Ulica Vladimíra Clementisa-cyklotrasa-neoznačená

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý

Cyklochodnik je nebezpečný. Je v tesnej blízkosti domu V. Clementisa 42-46. Je potrebná značka "rýchlosť 10 km/hod" . Kolobežky idú rýchlosťou aj 40 km/hod.

14. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
situáciu preveríme a posielame dopravným inžinierom na vyjadrenie a posúdenie podnetu. Budeme vás informovať.
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
15. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
cyklochodník spĺňa všetky technické normy, jeho projekt bol odsúhlasený Okresným dopravným inšpektorátom, nie je dôvod na obmedzenie rýchlosti.
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
15. jún 2022

Ján

Pokiaľ viem, tak kolobežky smú ísť rýchlosťou maximálne 25km/h, čo veľká väčšina z nich spĺňa. Ak túto rýchlosť presahuje, berie sa ako motorové vozidlo a mala by ísť po ceste. Samozrejme je to aj o ohľaduplnosti kolobežkárov - ja osobne keď vidím viac chodcov tak automaticky spomalím.
17. jún 2022

Emilia Havlikova

Chodník spĺňa technické normy, ale tento úsek je mimoriadne frekventovaný, je tu veľký pohyb chodcov aj cyklo-kolobezkarov. Je to hlavný ťah k nákupným centrám, na polikliniku, do centra mesta. Obyvatelia domu križujú cyklochodnik ak sa chcú dostať na parkovisko k autu, k odpadkovym košom. Značka so zníženou rýchlosťou, alebo výstraha pre cyklistov, by v tejto časti sídliska zabránila veľa kolíziam, ku ktorým tu často dochádza vinou nezodpovedných a bezohľadných cyklistov a hlavne kolobežkarov.
27. september 2022

Rastislav

Ten úsek je nebezpečný skôr pre cyklistov, nakoľko je vedľa cyklotrasy pozdĺžne parkovanie a povedzme si na rovinu - nie každý sa pozrie do spätného zrkadla pred tým ako otvorí dvere.
27. september 2022

Emilia Havlikova

Aj z tohoto dôvodu by zníženie rýchlosti, alebo retarder na začiatku a na konci úseku prispel k vyššej bezpečnosti. Čo sa týka pozdlzneho parkovania, v jddno ráno som našla spätne zrkadlo visieť na kábli. To musela byť riadna rýchlosť, možno sa ten cyklistika aj zranil, ale nie mojou vinou. A priznať sa k nehode a že mi spôsobil škodu? Ani náhodou.
28. september 2022

Peto

Retarder pre cyklistu je výsmech. 2-3 metre od neho môže ísť plnou rýchlosťou. Ja vám taký retarder prejdem aj v 40kmh dole kopcom a ani si ho nevšimnem. Treba iné riešenie.
28. september 2022

Rastislav

Samozrejme, pozdĺžne parkovanie bezprostredne vedľa cyklochodníka nie je bezpečné ani pre autá, pre cyklistov už vôbec nie. V minulosti som zažil (mimo TT, ale v obdobnej situácii), že som išiel v cyklopruhu, vedľa ktorého bolo parkovisko. Vodička otvorila dvere v momente keď som bol vedľa nej. Spôsobila kolíziu, poškodila mi drahý rám a ešte zhodila do pruhu pre autá, kde ľahko mohlo prísť k oveľa závažnejšej nehode. Samozrejme - "bezohľadný" je väčšinou cyklista a podľa jej slov som si mal ja dávať pozor, či v autách pri cyklopruhu niekto nesedí a nechystá sa zrovna vystúpiť. To už radšej ani nekomentujem.
Tu by ma zaujímalo, či pri plánovaní parkovania a cyklochodníka na toto mesto myslí, alebo to upravuje nejaká norma. Prípadne to prosím berte ako podnet pre ďalšie plánovanie.
Tiež Vám viem potvrdiť, že pre cyklistu nejaký retardér nič nespraví. Rovnako sa nemôžu zrušiť parkovacie miesta, lebo by proste chýbali.
Jediné riešenie tu je, aby sa ľudia naučili trochu ohľaduplnosti - cyklisti, kolobežkári, chodci, aj vodiči vystupujúci z auta voči sebe a navzájom sa všímali.
28. september 2022

Ján

Mimochodom, parkovacie miesta pri cyklochodníku nie sú, okrem dvoch vedľa kontajnerov, čiže autá tam pri cyklochodníku stoja neoficiálne.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania