Mestská polícia

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
kolombo 03. februára 2015

Vážený pán primátor!Chcem sa na Vás obrátiť so štyrmi otázkami ohľadne mestskej polície.Zažil som najmenej dva prípady,keď som nahlasoval udalosti na MsP.Pri jednom prípade ležiaceho muža na zemi prišla hliadka za 50minút!V druhom prípade rušenia nočného kĺudu prišli za jednu hodinu!Stalo sa to dávnejšie,lebo teraz nejde o konkrétne prípady.Ide o budúcnosť...Keď som sa príslušníkov pýtal prečo prišli tak neskoro,odpoveď bola,že nestíhajú,lebo jedno auto má celé mesto!Okrem Linčianskej a Modranky.A keď majú hlásené tri prípady,tak napr. k tretiemu prípadu prídu aj za hodinu!a tiež mi povadali,že tretie auto sa zrušilo,lebo nie su peniaze!!!Dal som si námahu a našiel som rozpočet MsP na stránke mesta.Zhrozilo ma tam pár vecí.Prepravné na futbalové turnaje 3000€,knihy,časopisy 500€, pitná voda 2000€,asi pitná voda neteče na meste Trnava,palivá 20 000 € atď....Rád by som vedel prečo my občania mesta Trnava,čo platíme riadne dane,vlastne MsP,nemáme právo na rýchlejší zásah.Má mestská polícia v teréne len dve autá?Aké odmeny mali príslušníci mestskej polície za rok 2014?A menovite,nech vieme ako sa odmeňuje na MsP.Koľko peňazí minie MsP na futbalových turnajov za jeden rok?A tých 20 000 € na palivá minú dve autá?

03. február 2015

Roman Krajčovič

Tak tomuto vravi podnet :) no staci sa pozret na meste policajtky ako vyzaraju a mozno bude pricina preco tak neskoro chodia ...ale zaujimave cisla su napisane vo vasom podnete.
03. február 2015

JOJO

Presne. rozkotene herecky s blockami v ruke..
04. február 2015

begus

s tou prehnitou políciou asi ani pán primátor nič nespraví... Čo ich má všetkých vyhodiť? muži sú arogantní a často neschopní riešiť rôzne situácie a ženy sa prechádzajú po meste keď je pekné počasie. hlavne že sú pekne namaľované,fotia zle parkujuce autá a dávajú papučky.
04. február 2015

petra

Na mestsku políciu prijímajú na základe ich inteligencie a nie kvôli im proporciam !! O tom svedčí aj ich vysokoškolské vzdelanie!!! A tento komentár (JOJO) nasvedčuje len o jeho prizemnosti a požiadavkách na zeny!!!
04. február 2015

fifo02

Keď je niekto vysokoškolsky vzdelaný neznamená to, že je hneď aj inteligentný!!! A tam je tých príkladov ...! Stačí si ich len trochu všímať na ulici, a môžeme sa baviť o inteligencii.
04. február 2015

kolombo

Ja som za zrušenie mestskej polície v Trnave!Keby riešili psie výkaly,sprejerov,zlodejov,skládky....,tak je to ok.Ale,keď sa nič nezmení,tak spravíme referendum,nech občania mesta Trnavy rozhodnú či chcú mestskú políciu!!!Stojí nás to podľa rozpočtu na rok 2015-1 450 000!!!Podľa mňa nám stačí štátna polícia!!!Alebo zmeníme názov na pupučovú políciu!!!!!!!!
04. február 2015

Katka

Ak niekto leží na zemi, tak asi treba volať 112-ku, nie mestskú políciu...
04. február 2015

petra

katka má velmi dobrý postreh! to isté by po príchode spravila aj mestská polícia!
04. február 2015

Jana

Rozprávate o inteligencii... Ten čo sa skrýva za cudzím meno musí byť ozaj vysoko inteligentný. Inteligenti naučte sa rešpektovať predpisy, nebudete musieť nič riešiť s mestskými policajtmi a potom nebudete na nich nadávať. Zamyslite sa sami nad sebou a potom posudzuje iných Každý má svoju prácu a robí si ju zodpovedne a takisto aj tí policajti.
04. február 2015

Juraj Turčan

pre JANU:nad poslednou vetou som sa dosť nasmial.Pod výrokom,źe každý si svoju prácu robí zodpovedne si predstavujem ceľkom iný stav na uliciach.Oni nevidia také veci,ktoré vidia bežní ľudia a píšu sem PODNETY ?Prečítaj si ich a zamysli sa reálne,ktoré si mohli všimnúť aj policajti a zabezpečiť ich riešenie.
04. február 2015

Ivan T.

KATKA , PETRA, JANA - to budu určite tie policajtky papučkárky :)))
04. február 2015

fifo02

Tiež ma to napadlo. Tak sú zaneprázdnené ZODPOVEDNOU prácou, že majú čas vypisovať po rôznych fórach počas pracovnej doby!!! Že pán primátor!?
04. február 2015

Roman Krajčovič

Osobne si myslim ze mestkych policajtou by mali robit bud vojaci alebo byvali prislusnici PPU...uz zdovodu fyzickej zdatnosti velakrat som videl ako 3 mestky policajti si nevedia dat rady z jedny chuliganom ktori sa nevie v pratat do koze...a preco nemaju na to vycvik povinne by som im dal zaviest kur sebaobrany alebo daky bojovy sport aby tieto veci zvladly...lebo podaktori MSP mam picot ani nedokazu utekat...
04. február 2015

Roman Krajčovič

Sak aj SBSkar ma väcsi respekt ako prislusnik MSP...
04. február 2015

juri

Aktualnu MP treba premenovat na Parkovaciu policiu a vytvorit novu naozajstnu Mestsku policiu. Nekompetentnost ako vysita, nic neriesia okrem parkovania...
04. február 2015

Flego

AlMoh v 1991 to tak bolo, vyberali sa chlapi, ktorí mali fyzičku, hliadkovali pešo a pravidelne cvičili. Neviem, prečo dnes na prijímačkách píšu diktát. Mne osobne je jedno, či policajt vie, aké sa píše i/y (šak ani ja to neviem) hlavne, že mi vie pomôcť keď treba.
04. február 2015

karol smoljak

112 by vam isla este pomalsie.
05. február 2015

Eduard

K tym odmenam, odmeny dostali tie panicky parkovacky ktore robia iba od 8 do 16-17 hod a nicine len parkoviska kontroluju, a este pan nacelnik a jeho zadtupci. Ale ti chlapi ktori chodia na vyjazdy odchyty psov a dalsie nebezpecne akcie nedostali ani cent. Na to by sa mal pan primator pozriet. A panicky v pracovnej dobe po obchodoch na nakupoch. A este ja premie dostanu. A to sa este stava ze si ide nacelnik sluzobnym autom na dovolenku- tam su tie paliva za par tisic. Na co su MP casopisy to nechapem ale asi ked maju len jednu motorizovanu hliadku tak ostatni citaju. Sranda je ze si vobec dovolili verejnost informovat o tom ze maju len jednu hliadku. To akoze chcem nieco ukradnut tak viem o tom ze uz MP niekde inde je a tu hodinu sa ani neukazu. Deju sa tam divne veci a mali by to tam cele vymenit.
05. február 2015

pepek

Eduard , plne súhlasím. Odvolanie náčelníka MP malo byť to prvé, čo malo urobiť nové vedenie mesta.
05. február 2015

Flego

:-) Nezabúdajte chlapci, že Igor je tam už 24 rokov a úspešne prežil zmeny všetkých vlád od Mečiara až po Fica. Trúfam si povedať, že takto dlho v jednej funkcii nevydržal na Slovensku nikto.
05. február 2015

fifo02

Ale veď tých pouličných riadia tí čo sedia dole za barovým pultom. Oni zodpovedajú za organizáciu práce policajtov. Oni určujú priority ( papuče, ....). Tak mi to v minulosti vysvetlili MP, ktorí prišli po 45- tich minútach odkedy som volal na 159. Jednalo sa o prevracanie smetiakov opilcami po ceste na Okružnej.
05. február 2015

karol smoljak

treba kupit nove auta.a ja by som odporucal nie z nasich dani ale z primatorovho platu!!!!!!!!
05. február 2015

pán

Inak v Pieštanoch dáva lístky za stierač jeden dôchodca,tak v Trnave môžu byť dvaja!!!
06. február 2015

Peter Bročka

Ahojte, nacelnik MsP dostal za ulohu objasnit jednotlive otazky, nasledne uvidime co dalej ;)
06. február 2015

pán

Ďakujeme pán primátor!Lebo papučovú políciu tu nechceme!!!!
06. február 2015

fifo02

Verme, že sa veci začnú uberať správnou cestou :-)
06. február 2015

Flego

Ale jaká paráda, primátor osobne číta OPS :-) Palec hore Peťko !!
06. február 2015

julius

dajujeme pan primator
10. február 2015

Palcino Čavojský

Sám mám skúsenosti, kedy som volal MsP kvôli nesprávnemu parkovaniu a neprišli, alebo som ich rovno "pristihol" ako pokutujú jedno auto a ani nie 20 m od nich iné ignorujú... Ten druhý prípad sa udial na parkovisku na Okružnej ulici pri bankomate SLSP (budova Slay). Na parkovisku boli pri jednom aute a robili nejaký zápis. Ukázal som im autá parkujúce pri detskej cukrárni Leuška a upozornil som ich na to, že všetky tie autá vošli do zákazu vjazdu. Pod zákazovou značkou je doplnková značka "okrem vozidiel VUJE". Policajt mi povedal, že oni nemajú ako zistiť, či sú to vozidlá VUJE. Vysvetlil som mu, že mali by mať asi niečo za sklom, čo ich oprávňuje vstupovať do zákazu. Ale aj tak, podnik VUJE má svoj areál ohraničený závorami a ich autá vždy vstupujú do toho areálu. I napriek môjmu upozornenu sa týmto autám nevenovali.
10. február 2015

Palcino Čavojský

Čo sa týka pitnej vody: podľa Zákonníka práce je zamestnávateľ povinný zabezpečiť pitnú vodu (kupovaním) zamestnancom v prípade, ak zamestnanci nemajú zdroj pitnej vody na pracovisku. Výdaje na vodu by som pochopil, ak by sa jednalo o zásobníky vody hlavne pre občanov vybavujúcich si veci na MsP alebo voda pre pochôdzkarov.... dúfam, že som týmto nenašepkal odpoveď kompetentným.
10. február 2015

pan

Lenže v celom meste Trnava je pitná voda!Jedine,že by v strede mesta na MsP alebo na úrade netiekal pitná voda....
15. február 2015

Viktor

Dnes som videl papučovú políciu v akcii - zasahovali pri kostole sv. Jakuba práve keď začala svätá omša. To naozaj polícia upradnostňuje represiu pred prevenciou? Ak vedeli, že tam ľudia pravidelne parkujú, nemohli prísť 15 minút pred omšou, zaparkovať tak, aby nikto do zákazu nevošiel a vodičov na to upozorniť? A nie, akonáhle začne hrať organ, začnú papučovať. Potom že prečo sa tak dlho čaká na hliadku, keď vyberajú papuče z kufra...
15. február 2015

Flego

Počítam, že papučkovali v tom trojuholníku vedľa kostola, to je ich obľúbené miesto :-)
15. február 2015

Viktor

Presne tam :) Preto som napísal, že sa mohli postaviť pred omšou tak aby tam nik nevošiel a robiť osvetu. Ale papučovať je jednoduchšie.
15. február 2015

Kamil

Pán Viktor osobne MsP nemusím,ale sám chodím do kostola a viem ako to chodí.Tu je verejným tajomstvom alebo neverjným,že za éry KDH to mali zakázané.To sa šírili v kostole.Osobne som bol v kostole na Univerzitnom námestí 26 decembra a stáli tam dvaja mest.policajti,ktorí upozorňovali ĺudí aby neparkovali v zákaze.Ja som utekal auto preparkovať a bol som rád,že mi nedali pokutu!Asi som narazil na normálnych.Ale priznám,že som vedel,že stojím v zákaze a že tu to nebudú pokutovať.A väčšina tiež.Lenže našli sa aj takí,ktorí tam auto aj nechali,proste to mali na háku!Potom som s nimi hodil reč a povedali,že to mali zakázané od Bu...Ale po novom roku už budú normálne pokutovať.Takto:Nedá sa každého dopredu upozňovať,to je nezmysel.
15. február 2015

Jozef A

V tomto (pokutovanie parkovania v zákaze) MP zastávam. Prečo by som mal parkovať tam, kde to nemám dovolené? Len preto, lebo idem do kostola? Robiť osvetu na to, aby ľudia rešpektovali značky? Ľudia, to myslíte vážne? Veď sa trocha zamyslite.... Len keby tá naša MP videla aj iné veci, nielen parkovanie, resp. keď už parkovanie, tak všetkých doradu...
15. február 2015

Palcino Čavojský

súhlasím s Kamilom... kým sa bude len vysvetľovať, že parkovať sa na danom mieste nemám, previnilci na to budú kašlať.. a teraz nehovorím o žiadnom konkretnom mieste.. viem to aj podľa toho, čo sa deje u nás na Okružnej.. Kým som len upozornil niekoho, že sa postavil krížom cez chodník, že sa chodník nedal použiť, dostal som otázku: "A kde mám zaparkovať?" Keď to tu začali aj pokutovať, miesta na parkovanie sa zázračne našli.
16. február 2015

Viktor

Môj komentár nebol o tom, že by papuče nemali dávať - ale o tom, že by tam mali prísť preventívne skôr, vodičov upozorniť a keď to budú mať na háku, tak nech si tú pokutu dostane (nemusia osobne, stačí že zaparkujú pri vjazde do trojuholníka, tak aby sa okolo nich nedalo prejsť). Ale nie, že sa z ničoho nič zjavia so začiatkom omše a papučujú. 15 minút, o ktoré by tam boli skôr im určite nebude chýbať.

Ale to zase len opakujem, treba lepšie čítať s porozumením.
16. február 2015

Jožo

Pán Viktor a prečo by mali niekoho stále upozorňovať,keď tí ľudia vedia,že parkujú v zákazoch?Lenže oni mali imunitu od pánov z KDH..............A keď tak,páni z KDH tu zrušili tri veľké parkoviská-pri amfiku,Hornopotočná-parčík,Dolné bašty-teraz tam bude stáť hotel..........
16. február 2015

Viktor

Tak ešte raz a naposledy - má mestká polícia za svoju úlohu v prvom rade dbať o poriadok, alebo pokutovať?
ak to prvé - keď viem, že niekde sa pravidelne opakujú tie isté priestupky, tak sa im pokúsim zabrániť, aj keby im to mali opakovať donekonečna, tj. pôsobiť preventívne
ak to druhé - tak nech to robia aj naďalej, ale nech sa nehrajú na políciu, lebo pritom poriadok nezabezpečia, pretože to auto s papučou tam bude naďalej zavadzať a autobusy, kvôli ktorým tam ten zákaz je, sa tam aj tak nedostanú.
16. február 2015

Viktor

Keby niekto neporozumel o čo mi išlo, ešte raz:
Má mestká polícia porušeniam predpisov predchádzať, alebo len ich následne trestať (napriek tomu, že vie kde a kedy sa stanú)?
16. február 2015

Jozef A

To viktor: ktokoľvek môže urobiť priestupok z nedbanlivosti, alebo nepozornosti, ani ja nie som výnimka. V takomto prípade tam ale nebude stáť x áut, najmä, ako sa tu už vyjadrili iní, ak je to obľúbené miesto, kde MP neustále pokutuje. A neustále pokutujú, lebo sa neustále arogantní vodiči trepú tam, kde nemajú. Chápem, čo chcete svojim prispevkom povedať, ale nesúhlasím s tým. Aj pokuta je výchovný prostriedok, ktorým sa dá dbať o poriadok. Jediný problém je, že MP vidí iba problémy určitého druhu.
16. február 2015

Palcino Čavojský

Viktor: Mestská polícia má dbať na poriadok, ale nemá suplovať dopravné značenie a dopravné predpisy... Ak viete, že nemáte stáť tam, kde je zákaz, policajt vám nemá ukazovať na značku, na základe ktorej sa chystáte porušiť predpisy.
Policajti nie su na to, aby rozdávali jablká a podobné veci dobrým vodičom.
16. február 2015

Jožo

Pán Jozef,lepšie sa to nedalo ani napísať!Pán Viktor,nedá sa stále len upozorňovať!Príklad,stojace autá na chodníkov:keby dostali vždy maximálnu pokutu,tak tam verte už parkovať nebudú!!!!!!!!!!!
17. február 2015

Nika

Späť k téme, je naozaj nevyhnutné pán Primátor vykonať prísny vnútorný a NEZÁVISLÝ audit na Mestskej Polícii kvôli silnému podozreniu zo zneužívania finančných prostriedkov, a ak myslím nezávislý, tak to myslím nie len finančne ale aj personálne. Aby sa po celé roky zneužívali služobné motorové vozidlá riadiacim zamestnancom na súkromné jazdy či už do Českej Republiky alebo do Chorvátska a platil sa tam aj servis za vozidlo, toto je moc. To že sa na palivá minulo 20000eur a jazdia len dve vozidlá (dá sa to preveriť cez GPS zabudované vo vozidlách MsP - ako som písala-správnym auditom by ste aj tu mali odstaviť riadiaceho funkcionára aby cez firmu, ktorá GPS systémy prevádzkuje nemohol nikto ovplyvňovať výkazy GPS či iné papierové zdroje) je každému jasné, že toľko ani zďaleka spáliť nemohli. Konec koncov na čo sú na Mestskej Polícii kumulované funkcie, čo sme v hlavnom meste SR alebo hlavnom meste východu? Pán primátor chce jedného zástupcu, možno by sme pochopili ak by chcel aj dvoch, ale na čo sú dvaja zástupcovia na Mestskej Polícii??? Tým klobúk dole pred p.Ranušom.
18. február 2015

Jana

A čo závidíš? Nech sa minulo na benzín či naftu koľko sa minulo aj keby sa chodilo do Talianska, podstatné je že sa urobilo veľa roboty pre občanov, na to sa kto pozerá? Takí inteligenti ako vy majú len veľa rečí a neviete čo to všetko znamená robiť takú ťažkú prácu. Dôležité sú výsledky.
18. február 2015

Fero

Pre Janu,môžeš sa hanbiť ty!A za to,že si zastávaš niekoho alebo niečo čo nie je v poriadku!Je tu podzrenie na korupciu a veľkú jak Brno!Čo má kto chodiť na službnom aute do Talianska alebo Chorvátska?Za naše peniaze,občanov?To fakt si prestrelila,neviem či budeš od meskej,ale asi ano!To je fakt tažká práca,hlavne tie slečinky čo vedia iba lístky dávať za stierače áut!V Pieštanoch to robí jeden dôchodca,tak v Trnave to budú robiť dvaja!Tak som počul.............
19. február 2015

Juraj

Pre Janu:tento svoj názor nemôžeš naozaj myslieť vážne,tak zbytočne neprovokuj čakaním na zbytočne negatívne reakcie ostatných Podnetárov,takú odpoveď a obhajobu by si možno nedovolil ani sám náčelník MP.Vymenuj konkrétne čo sa pre občanov urobilo VEĽA ROBOTY UROBILO,a silno mňa dojal výraz TAKÁ ŤAŽKÁ PRÁCA,vymenuj.Nehovorím,źe nosiť na sebe všetky tie predpísané sprostosti(pištol,obušok,putá atď)za tých 6 hodín neoťažie,ale niečim musíš pred niekoľkými starými ľuďmi akože budiť rešpekt.V Londýne mestskí nesmú mať ani obušok,a rešpekt majú väčší ako u nás štátni policajti.
19. február 2015

fifo02

Pre Janu: dobre sa nad svojimi komentmi zamysli. Pretože kvôli tvojim názorom na "ťažkú prácu" a tvojej arogancie, majú ľudia na MP názor aký majú!!! Nie je ti čo závidieť!!!
19. február 2015

Jana

....
19. február 2015

Palcino Čavojský

Jana: tie tri bodky by mali ísť namiesto toho prvého komentáru. ;)
19. február 2015

Miroslav J.

Pán Turčan, vy si naozaj myslíte, že výpalníčky parkovného nosia na sebe zbraň??? To by aspoň trochu schudli, lebo tie krásne myslím, že ruské zbrane majú ostatní meskí policjati, ak by ich nosili aj tie výpalníčky, tak to by neboli také rozkotené, by trochu schudli. Česť výnimke.
19. február 2015

Ján

Pane bože,prečo ma trestáš,je mi na grc z MsP!!!!!!!!!!!Poviem to takto,keď Bročka neodvolá náčelníka a jemu podobných,tak zmena na MsP určite nebude!!!!!!!!!!!!Ja verím tomu,že sa tam nájdu aj nejaké výnimky,ale bohužial bude ich málo!!!!!!!!Preto vyzývam pána primátora,aby konečne už urobil poriadok na meskej polícii!!!!!!!!!
19. február 2015

Peter

Ján, ved tu je ten problem, ze primator ho vraj nemoze odvolat, nacelnika MP odvolava mestske zastupitelstvo a novy primator moze dat len navrh na rokovanie o odvolani, ale na druhej strane sa mozno boji, ze ak to nevyjde, rozhada si ho. Kazdy vie, co za problemy su tam roky, ale len pre toto ho neodvolavali. Teraz by ho vsak urcite odvolali lebo doteraz ho tam drzali len KDHaci a Smeraci (rozumej poslanci za nich) Uz je tam nove zlozenie-takmer nekomunisticke a ti ho daju dole, ka by s anovi primator nebal. Ja som sa este zaciatkom roka bavil s meskimi policajtami, na družbe pozerali parkovanie tak som sa prihovoril a sami tvrdili ze toto uz chce zmenu ze by boli radi, vraj zastupca tam uz je konecne nejaki normalny ale ze nic z toho ked mu nacelnik drzi zviazane ruky. A v podstate aj k tej rozoberanej teme predtym mi potvrdili ze musia tolerovat to parkovanie v meste v nedelu, kedze KDhaci tam porusuju zakaz statia, to sme prebrali vtedy za 10min vsetko mozne a tym chalanom fandim, aspon tym dvom urcite.
20. február 2015

Juraj

To Miroslav J.: máš pravdu,zabudol som že podaktorým do puzdra nariadili nosiť kefu na topánky,aby vyzeralo že tam niečo je.Príjemný deň.
20. február 2015

Flego

Možno tým zástupcom je JUDr. Ivan Ranuša. Už tam robil a potom bol 4 roky starostom Zelenča a teraz sa po voľbách vrátil. Poznám ho len zbežne ale vyzerá to byť dobrý chlap. Aj medzi radovými policajtmi poznám zopár dobrých chlapov, takže celá polícia nieje na zahodenie, chcelo by to len prečistiť.
20. február 2015

František

Súhlas,včera som videl po Prednádraží chodiť dvoch mestských pol. v civile,ohĺadne psíčkarov čo si nezdvíhajú výkaly.Bol som v okne,keď pokutovali jednu psíčkarku.Tak som utekla dole za nimi a hodil som s nimi reč.Vraveli mi,že Bročka tlačil,aby sa vykonávali civilné hliadky.Povedali mi,že sú radi,že môžu konečne robiť niečo iné,nielen náhaňať zle parkujúce autá!Tiež mi povedali,že väčšina to robiť nechce-meskáčov.Tak som im podal ruky a zaželal dobrú službu!Hlavne povedal,že mi obyčajní ľudia si ceníme takýchto policajtov!
20. február 2015

Tóno

Ja som za,aby policajti chodili v civile!Veď kto bude robiť zle pred policajtom?To sú fakt len nejaké ožraté výnimky!!!Nie všetci,ale aspoň polovička.Lenže na Slovensku je moderné,aby policajt robil len dopravu!Rýchlo pokuty a máme vykázannú činnosť!Ja si myslím,že keby meskáči chodili aj večer v cicile,tak pochytajú veľa vandalov!!!!!!!!!!!!Len si myslím,že veľa by ich to nechcelo robiť,lebo bez uniformy by mali v gatiach na .......Ta aspoń tým statočným držím palce!!!!!!!!!!!!!
20. február 2015

Fero

Hlavne tých policajtov-v cicile čo chcú robiť niečo aj pre ľudí,by mali aj viac ohodnotiť,ako tých papučových!!!Len si myslím,že ak Bročka nedá dole vedenie MsP a nedá tam schopného,čestného človeka,tak všetko bude po starom!!!!!!!!Lebo tých čestných policajtov v kolektíve nebudú mať radi!!!!!!
20. február 2015

Zelenčan

Múdry človek mlčí o tom čo nevie. A podľa toho koľko tu vidím komentárov, ktoré svedčia o tom, že väčšina z Vás si ani negooglila zákon o obecnej polícii a vyjadruje sa k tomu, nebudete patriť asi k ,,mozgovým atlétom".

,,Obecná polícia je poriadkový útvar pôsobiaci pri zabezpečovaní obecných vecí verejného poriadku, ochrany životného prostredia v obci a plnení úloh vyplývajúcich zo všeobecne záväzných nariadení obce, z uznesení obecného zastupiteľstva a z rozhodnutí starostu obce."

Z tohto odseku je podľa mňa jasné, že polícia plní príkazy od starostu a zastupiteľstva. Preto by ste mali skôr kritizovať zastupiteľstvo a primátora.
Ale to by ste nemohli byť v ich zadkoch až po členky :-)
Chvíľami mi to príde, ako keby ste tu Ranušovi prihrievali polievočku, aby išiel na pozíciu náčelníka. Ja bývam v Zelenči a viem aký bol starosta, takže si viem predstaviť, aký by bol náčelník, čo Vám povie každý, kto býva v Zelenči ...
Ak Vám vadia pokuty za parkovanie, naučte sa parkovať, alebo začnite chodiť na bicykli ako pán Primátor :-)
20. február 2015

V

Igor, aj ty si tu? Však ty nie si zelenčan? Zmenil si bydlisko? ;-)
20. február 2015

PB

Ako sa tu niekto snazi otocit temu od seba, ha ha. Osocovanim zastupcu ktory tam niekolko rokov nebol nevysvetli to, preco on za cele roky zneuzival financne prostriedky obcanov mesta na tie vydavky ktore sa dotycni pytal v uvodnych otazkach. Najma pokial ide o zaznamy ŠPZ z poplatkov a evidencie vozidiel jazdiacich po dialniciach v zahranici.,
21. február 2015

Ondrej

Ako vidieť, sa tu strela 1Z a 4Z a tzv.vedenie agentury. to je bomba.
21. február 2015

chlebasmaslom

ocul som ze...statny fizel na "dochodku" robil zastupcu nacelnickovi 4 roky...bral min.1000€ vyplatecku a dalsich min.1000€ dochodecek...a este dostal fajn odstupne 6 mesacnych plateckov a toto je fajn republicka...jeho tazka praca spocivala v rozpisani sluzieb a podpisani dovoleniek...
21. február 2015

Edo

Pre pána Zelenčana:Bročka tu vládol za posledné roky ako primátor???A náčelník je na čo?Aby asi zneužíval-teda možno peniaze občanov?To Bročka doviedol mestskú políciu tam kde je?Pardon papučovú políciu!!!Bývam na Linčianskej a k okrskárom z MSP sa ani radšej nebudem vyjadrovať,lebo to čo stvárajú pred nemocnicou,hovorí samo za seba.To Bročka asi založil okrsok Linčianska!Kedy chodili pešo po našom sídlisku?
21. február 2015

Ján

Zelenčan ty budeš fakt mozgový atlét!!!Za tie dlhé roky čo tu vládla strana KDH a Smeru a super náčelník,tak mesto Trnava bolo neskutočne bezpečné,čisté a veľmi krásne!Si mimo,ale dosť!Prvom rade občania platia mestskú políciu a jednoznačne s ňou musia byť aj spokojný!Aspoň väčšina.Dal si sám odpoveď na to,že vedenie mesta+MSP sklamali občanov Trnavy!Preto zvolili znemu!
21. február 2015

Ondrej

Henrich, neries tu, ze mal 6mesacnych plateckov, teraz sa riesi co dalej s tym co tu je.
22. február 2015

Trnavčan

Juro už s tým prestan, už ťa vsetci prekukli...
22. február 2015

PB

Ondrej prestan, nemali v com prekuknut..
23. február 2015

Milan

Langos uz si trapny. Nevypisuj tu bludy pod všelijakými prezývkami.
23. február 2015

Milan

Langos uz si trapny. Nevypisuj tu bludy pod všelijakými prezývkami.
23. február 2015

Milan

Langos tu pisal len ohladom psich hladek. Ostatni tu pisu pod prezyvkami ako aj ty! Langos neni odkazany tu vypisovat, on to rovno povi primatorovi. A radsej by som daval pozor, nakolko onedlho bude zastupca nacelnika MP v Trnave.
24. február 2015

Lg

Fíha.No "na zdravie rozumu". Zdravíme Piťovcov Eugen.Primátorovi môže ísť každý inteligentný človek, nie len on.
24. február 2015

Ondrej

Lg. nesúhlas, k primátorovi nemôže ísť každý inteligentný človek, preto tam môže ísť aj Langoš. Inteligentných môže byť 50 a všetci to môžu byť zlodeji a budú ešte aj inteligentne kradnúť. (viď smer-ovanie bývalých poslancov) Tam musí byť človek, ktorý hlavne chce dobro ľudu.
07. marec 2015

Jana

Podnet bol vybavený ako neriešený. Veľká bodka. Takže v riešení už nie je. To aby ste si len uvedomili inteligenti čo ste tu mali moc za problémy poniektoré veci.
07. marec 2015

Jozef A

Hádam nepotrá veľmi dlho a bodka sa dá za kariérou určitých ľudí. Inteligentka naramná.
10. marec 2015

Lukáš

Určite by tomu pomohla väčšia medializácia.... Stačí zaslať podnet Markíze či Joj-KE a jej investigatívni :-D reportéri by Igora a tú komunisticky vybavenú MsP aj s jej kachličkami prevetrali... Toto je hanba Trnavy, celá MsP!
31. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podľa informácií z Mestskej polície Trnava (MsP) zabezpečuje MsP svoju činnosť a úlohy zo zákona 24-hodinovou nepretržitou službou rozdelenou do 4 zmien (od 7.00 do 19.00 h a od 19.00 h do 7.00 h). Na výkon služby v riadnej zmene využíva dve motorové vozidlá – jedno okrsok Coburgova s kartou úseku Modranka a Kamenný Mlyn a druhé vozidlo – výjazd Trnava – mesto. MsP nie je zásahová jednotka a ani pohotovostná motorizovaná jednotka, jej úlohou je verejný poriadok. Snahou MsP je bezprostredný výkon služby pochôdzkovou činnosťou (v čo najväčšej možnej miere sa snažia stavať pešie hliadky na sídliskách a v centre). Aj motohliadky musia pravidelne odstavovať služobné vozidlá a v určitých časoch vykonávať pochôdzkovú činnosť.

Zásahy
Podľa informácii z MsP nebol náčelník polície informovaný, že hliadke trvalo hodinu prísť na miesto, kde je potrebná. Na útvare MsP sú nahrávané všetky prijaté a odchádzajúce telefonické hovory a komunikácia hliadok cez vysielačky, preto nie je problém kedykoľvek vyhodnotiť postup či akčný čas od prijatia hovoru, komunikáciu veliteľa s hliadkou a GPS pohybu hliadky.

Palivá
MsP má k dispozícii 8 služobných vozidiel (informáciu o vozidlách nájdete aj v Správe o činnosti Mestskej polície v Trnave http://www.msptrnava.estranky.sk/clanky/informacie-msp/sprava-o-cinnosti-mestskej-policie-mesta-trnava.html), na ne je plánovaný i rozpočet, ktorý zahŕňa okrem pohonných hmôt aj mazivá, kvapaliny, oleje, atď. (výdavky sa kontrolujú a vyhodnocujú zástupcom náčelníka pre veci technické). Rozpočet prechádza vedením mesta, komisiami, poslaneckými klubmi, Mestskou radou a Mestským zastupiteľstvom v Trnave.

Odmeny
Príslušníci MsP dostali za rok 2014 takzvané koncoročné odmeny, ktoré im boli vyplatené po súhlase vedenia mesta z úspor z rozpočtu MsP (dosiahnutej PN, OČR, krátením osobného ohodnotenia, úsporou miezd dvoch prepustených príslušníkov). Úspora bola rovnomerne rozdelená na jednotlivé zmeny a chránenú dielňu. Každý veliteľ dostal na prerozdelenie sumu podľa počtu príslušníkov na zmene a rozdelil ju podľa výkonnosti a pracovných výsledkov.

Turnaj a prepravné
Futbalový turnaj mestských polícii partnerských miest má svoju tradíciu (založený bol v roku 1991). Na tejto akcii sa raz v roku na úrovni partnerských miest stretnú všetci kolegovia a majú možnosť vymeniť si nazbierané skúsenosti v neformálnom prostredí (každoročne sa v Modranke stretáva približne 150 ľudí). Rozpočet na toto podujatie bol minulé roky skresaný, preto, aby MsP turnaj udržala, zabezpečuje ostatné výdavky týkajúce sa turnaja svojpomocne. Zároveň MsP reprezentuje Trnavu na turnajoch v partnerských mestách (prepravné) a už po 4-krát organizuje za pomoci iných odborov turistickú akciu Po stopách SNP (na úkor riadnej dovolenky zamestnancov).

Položka na časopisy je schválená v rozpočte a okrem dennej tlače zahŕňa aj nákup odbornej literatúry, daňové a mzdové predpisy a všetky písomnosti, ktoré sú na prácu a vzdelávanie potrebné. V stálej službe sa nachádza 50 príslušníkov a 5 invalidov, ktorým je k dispozícii jeden kohútik s pitnou vodou. Vzhľadom na to, že ide o nepretržitú prevádzku, je zamestnávateľ povinný zabezpečiť pitný režim. Preto boli pred tromi rokmi zakúpené automaty na vodu. Nákup minerálnych vôd by bol cenovo náročnejší ako automaty, ktoré sú prístupné aj verejnosti (stránkam). Podrobné správy o činnosti MsP, ktoré sú predkladané mestskému zastupiteľstvu nájdete na: http://www.msptrnava.estranky.sk/clanky/informacie-msp/sprava-o-cinnosti-mestskej-policie-mesta-trnava.html

Úsek komunikácie
01. apríl 2015

Jozef B.

Pre Kolomba:tak odpoveď ti prišla aj keď dosť neskoro.Musel niekto veľmi dlho špekulovať čo tam napíše.Inak trochu zvláštne odpovede.Páni z MsP sa asi hanbia za odmeny,keď čísla neuverejnili.Museli tam padať veľké čiastky.A futbal,že vlastné zdroje..........Že by MsP mala sponzorov?Každý sponzor chce niečo za to.....Je smutné,že sa hanbia za to,že by v určitých prípadoch MsP bola akčná ako napr.zásahová jednotka.Taká SBS ako má ŽOS-zásahovku,by ich určite predbehla.Keď u nás vo firme je alarm,žoskári sú tam do päť minút.Ako hovorí Lukáš,posunieme reportáž Markíze a potom uvidíme.........

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania