh smer mesto dovoľuje že nieje zaplnený. Pozoruhodné.
07. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Trnava realizuje projekt „Inteligentné riadenie dopravy – Smart Trnava“ v rámci ktorého bude implementácia SMART riešenia dopravy najmä cestnej svetelnej signalizácie v meste Trnava. V rámci križovatiek riadených cestnou svetelnou signalizáciou a ďalších miest bude realizovaná implementácia systému inteligentných križovatiek a Smart technológií. Projekt bude umožňovať inteligentné riadenie dynamickej dopravy pomocou riadenia inteligentných križovatiek. Križovatky budú vzájomne prepojené a bude vytvorené dynamické riadenie a zabezpečenie plynulosti cestnej premávky vozidiel. Výsledkom prepojenia moderných technológií vplývajúcich na riadenie križovatiek bude väčšia efektivita pri prejazde križovatkami a nadväznosť jednotlivých križovatiek na seba, čím sa vytvorí tzv. zelená vlna, križovatky budú osadené IoT prvkami - detektormi, ktoré zabezpečia presnú identifikáciu vozidiel prechádzajúcich križovatkami. Na základe toho sa križovatky budú rozhodovať na základe reálnej situácie v nich a prispôsobovať tak signálne plány. Predmetom bude aj projektová dokumentácia pre rekonštrukciu jednotlivých križovatiek, inžinierska činnosť spojená s prípravou a realizáciou stavieb jednotlivých križovatiek, realizácia a následná správa jestvujúcich a budúcich prvkoch SMART riešenia.
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
07. jún 2022

Majo

Super ďakujem, dúfam že to bude čím skôr lebo tento smart projekt som zachytil už vyše rok dozadu.
07. jún 2022

Lubo

Implementácia popisovaného Smart riešenia je na roky, zmena existujúceho časovania semaforov je možná za oveľa kratší čas. Miesto fantazirovania, čo bude ak bude, riešte situáciu teraz.
13. jún 2022

Peter Lopatka

Ako sa píše v podnete, je tam na Hlbokej lávka pre peších, ktorá asi nebola zadarmo, taktiež jej údržba nie je zadarmo. Podobne tak je aj lávka pri poliklinike, ľudia si zvyknú ju využívať, keď bude nastavenie semaforov pre chodcov nepriaznivejšie, ako ísť lávkou. Problém je jedine s lávkou pri železničnej stanici, kde o ňu mesto nejaví moc záujem, ale tie tisíce ľudí denne keby začali chodiť úrovňovou križovatkou už aj tak cez preplnenú križovatku pod lávkou, tak o zvýšení bezpečnosti nemôže byť ani reč.
13. jún 2022

Peto

nie každý chce ísť do Areny cez tu SUKROMNU, teda nie mestom spracovanú lavku. Niekto možno pokračuje na Podjavorinsku, niekto na Kollarovu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania