Ulica Hviezdoslavova-zd. mobilita-nevhodne umiestnené parkovisko

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Verata 15. júna 2022

Elektrokolobežky blokujú chodnik pred poštou. Nie len poobede ale hneď od skorého rána sú neuspiriadane a zaberajú celý chodnik.
A absolútne nevhodne zvolené ďalšie parkovisko kolobežiek pred dominantou Trnavy - Hrubý kostol. Turisti musia byť nadšení z takého doplnku na fotkách.

15. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet, o riešení vás budeme informovať.
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
15. jún 2022

Ján

Len pre informáciu - chodci môžu používať celú šírku ulice, keďže sa jedná o pešiu zónu. Cyklochodník bol zrušený odstránením značky (vjazd cyklistov je stále povolený), aby sa uvoľnilo miesto pre vonkajšie sedenie.

A teraz k podnetu - buď treba pridať/presunúť aktuálne stanice na miesta, kde nebudú toľko rušiť a/alebo obmedziť maximálne množstvo kolobežiek, ktoré na danom mieste môžu zaparkovať.
16. jún 2022

viera hamdi

takisto pred poštou na hviezdoslavovej
16. jún 2022

Helena

Trojičné námestie-chodník-bariéra na chodníku

Odparovane kolobežky zabraňujú v používaní chodníka pre slabozrakých, pre ktorých je označenie na ňom určené.
17. jún 2022

Michal

"... a/alebo obmedziť maximálne množstvo kolobežiek, ktoré na danom mieste môžu zaparkovať" - Toto nedava ziadny logicky zmysel. Ak sa chcem dopravit z bodu A do bodu B, pricom na bode B je plno, nepojdem si hladat nove miesto, kde mozem kolobezku odparkovat. Najskor sa ludom nepacilo, ze sa kolobezky parkuju hocikde (co podla mna fungovalo najlepsie, az na par jedincov, ktori nedokazali mysliet aj na ostatnych a kolobezky parkovali tak, ze zavadzali), teraz sa zase ludom nepaci, ze parkuju na jednom mieste... Vzdy sa najde hocijaky dovod, aby niekto frflal na kolobezky. Ja sam ich niekedy vyuzivam a je nespravodlive, aby kvoli par jedincom, ktori sa nedokazu riadit pravidlami a odstavia kolobezky nevhodne, trpeli ludia, ktori riadne dodrzuju pravidla. Skor sa treba obratit na spolocnost Bolt, aby vyvodila zodpovednost pre nezodpovednych ludi, aplikacia ma predsa informaciu o bankovom spojeni s ucastnikom, aj udaje o telefone, co tak upravit podmienky a kto spacha priestupok (nevhodne parkovanie, dvaja na kolobezke, jazda v protismere, nebezpecne ohrozovanie, atd), tak jednoducho zablokuje daneho cloveka na zaklade bankoveho uctu alebo mobilneho telefonu. A parkovanie by bolo opat ako predtym a nikomu by to uz nevadilo, jednoduche riesenie.
17. jún 2022

Ondrej

Skusal uz niekto pisat sem co odpovedia ?
https://www.mobilneslovensko.sk/kontakt/
18. jún 2022

sigiq

To je proste extrém veď je tam aj 30 kolobežiek ,to tam nemá čo hladať.To tam rovno môžu parkovať autá.úplne stačili bicykle. Trnava je malá a začína to byť prepchaté ,hold pohodlnosť nemá medze.
19. jún 2022

Peto

sisiq, Trnava je síce malá, ale bicykle stále nestačia. Naozaj málokedy sa mi postasti trafiť voľný bike, takže sú neustále vyťažené a žiadané. Na týchto kolobežkách ale nejazdim.
19. jún 2022

sigiq

Sulo máš pravdu aj ja jazdím na ebiku a na kolobežkách nie,ale musí byť normálna hranica a nie,že to tam celé upchajú.Niekedy nebolo nič a nie je to tak dávno a ľudia fungovali.
Trnava je naozaj malá a dá sa z jedného konca na druhý prejsť peši za pol hodiny.Kolobežka je už určitý druh pohodlia a keď je ebikou málo treba mať svoj vlastný bicykel a dá sa využiť aj mestská doprava.
20. jún 2022

Ondrej

sigiq>
1) ak je to 30min tam potom 30min spet to mas 1h - takato kolobezka to zrazi na 30min dokopy
ak potrebujes nieco cez obednu prestavku vybavit tak sa take setrenie casu hodi
2) nie kazdy ma miesto na uskladnenie vlastneho bicykla, takze poziciavanie alternativnych dopravnych prostriedkov sa im hodi
3) mestska doprava tak na to potrebujes extra planovanie aby si v presny cas nasutpil na bus inak cakaj 30-60min na dalsi -> nenadarmo stale plati v TT ze sa du pohybujes bud peso alebo autom, bycikle a kolobezky beriem ako rozsirenie sposobu "peso"

tu treba len docielit aby to nezgrupovali na tychto miestach
30. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zle odparkované kolobežky nie sú problémom len v Trnave, riešime ich zatiaľ dohovorom hliadok MsP s tým, aby odparkovanie neohrozovalo ostatných účastníkov (chodcov, cyklistov).

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania