Arogantní psíčkari

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
fifo02 23. januára 2015

Vážený pán primátor, chcel by som týmto poukázať na problém, ktorý sa týka aj celého územia mesta Trnava. Môj príspevok je z ulice Mozartova (oproti areálu bývalej ZŠ - terajšia ZUŠ). Týka sa konkrétne zelenej plochy (že vraj oddychovej zóny, kde bola v minulosti aj fontánka), vedľa mestských sociálnych bytov. Na každom metri vedľa chodníkov sa tam povaľujú psie exkrementy, ktoré tam nechávajú po svojich miláčikoch arogantní psíčkari, bývajúci hlavne v tesnej blízkosti. Denne tadiaľ prejde veľa ľudí, vrátane rodičov s malými deťmi, ktoré behajú aj po tráve a nie je príjemné tieto výkaly zoškrabávať z obuvi. Ale v dnešnej dobe musíme byť opatrní aj na detských ihriskách, čo mi môže potvrdiť nejeden rodič. Týmto Vás chcem poprosiť, aby sa už začali kompetentní zaoberať touto neustále sa zhoršujúcou situáciou. Toto mesto už aj tak vyzerá ako smetisko ( psie exkrementy, divoké skládky v Kamennom mlyne či iných častiach mesta, .... ). Verím, že to neskončí len pri alibistických kontrolách Mestskej polície. Ďakujem.

23. január 2015

Flego

Nuž fifo02 je to zložitá téma a staré vedenie mesta nemalo záujem ju riešiť https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/7740/vratme-travu-detom
Dúfam, že keď sa Bročkovi podarí sfunkčniť mestský úrad, začne sa tým niekto seriózne zaoberať. Každopádne je to jedna z tém, ktorú treba intenzívne riešiť, pretože nie je možné aby pár nespratníkov terorizovalo zvyšok mesta.
P.S. Ja sám som psíčkar, takže vážení kolegovia, toto nie je žiadna diskriminácia psíčkarov, to je boj proti nespratníkom, ktorí nám robia hanbu!
24. január 2015

JOJO

Pripajam sa k vyzve. Terajsia situacia je alarmujuca, naozaj na celom uzemi mesta, vratane aj takych miest ako su napr. detske ihriska...
24. január 2015

Roman Krajčovič

Plne suhlasim situacia je alarmujuca ale ci to dakto vyriesi tazko povedat lebo psyckari to maju nahaku...
24. január 2015

Jojo 1

pripájam i ulicu B.Smetanu... pes, pes,pes. Ihriská preberajú psíčkari.
V lete kaloška sem dala ohradené ihrisko a hneď bolo i detí vonku a veľa.
trávička je voľná, tak behajú havovia. Odpoveď -volajte políciu nechceme počuť. ohradiť veľké priestory pre deti ? Tak to funguje v Prahe a je super
24. január 2015

Jojo 1

pripájam i ulicu B.Smetanu... pes, pes,pes. Ihriská preberajú psíčkari.
V lete kaloška sem dala ohradené ihrisko a hneď bolo i detí vonku a veľa.
trávička je voľná, tak behajú havovia. Odpoveď -volajte políciu nechceme počuť. ohradiť veľké priestory pre deti ? Tak to funguje v Prahe a je super
26. január 2015

fifo02

Vyzývam všetkých občanov nášho mesta, ktorým nie je tento problém ľahostajný, aby sem pridali svoj názor o predstave riešenia. Možno niektoré dobré riešenia budú prezentované na radnici, a tým prispejete ku skultúrneniu okolia, kde vyrastajú aj vaše deti. Konečne majú občania možnosť spolupodieľať sa na chode mesta. Za pokus to stojí!!!
26. január 2015

Flego

Už pred rokom sa veľa dobrých nápadov aj z iných miest alebo krajín prezentovalo v diskusii https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/7740/vratme-travu-detom ale ako vravím nebola vôľa riešiť.
Bročka bude určite prístupný celomestskej diskusii na túto tému, len ako dnes píše, zatiaľ nestíha http://trnava.sme.sk/c/7608525/aktivista-a-primator-trnavy-brocka-ludia-chcu-vidiet-padat-hlavy.html Systém, ktorý sa 20 rokov budoval, sa nedá zmeniť zo dňa na deň, ale nasadil slušné tempo, takže ak neskolabuje, veci by sa mali začať hýbať a to veľmi skoro :-)
27. január 2015

Jano

Ale co, este len zacal a uz nestiha mal si davno vymenovat aj svojich zastupcov a nespekulovat, ale ako sa mi zda neratal s vyhrou,a zvoleni poslanci z Lepsej Trnavy, bohuzial nie su odbornici, mozno sa to ale zmeni no uvidime.
27. január 2015

silivia

Ono viete ine je kritizovat a ine je konat.
29. január 2015

Ľubomír

ja dám trošku off topic, ale snáď budem pochopený.
všetci riešite psov a psíčkarov. čo takto začať klepať po prstoch aj ľudom, spoluobčanom, ktorí keď vonku alebo aj z okna fajčia, tak špaky zahadzujú na zem?? a tiež tí, čo hádžu odpadky na zem. a to by som mohol pokračovať ďalej... žuvačky, atď
nejaké návrhy aj na toto skúste posunúť.
ďakujem.
29. január 2015

Flego

Toto sme v baraku vyriešili už pred rokmi. Každý dostal zatvárací pohár s viečkom, kam dáva popol a špaky a keď je plný, jednoducho ho vyhodí. Vonku je tiež popolník, kôš a sáčky na hovienka a môžem povedať, že to naozaj funguje. Nikto nechce byť ten, kto robí neporiadok :-)
29. január 2015

stefan

Ľubomír už si našiel špak ktorý by ohrozoval deti. Jednoznačne začať kontrolovať psíčkarov.
30. január 2015

Ľubomír

stefan, ja píšem, že treba riešiť jedno s druhým. a áno, už som našiel malé dieťa ako si dáva špak do úsť! zachvíľu bude zem plná špakov a jedov z nich. ale sorry, že to tu rozširujem, keď v tomto vlákne je téma pes.
01. február 2015

kolombo

Treba to už konečne riešiť,veď načo máme mestskú políciu!
04. február 2015

Katka

Zarazila ma Flegova veta "... keď sa Bročkovi podarí sfunkčniť mestský úrad..." Nemyslím si, že tam všetko funguje tak, ako by malo, ale že by bol úrad nefunkčný (keďže ho treba sfunkčniť), to je dosť odvážne tvrdenie.
04. február 2015

Flego

Nehrajme sa so slovíčkami. O tom, že deti v našom meste nemajú bezpečné a hygienické podmienky na hranie je fakt o ktorom svedčí mnoho podnetov a komentárov na túto tému. A to, že všetky sú neriešené svedčí o tom ako sa mesto touto témou zaoberá. Zaujímavosťou je, že KDH to malo ako predvolebnú tému a sľubovalo oplotenie ihrísk.
A čo sa týka sfunkčnenia úradu - nemáme viceprimátorov, prednostka ide do dôchodku, Dzurianin dal výpoveď, chystá sa audit, ktorého výsledkom môžu byť personálne zmeny.... Ešte je toho málo?
04. február 2015

Jano

To ,že nemáme víceprimátorov to je čia chyba, a ostatné zmeny s tým nový primátor mal rátať, alebo nerátal zo zvolením, ono sa inak kritizuje a inak vládne, lebo tej kritiky a dokonca aj nevhodnej z jeho strany pred volbami bolo na môj vkus príliš.
04. február 2015

Flego

Čia je to chyba sa dúfam dozvieme. Je dosť možné, že to nejako súvisí s tým, že niektorí ľudia majú tak silnú túžbu nezištne slúžiť občanom, že sa neváhajú vlámať do priestorov úradu a spochybniť výsledky volieb.
04. február 2015

Žofia

Už je vraj víceprimátor p. Pekarčík, ale asi ešte musí volačo urobiť s podnikaním , neviem či mestský úradník môže podnikať a on tých firiem vlastnil či spoluvlastnil viacerých.
05. február 2015

Katka

Mne nešlo o takéto politické zmeny, ale o fungovanie úradu vo vzťahu k občanom, ktoré, ako som písala, funkčné je, hoci nie je dokonalé. Veď o občana by malo ísť v prvom rade, nie?
24. február 2015

Tomáš

Lenže, podľa môjho názoru, narážam na ten podnet, chyba ani tak nieje v psíčkaroch. Napríklad aj v okolí družby, vybudovali 3 či 4 tie stojany kde bol umiestnený kôš, vrecúška a neviem či nie aj lopatka na tieto exkrementy. Problém je ale v tom že všetky tieto stojany sú v blízkosti cesty, kam by som ani ja svojho psa neposlal sa venčiť. Riešil by som to asi tak ako vo vyspelejších krajinách napríklad v Belgicku, kde je krásne spravený park pre ľudí + park pre psíčkarov...Je tam vyhradený pre nich priestor, všetko tam pre nich je veľa sáčkov ktoré každé ráno dopĺňajú, je tam aj veľa lopatiek a kôš, ktorý chodievajú takisto pravidelne vysýpať. V Trnave jednoznačne chýba priestor pre psíčkarov vyhradené miesto pre nich, kde by mohli svojich miláčikov púšťať. Je tu toľko trávnatých plôch, ktoré sú nevyužívané, myslím si že ak by tu nejaké tie miesta vyhradili, v budúcnosti by nebol problém.
24. február 2015

fifo02

Pre Tomáša: lenže vo vyspelejších krajinách si ľudia po svojom psovi upracú aj pri chodníku, po ktorom práve prechádzajú, a nielen v "parku pre psíčkarov". A tie nevyužívané trávnaté plochy v Trnave radšej využiť na vybudovanie ihrísk pre deti.
26. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mestská polícia rieši tento problém podľa platnej legislatívy kontrolnou
činnosťou hliadok. Keď psíčkari vidia nablízku policajta v uniforme, po svojom psovi vo väčšine prípadov upracú. Preto sme na základe dohody s primátorom mesta v tomto období zvýšili kontrolnú činnosť v časoch tzv. venčenia a do terénu posielame aj civilné hliadky v neoznačených vozidlách. Hliadky sa po sídliskách presúvajú a vzhľadom na to, že naše kapacity nepostačujú, je potrebná aj pomoc občanov. Ku 31. 12. 2014 bolo na území Trnavy zaevidovaných 4 057 psov (nahlásených psov si môžete pozrieť na stránke: http://egov.trnava.sk/default.aspx?NavigationState=803:0:), preto je dôležité, aby aj samotní občania psíčkarov upozorňovali na ich povinnosti (VZN č. 191: Ak pes znečistí verejné priestranstvo výkalmi, je ten, kto psa vedie, povinný výkaly bezprostredne odstrániť a umiestniť ich do zberných odpadových nádob). Psíčkari môžu využívať aj obyčajné smetné nádoby, nemusia používať len tie, ktoré sú vyhradené na psie exkrementy: Exkrementy je možné odkladať do všetkých zberných nádob na komunálny odpad, okrem nádob na separovaný zber – sklo, papier, plasty (viac informácií nájdete na: http://www.trnava.sk/sk/clanok/psy-v-meste).

Mestská polícia v Trnave
24. jún 2015

L

Pripájam sa k Ľubomírovi, treba riešiť neporiadok a špinu ako celok, nie iba špačky a nie iba výkaly ale všetko. Mám psa, zbieram po ňom hovienka a vždy zdvihnem a nejaký odpad po niekom. Aj keď mi vadia výkaly môj názor je, že ten zmizne skôr zo zeme ako plastová fľaša z kríku, mc donaldské sáčky pod lavičkami, papiere zo zeme, špačky spod balkónov a lavičkách. Tak ako niekomu vadia hovienka, mne vadia odpadky, ktoré sú viditeľné, majú o dosť dlhšiu životnosť a tak isto sú nositeľmi infekcií, baktérií a inej hávede. Takže treba otvoriť oči a nevidieť iba niečo čo mne nevyhuje ale pozerať sa objektívne aj keď som psíčkar a aj keď som fajčiar ;).

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania