Psie výkaly

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
kolombo 03. februára 2015

Dobrý deň.Je mi ľúto,ale tiež musím poukázať na veľký problém našej ulice.Deti sa chodia sánkovať na kopec,kde musia obchádzať psie výkaly.Nakoľko máme mestskú polícia,ktorá to vôbec nerieši.Chcem sa spýtať náčelníka MsP koĺko chytila nezodpovedných psíčkarov za rok 2015,ktorý si nezdvihli po svojom psovi výkal!

03. február 2015

Roman Krajčovič

Osobne si myslim ze mestska policia na to kasle...preto za toto keby davali pokuty tak sa to tak casto nedeje...niekedy uz mam aj chut pozbierat tie hovna do vreca a vysypat ich pred radnicu a bol by som zvedavy ako by sa to pacilo milym poslancom slapat po nich...
03. február 2015

mamina

Psickari si bez problemov volne pustaju psov medzi sankujuce sa deti. Psy na ne stekaju a deti sa ich boja. Argument psickara, ked sa voci tomu ohradite? Ved on nic nespravi... Male dieta sa ale boji aj toho, ked nanho cudzi pes zacne vytrvalo stekat a na volanie majitela absolutne nereaguje. Travnate plochy V Jame su v katastrofalnom stave hlavne ked nesnezi... Teraz su tie vykaly na snehu aspon vidiet. Ked nie je nasnezene, nemozme ist s detmi na travu za cinziakmi bez toho, aby sme nasledne nemuseli cistit topanky od vykalov. Vlastne sa to uz ani neda nazvat travnikom, ale verejnou toaletou pre psy. Myslim, ze by bolo pre vsetkych prijatelne, keby bola pre psy urcena jedna cast travnatej plochy, napr. pod kopcom za budovou UCM a na hornej casti za cinziakmi by bolo zakazane psy vencit. Alebo naopak. My, rodicia deti, ktore by sa chceli vonku hrat, by sme taketo riesenie velmi ocenili.
03. február 2015

bubo

ja mám jeden zaručený recept, treba psa a majiteľa odfotiť vtedy keď položia kabel a vtedy keď kabel ostal na zemi a oni odchádzajú
Fotky potom umiestnite vo vchode kde býva majiteľ psa, všetci ich predsa poznáme
03. február 2015

Rad som poradil

Navod: ak poznate bydlisko takehoto "psickara" naberte akekykolvek exkrement do sacka a par krat mu ho vysypte rovno pod rohozku pred jeho bytom.
04. február 2015

fifo02

No, to nie je zlý nápad. Stačilo by to dať len do schránky, a malo by to aj výchovný charakter :-)))))
04. február 2015

Katka

a k balíku pripísať: "Toto ste si vonku zabudli"
04. február 2015

karol Smoljak

a hanbili sa za exkrementy svojho psa a davali si uz vecsi pozor kde maju ist psa vencit
04. február 2015

mamina

Neviem, ci sa najde nejaky dobrovolnik, ktory by za nimi sliedil, fotil ich a potom im hadzal hovienka do schranky, alebo pod rohozku. Aj ked je to napadite riesenie. Skor by som uvitala zasah "zhora". Vymedzit jednu cast pre deti a druhu pre psy. Nenahnevali by sme sa ani keby na cast pre deti umiestnili nejake preliezky... ale to uz by som asi chcela vela. Uplne by nam stacil cisty travnik. Druha vec je, ci by to psickari aj dodrziavali...
05. február 2015

karol smoljak

davat mastne pokuty mamina.minimalne 200 eur.ked som nou nesuhlasite napiste komentar.
06. február 2015

Flego

To čo už je za človeka, čo tam dal mamine tú mínusku?? Dieťa musí mať vždy prednosť pred psom!!
V zahraničí sa robí databáza DNA psov. Ak sa nájde kôpka, pošle sa na drahé vyšetrenie a majiteľ zaplatí okrem pokuty aj to vyšetrenie. Veľmi účinné.
06. február 2015

Flego

mamina, pes mimo vyznačeného venčiska MUSÍ byť na vodítku a nesmie nikoho obťažovať http://www.trnava.sk/sk/clanok/psy-v-meste Pokojne volaj 159
06. február 2015

karol smoljak

slovensko je v tomto este pozadu.
07. február 2015

Katka

Okrem povinného vodítka navyše platí: Každý pes na verejnom priestranstve musí mať nasadený náhubok, psy trpasličích plemien a ich krížencov môžu byť bez náhubku (VZN 364, čl. 4, ods. 6.). Navyše majú psy napr. na detské ihriská zakázaný vstup, ak sú ihriská takto označené (čl. 4, ods. 7 a 9) http://www.trnava.sk/userfiles/file/Ordinance/vzn_364___uplne_znenie_vzn_191.pdf
12. február 2015

Marian

To nie je len na travnikoch ale aj na chodnikoch,dnes len tak narychlo odfotene na Lincianskej(Jiraskova-Nerudova ulica)
12. február 2015

Tóno

A nikto s tým nič nerobí!Pán primátor mali ste to v programe!!!!!!!Tak na čo máme mestskú políciu?Pardon papučovú!!!!!!!!!!!
02. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestská polícia mesta Trnava za prvé dva mesiace roku 2015 na celom území mesta zintenzívnila kontroly zamerané na nedodržiavanie niektorých pravidiel týkajúcich sa chovu a držania psov, pričom naša pozornosť je sústreďovaná najmä na znečisťovanie verejných priestranstiev neodstránenými exkrementmi a vodenie psov na miesta, kde je to zakázané.
Od začiatku roka do 27. 2. 2015 bolo vykonaných celkom 92 kontrol konkrétnych osôb venčiacich psov, bolo uložených 31 pokút v blokovom konaní v sume celkom 470,00 eur. Tri priestupky sú stále v riešení. V takýchto cielených kontrolách budeme pokračovať aj naďalej.

Mestská polícia Trnava
02. marec 2015

juraj turčan

Pàn náčelník MP,čo tak sa zamyslieť nad rannými a večernými hliadkami vašich chlapcov v CIVILNOM ODEVE,určite by si na pokutách zarobili aj na cezčasové príplatky.Je Vám jasné,že každý psíčkar,keď vidí uniformu alebo auto MP,si to ho-no po svojom čoklovi preventívne dvihne,policajt odíde a majiteľ to z igelitu vysype na chodník! Videl som paradox: pes sa vy-ral,panička v kožuchu mu servítkou utrela r-iť, a servítku nechala vedľa toho ho-na!! Vyskúšajte 1 mesiac civilné hliadky a opýtajte sa potom občanov na ich názor.Len mi neodpíšte,že ten a ten zákon NEDOVOLUJE hliadkovanie v civilnom odeve,nič také som v zákonoch nenašiel,pretože on videl priestupok a je oprávnený zasiahnuť.Príjemnú službu a vyskúšajte dobre mienenú radu.
02. marec 2015

Dodo

Už chodia,Bročka to mal nariadiť.Asi dva týždňe.
09. marec 2015

mamina

Dnes som na Druzbe videla dvoch mestskych policajtov v civile, ako pristavili dvoch psickarov, ktori nemali psov na vodzke. Neviem ako ich riesili, ale velmi tuto cinnost ocenujem. Len tak dalej a hlavne casto =)
04. jún 2015

Rico

Kynofobia je legalna diagnoza ;) Ale dobry psycholog alebo psychiater by to mal zmaknut.
04. jún 2015

kolombo

Ešte raz ďakujeme pánovi Bročkovi a mestskej polícii!!!A preto si ľudia zvolili nového primátora!Treba sledovať a tvrdo trestať neporiadnych a arogantných psíčkarov!!!!!!!!!!!A treba im posielať domov tie ich výkaly!!!!
04. jún 2015

Rico

Špecifické (izolované) fóbie sú charakterizované silným a iracionálnym strachom z konkrétneho objektu alebo situácie a zreteľným vyhýbaním sa týmto podnetom. Tradične uvádzanými objektmi fóbií sú zvieratá./v nasom pripade psy/ :))))
Fóbické úzkostné poruchy spája intenzívny strach z konkrétnych objektov a situácií. Neprimeranosť strachu potenciálnej nebezpečnosti podnetu je subjektívne uvedomovaná. Napriek tomu ľudia s fóbiami v kontakte s objektom strachu zažívajú intenzívne psychické príznaky (napätie, strata kontroly) a vegetatívne symptómy.
Obsah fóbií má nutkavý charakter – obavy z objektu strachu týchto ľudí napadnú aj mimo reálneho času a miesta a prežívajú anticipačný strach, čo vedie k vyhýbavému správaniu.
04. jún 2015

Juraj

toRico:no,admin mi zakázal uverejniť už jeden koment na Tvoj elaborát nezmyslov,lebo v ňom som Ti napísal to čo si skutočne myslím,takže teraz musím slušne a skrátene:dobre si prečítaj PODNETY,väčšina nepíše že sa psov bojí(význam slova fóbia), ale že ich hnevá keď si majitelia psov nepozbierajú psie exkrementy tak ako to stanovuje zákon.Tvoje výplody s týmto problémom nemajú nič spoločné,nech nám zákon umožní tento problém riešiť podľa predstáv slušných ľudí a by si videl,kto by z koho mal FÓBIU !!! Do týždňa by bolo vo vâčšine miest po psom exkrementovom probléme a psíčkári by si vzorne plnili povinnosti včítane prihlásenia psov do evidencie,pretože minimálne polovica z počtu psov nie je prihlásená,hlavne tí čo vlastnia frajeri-bojové plemená.Takže doporučujem,svoju fóbio-prednášku si nacvič pre iné publikum,tu zrejme neuspeješ,čakám naodozvu od iných PODNETÁROV,možno budú mať iný názor.
04. jún 2015

kolombo

Jednoznačne súhlas pán Juraj.Keď niekto zanedbal doma výchovu,tak musí aj za to pykať!Aspoň v niečom sa zobudila mestská polícia!
04. jún 2015

Rico

Juri, niekolko kratkych otazok.
Ad1.Vypichni mi konkretnu vetu kt. je neplatna.
Ad2. V com si ty ten slusny?
Ad3. Kde si prisiel na to, ze sem moj prispevok nepatri?
04. jún 2015

Juraj

To Rico:Ja Ti nebudem odpovedať vo vysoko odbornom štýle formou Ad 1.atď,(aj keď by som na to mal),no nemienim takýto triviálny problém riešiť na tej úrovni.Ja som napísal svoj názor,že tento Tvoj odborný výklad v žiadnom prípade nesúvisí s nastoleným problémom daný PODNETOM.No tým som netvrdil,že Tvoje vety sú nepravdivé,len to že vôbec nesúvisia a pojednávajú o ceľkom niečom inom(strach - FÓBIA zo psov).No a z toho vyplýva,že Tvoj elaborát sa nedotýka prejednávaného problému.Keby niekto napísal včítane diskutujúcich čo má robiť keď má strach zo psov(Kynofóbiu),tam by som s Tvojim komentom na 100% súhlasil,ale tu je diskuzia o celkom niečom inom,prečítaj si všetky PODNETY od úplného začiatku.No a v čom som ja ten slušný ? Možno v tom,že nechcem po majiteľoch psov nič iné,len aby si plnili povinnosti ktoré im ukladá zákon pri uprataní exkrementov na verejných priestranstvách po svojich psoch.Takže bez irónie,tento Tvoj elaborát sa proste netrafil do diskutovanej témy,možno nabudúce sa tu uplatní.Príjemný večer.Juraj.
06. jún 2015

Rico

Juri, takze dovod, preco ti admin zakazal uverejnit uz jeden prispevok /uvodny/ je, ze ja som sa "...proste netrafil do diskutovanej témy"?
10. jún 2015

Rico

Nerobte tu z toho policajny stat este viac ako uz je. Ak to niekomu chyba, mal sa narodit v inom case a na inom mieste.
10. jún 2015

kolombo

Tu treba,aby polícia pritvrdila voči takým,ktorí odmietajú dodržiavať zákony!A hlavne zvýšila pokuty,ktorí to robia opakovane!Potom by sme nežili v špine a v hlavne vo výkalov!
14. jún 2015

Rico

Tak, tak, aj inkvizicia a gestapo dodrziavali zakony.
14. jún 2015

kolombo

My rodičia,čo máme deti a slušní psíčkari,sme veľmi vďační mestskej polícii.A dokonca čo som stretol niektorých psíčkarov,ktorí dostali pokutu od MsP,sa polepšili a hlavne pochopili,že môžu so psom nerušene behať po tráve,kde hlavne potom nestúpia na nášlapnú mímu!A niekto tu nemá veľký úspech...........Neprispôsobiví občania to majú v spoločnosti veľmi ťažké.........
14. jún 2015

Rico

Tak to , ze niektori maju nazor, ako z reklamnej kampane pre MP netreba snad ani komentovat...
Keby sme isli do detailu, tak to h... sa v tej trave po niekolkych dnoch rozpadne a este funguje ako hnojivo. Takze to cele zavana takou ucelovou dramatizaciou.. A to, ze niekto necha cielene svojho psa vy... na chodniku alebo na ihrisku je debata na uplne inu temu.
Bezvyznamne infantilne lajkovanie brat za uspech alebo neuspech...dobry vtip. Ale najvacsi gol vecera bol o tych neprisposobivych.. to ma fakt pobavilo.
15. jún 2015

kolombo

Tak za prvé:psie výkaly sú zdrojom nebezpečných ochorení!Sú často zdrojom vajíčok parazitov a nákazlivých chorôb.Treba sa spýtať hygienikov.Za druhé:tráva patrí deťom,ktoré sa tam chcú hrať alebo ľudom čo tam hrajú napr.futbal a pod.Nebudeme si stále nosiť domov na topánkach psie výkaly!!!Slušný človek to pochopí,ale ten čo nemieni dodržiavať zákony určite nie.Tak nech potom platí pokuty!Už končím s touto diskusiou,všetko nechám na pánov z mestskej polície.Je vidieť,že pán Bročka dodržal svoj volebný program.
17. jún 2015

Rico

Takze opytat sa hygienikov? Myslis tych, co mali hned pri vstupe plesen na hlavnych dverach a inych isli cvicit?..No ale dobre, to bolo zrejme priatelske mykoticke bujnenie..
Za prve, vymenuj mi tie nakazlive choroby o ktorych vlastne pises. A rovno mi prihod nejaku adekvatnu statistiku, nech to tu nie je ako na volebnej kampani. Bavime sa o zvieratach pravidelne ockovanych a odcervovanych, ktore su krmene upravenou stravou /granule, konzervy /. Takze z biologie boli ake znamky, pokial vobec nejake boli /co vypada byt pravdepodobnejsie ;) / A teda ked uz sa o tom bavime, konkretne pes ma v tlame menej bakterii ako clovek, pretoze jeho sliny obsahuju enzymy, kt ich efektivne likviduju.
Deti zijuce v "sterilnom" prostredi maju omnoho slabsi imunitny system a nachylnost k ziskaniu roznych chorob, typicky alergie. A ten rozdiel je vyrazny. Na to su vypracovane rozsiahle studie.
17. jún 2015

Marcel Bezovský

Rico, ak to vidis takto, v tom pripade u teba doma v obyvacke kludne aj zaplava extrementov. Nam je to naozaj lahostajne. Aj na stole, kde sa ti paci.
Na nasom spolocnom verejnom priestore si to nezelame, staci ked si to nezela jeden, ale ako vidis je nas viac. Preto respektuj svoje okolie.
Paci sa mi, ze si zobral zaruku za vsetkych trnavskych psov, ze su odcerveni a ockovani a dokonca aj vies cim su krmeni.
17. jún 2015

Rico

Marcel o com? Presiel som kazdu tvoju vetu opakovane a neprisiel som na to, na zaklade coho si ich vyprodukoval ;)
17. jún 2015

Zuzana

Ja sa vam cudujem, ze este reagujete na tie Ricove vyplody...
17. jún 2015

Rico

Zuzanka, skus nieco vyplodit, len prosim nie emocne;)
22. jún 2015

Rico

Zuzulik, verim tomu, ze pri diskusii o burlivom vine alebo 50 odtienov sivej by si bola komunikativnejsia;) Inak cenu za najvacsieho lajkera vyhrava Juri. :))) GRATULUJEME!!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania