Ulica Kapitulská-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Ondrej 26. júna 2022

Ekofest - nezvládnutá organizácia
Počas akcie Ekofest (25.06.2022) v záhradách Západoslovenského múzea organizátor nezabezpečil poriadok a plynulosť premávky v okolí akcie. Daný poriadok nezabepečovala ani Mestká polícia Mesta Trnava a ani Policajný zbor SR. V dôsledku uvedeného parkovali (t.j. stáli, nemali pootvorené dvere, nikto z nich nevystupoval a nenastupoval a nehýbali sa z miesta) motorové vozidlá na Múzejnom námestí po celej dĺžke, čím bola iba jednosmerne prejazdná, ako aj na Kapitulskej ulici mimo vyznačených miest. Uvedené by nebol problém, keby bolo napríklad vyznačené dočasné parkovanie a v "zjednosmernenej" ulici riadil organizátor alebo polícia dopravu. Policajná hladka daný stav zjavne tolerovala, keďže ich motorové vodidlo (TT 473DV) parkovalo (t.j. stálo, nemalo pootvorené dvere, nikto z neho nevystupoval a nenastupoval a minimálne 15 min sa nehýbalo z miesta) spolu s policajtami na Kapitulskej ulici.

27. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
situáciu preveríme, posielame na vyjadrenie, budeme vás informovať.
Kto? Mestská polícia Trnava

Mestská polícia Trnava
27. jún 2022

Robo

Hmm...ale čo s týmto podnetom ma spoločné Mestská polícia? Veď na fotografii je vozidlo Policajného zboru SR s EČV, ktoré je spomenuté v podnete?!
30. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
napriek tomu, že dopravné priestupky sú najfrekventovanejší delikt, ktorým sa mestská
polícia pri svojej činnosti zaoberá a napriek tomu, že máme vedomosť o neustálom páchaní
priestupkov v statickej doprave, nie je možné ani žiaduce zabezpečiť, aby každé protiprávne státie
motorového vozidla bolo mestskou políciou zistené. V prípade spáchania priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, ktorého miera spoločenskej nebezpečnosti sa Vám javí ako vysoká, sa prosím obráťte na stálu službu Mestskej polície mesta Trnava prostredníctvom bezplatnej telefónnej linky 159 v čase spáchania priestupku. Na miesto bude vyslaná hliadka, ktorá posúdi, či sa priestupok stal a ak áno, vykoná úkony smerujúce k jeho objasneniu. Čo sa týka na aktivity príslušníkov Policajného zboru, obráťte sa prosím na vedenie
Policajného zboru.
Kedy? Mestská polícia Trnava

Mestská polícia Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania