Psie výkaly na detskom ihrisku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
martina 04. februára 2015

Dobry den. Pisem ohladom tzv. "psickarov". je tu vela ludi, ktori chovaju doma psov, aj velke bojove plemena. To je detske ihrisko, samozrejme ze zastarale, neupravene, kde sa hravam s mojimi detmi, a tak aj ine matky (ul. hospodárska 71). Na fotke je pani so psom, s kocikom, ale po psovi neodpratala.Ved naco, vela psov sa tu vy.....a nikto si to neodprace. Rrozculuje ma to, je to dets. ihrisko a nie vybeh pre psov. Pridem domov a na podrazke mam,....viete co. Prosim vyrieste to, roztopi sa sneh, a nechcem vidiet co tam bude. Pes nepatri na dets.ihrisko. Dakujem

05. február 2015

kolombo

Meskáči nič riešiť nebudú,vedia len papučovať!Treba nové vedenie na MsP!A potom môžu prísť zmeny!
05. február 2015

Roman Krajčovič

Povedz me si pravdu tiez nemozu byt vsade ale aspon snazit by sa o to mohli...ale toto je zajezitost nezodpovednych ludi.Keby to malo byt na mne tak by som zakazal chovat psa v byte alebo v inom pripade by som im zvysil dan za psa.
07. február 2015

Flego

Daň by sa upraviť mohla, veď teraz platíš za 2-kilovú čivavu toľko ako za 50-kilového psa a ten pritom vykadí a vymočí za deň toľko, čo čivava za mesiac. Ja by som navrhoval daň 3 eura za kilogram živej váhy. Psi do 10 kg by ušetrili a veľké plemená by si pekne priplatili.
07. február 2015

Erika

Mam psa aj kamosky co maju deti takze chapem podnet...zdviham lebo som ohladuplna ..hneva ma ked vidim inych psickarov trebars aj na venciacej zone a vobec ich netankuje nejaka zodpovednost. Ostatni potom znasaju rozladenie mamiciek..
07. február 2015

Jozef A

Ja neviem, či by pomohlo zdvihnúť dane za psov... respektíve pomohlo by to iba mestu k ešte väčším príjmom. Veľa ľudí je strašne neohľaduplných, sú pohodlní, nezaujíma ich nič, okrem seba. Tu pomôže jediné - čapnúť ich po prstoch, no a na to máme políciu. Netreba nič iné, zákony na to máme, pokutu zaplatia iba tí, ktorí si ju zaslúžia. Lenže to by sa páni policajti museli trocha snažiť a - povedzme si úprimne - sami ísť príkladom. Netreba plošne vyberať peniaze na zvýšených daniach, veď potom by podľa mňa ešte väčší počet psíčkarov fungoval podľa princípu "no a čo, veď dane platím, tak môj pes bude kadiť kde chce a vy sa o to postarajte." Už by bolo načase, aby nás policajti skutočne chránili a pomáhali nám. A mali oči otvorené sa snažili sa riešiť problémy aj keď len idú okolo, bez výzvy. Veľa vecí by sa zmenilo už len tým, keby dotyčnému dohovorili, nemusia automaticky kasírovať. To by potom získali aj väčšiu vďaku a snáď aj obdiv.
26. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mestská polícia rieši tento problém podľa platnej legislatívy kontrolnou
činnosťou hliadok. Keď psíčkari vidia nablízku policajta v uniforme, po svojom psovi vo väčšine prípadov upracú. Preto sme na základe dohody s primátorom mesta v tomto období zvýšili kontrolnú činnosť v časoch tzv. venčenia a do terénu posielame aj civilné hliadky v neoznačených vozidlách. Hliadky sa po sídliskách presúvajú a vzhľadom na to, že naše kapacity nepostačujú, je potrebná aj pomoc občanov. Ku 31. 12. 2014 bolo na území Trnavy zaevidovaných 4 057 psov (nahlásených psov si môžete pozrieť na stránke: http://egov.trnava.sk/default.aspx?NavigationState=803:0:), preto je dôležité, aby aj samotní občania psíčkarov upozorňovali na ich povinnosti (VZN č. 191: Ak pes znečistí verejné priestranstvo výkalmi, je ten, kto psa vedie, povinný výkaly bezprostredne odstrániť a umiestniť ich do zberných odpadových nádob). Psíčkari môžu využívať aj obyčajné smetné nádoby, nemusia používať len tie, ktoré sú vyhradené na psie exkrementy: Exkrementy je možné odkladať do všetkých zberných nádob na komunálny odpad, okrem nádob na separovaný zber – sklo, papier, plasty (viac informácií nájdete na: http://www.trnava.sk/sk/clanok/psy-v-meste).
Mestská polícia nemá na starosti len pokutovanie nedisciplinovaných psíčkarov, ale aj pomoc pri nachádzaní stratených a odchytávaní túlavých psov. V roku 2014 naši príslušníci na území mesta odchytili 183 psov a zaznamenali 12 uhynutých. V tomto roku len za január odchytili 24 psov. V minulom roku mestská polícia v prípade, keď neznámy páchateľ podhodil otrávené nástrahy na zelenom páse (http://www.trnava.sk/sk/aktualita/dolezite-upozornenie-pre-obcanov) zaistila a monitorovala priestor, upozorňovala psíčkarov na hroziace nebezpečenstvo, zalarmovala veterinárov, štátnu políciu a čo najviac sa snažila zabrániť škodám.

Mestská polícia v Trnave

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania