Ulica Hodžova-zvislá značka-neaktuálna

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Lucia 20. júla 2022

Hodzova 15, dna 19.7. poslaný podnet ohladom blokovania parkovacieho miesta smetnymi nadobami. Mestska policia majiteľku domu upozornila, ze neoprávnene blokuje parkovacie miesto.
Dnes 20.7. 20:15 tabuľa na brane rodinneho domu. Je to v poriadku? Rozumiem tomu spravne, ze ak to uz bude spoplatnena zona R4 tak tam mozu parkovat aj nerezidenti pokial si kupia parkovne?
Ak ano, ma majitel domu pravo si dat na branu takuto tabulu? Nie je to zavádzajúce ?

20. júl 2022

mario

Keďže majiteľka domu nie je vlastníkom priľahlého pozemku, na ktorom sa parkovacie miesto nachádza, nemá právo si naňho nárokovať. Samozrejme tabuľka je neplatná a na danom mieste môže ktokoľvek bez obáv parkovať.
21. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
tabuľa na plote nie je dopravnou značkou a nevyplývajú z nej žiadne povinnosti či obmedzenia. To znamená, že v parkovacom páse môže stáť akékoľvek vozidlo (v prípade zavedenia spoplatneného parkovania, za predpokladu uhradenej úhrady za parkovanie) okrem vjazdov do nehnuteľností, kde je státie vozidiel zakázané. Na miesto bude opätovne vyslaná hliadka mestskej polície, ktorá poprosí majiteľa
nehnuteľnosti, aby nezavádzal vodičov.
Kto? Mestská polícia Trnava

Mestská polícia Trnava
25. júl 2022

Dusan

Skvela parkovacia politika ,pred domom budu parkovat cudzie auta lebo mozu a majitel domu pojde zaparkovat zasa druhemu pred dom atd. 👏
25. júl 2022

mario

Dusan ... miesto pred domom nikdy nebolo vlastníctvom majiteľa toho domu. Takže si ho ani nemôže nárokovať. A argument, že pôjde parkovať pred dom niekomu inému je irelevantný. Po jedno väčšina majiteľov domov má parkovacie miesto na svojom pozemku. Po druhé ani na sídlisku nemá nikto garantované, že zaparkuje priamo pred svojou bytovkou.
25. júl 2022

Dusan

Takze ty budes parkovat pred nim a on pred tebou? Logika na jednotku. Mozno ma na svojom pozemku a mozno nema to ja neviem.
Preco by bol ten argument irelevantny?
Pytam sa kde bude parkovat ten kto tam byva?
To aj majitel RD by mohol povedat parkujte si na svojich pozemkoch. Nemate? Argument je irelevantny!
Nespochybnujem to co si napisal ,alebo co odznelo od mesta,spochybnujem chory system bradacovej druziny!
25. júl 2022

mario

Ani teraz ti nikto negarantuje, že budeš parkovať pred svojim domom. Takže z tohto pohľadu sa nič nemení.
26. júl 2022

Peto

Dušan, keď si to fotil, mohol si urobiť tri kroky vpravo a videl by si, že ma za brankou na pozemku nie len parkovanie, ale dokonca aj garáž. A takto to tam má 99.9% domov. Čiže domáci majú VZDY kde parkovať.
26. júl 2022

Dusan

Petulo daj si jednu 52jecku hned zrana na rozostrenie zraku ;-).
Zdravy rozum a slusnost mi hovori ze kazdy nech parkuje tam kde byva. Ak niektori spoluobcania nemaju kde parkovat tak nech sa spoja zdvihnu svoje ctene zadky a idu na mesto! Preto ze nieten chudak co sa mu tlacia auta pred dom je zodpovedny za stav ktory je pred cinziakmi.
Ked sme uz pri tom tak obcan z cinziaku je rovnaky obcan ako z domu, tiez nech si parkuje na sukromnom pozemku teda.
Ten z domu plati dan 2-3x viac ako z cinziaku,za co?
Ja byvam v dome,nevadi mi ked mi obcas niekto pred nim zaparkuje,ale aby som tam mal permanentne stojisko to teda nie!
26. júl 2022

mario

Dušan ... a prečo by malo byť permanentné parkovanie pred domom problém? Napr. Kapitulská ulica, tam je parkovanie bežné a nevidím v tom problém. K tým bytovkám, niektorý šťastlivci majú súkromné parkovanie vo svojich garážach. Ostatní zaparkujú tam, kde nájdu voľné miesto. Takto to funguje všade vo svete a Trnava nie je výnimkou. Rezidenčné parkovanie aspoň čiastočne pomôže vyriešiť tento problém, lebo sa zmenší objem "mimotrnavských áut" a tým pádom budú mať domáci väčšiu šancu zaparkovať pred svojou bytovkou.
26. júl 2022

Dusan

Napriklad preto ze v tom dome moze zit viac generacii tak ako je to u mna a mame viac aut? Potom budem chodit s tymi autami tebe pred dom/cinziak?
Ved teraz sa spusta rezidencne ktore ma ako ze za ulohu vyhnat auta ktore tam akoze nepatria,ale prioritne to bude sluzit na naplnanie kasy. Treba pochopit ze ani ty ani ja nepatrime pred ten dom,defacto robis tomu majitelovi to iste co robili doteraz tebe a nepacilo sa ti to.
Budem sa opakovat,zdvihnite tie hnile rite chodte na mesto ,"drapnite bradaca za pacesy "nech vam vybuduje parkovacie miesta. Treti rok sa vybera vypalne a do mestskej kasy pribuda NAVYSE 3.6mil€. Tak hadam ako obcan nieco za to chcem,jeden potrebuje cyklochodnik?Ma ho! Druhy radsej parkovacie miesto. Nenechat sa odbit. Nic v zlom pani,ale nikto za vami nepride ci mate dost parkovacich miest.
26. júl 2022

mario

Len pre zaujímavosť, v Japonsku, ti ani nepredajú auto, pokiaľ nepreukážeš, že máš vlastné parkovacie miesto. Tak zle na tom chvalabohu ešte nie sme.
27. júl 2022

Peto

Dušan, toto sú tvoje slová: "Zdravy rozum a slusnost mi hovori ze kazdy nech parkuje tam kde byva." koniec citácie. Prosím ťa, ak si majiteľ auta, kde parkujes, keď ides na nákupy, na návštevu, na výlet, na dovolenku? parkujes iba doma? Nikde inde? Naozaj? Pochop, že ulica je verejný priestor. Tak, ako ty môžeš parkovať pred činžiakom alebo niekoho iným domom, tak môžu parkovať aj oni pred tvojím domom. Nie pre srandu stavebný zákon prikazuje postaviť k novému rodinnému domu xyz parkovacích miest. Staré domy take normy nemali, ale takmer všetky domy na Spiglasi majú príjazdovú cestu a garaz, takže 2 auta doma hravo schovas. No a tretie auto za evricko môžeš ako rezident parkovať na niektorom voľnom mieste na tvojej ulici.. bars aj pred domom, ak tam je miesto. Ľudia, ktorí bývajú v kralikarnach si za možnosť parkovania vo svojom okolí musia platiť. Vy v domoch nemusíte, pokiaľ nie ste lenivi schovávať auta do dvora.
27. júl 2022

Dusan

Petulo obhajujes primitivizmus a este k tomu uplne zbytozne. Skusim sa opytat znovu,kde si myslis ze budu tie auta potom? Vyparia sa? Odpoved som este nikde nedostal. Ale ja ti odpoviem,parkujem tam kam idem,vylet-parkovisko pred hradom.Parkujem tam kde idem na navstevu pred navstevou(co by taki ako ty tymto pristupom znemoznili),do mesta? Na platenom parkovisku.
Ludia v kralikarnach ako si ich nazval maju 2-3nasobne mensie dane ako ludia v domoch.
29. júl 2022

Peto

Dusan, je to uz silny offtopic tato debata, ale neda mi to nezhrnut Ti to tu este raz. Ak je na Spiglsali 100 domov a 95 z nich ma vlastnu prijazdovu cestu, kde sa pomestia 1-2 auta + garaz pre dalsie auto, tak pokial tychto 95 domov bude parkovat vo svojom dvore, t.j. nebudu lenivi si otvorit branu, tak na ulici zostanu stovky volnych parkovacich miest pre ostatnych ludi. A ako si sam povedal, ked ides na navstevu, parkujes tam, ale tu zrazu nechces, aby navstevy parkovali pred domami cudzich ludi. A ked Ti pride navsteva na 5 autach, maju 2 moznosti - bud si zaplatia plnu sumu v R-zone, alebo odparkuju na najblizsej B-zone a budu to mat za 2 ecka za cely pracovny den. No a tie kralikarne - z logickeho dovodu je zatazenie obyvatelov bytovky mensie - mensia rozloha na uzivanie, vela obyvatelov na par m2 pod bytovkou, ziadna rekreacia (ziadna zahrada, bazen, stromy, sliepky a kacice), ziadne privatne parkovisko pre 1-3 auta v oplotenom areali.. ak Ti nevyhovuje byvanie v dome na spiglsali, velmi rad si to s Tebou vymenim a mozes vyuzivat vyhody obyvatela kralikarne.
29. júl 2022

Dusan

Petulo ani sa nehnevaj ,ale daj si tu namahu a precitaj si co som pisal,mozes aj viac krat aby si pochopil.
Nema to vyznam.
Po volbach bude aj tak vsetko inak.
Tal zatim 🙋‍♂️.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania