Práca na ceste - Halenárska ulica

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Martin 09. februára 2015

Dobrý deň, na Halenárskej ulici pred všeobecnou zdravotnou poisťovňou prebiehajú úpravy vozovky, je na nezaplatenie vbehnút kolesom do neoznačenej jamy.

PS: foto nemám

09. február 2015

Flego

Toto už čo je za firmu????? Od amfika po univerzitu je v ceste vyrezaných snáď niekoľko desiatok jám na opravu výtlkov, označené sú asi len asi 3. Žiadna znížená rýchlosť, žiadna nerovnosť vozovky, žiadne práce na ceste, proste nič. Pritom jamy sú po celej šírke vozovky, takže ak ide oproti auto, treba zastaviť. Až sa zotmie, bude tam paseka. Ak túto firmu objednalo mesto, tak už ju viac neobjednávajte.
10. február 2015

Flego

Pre toho kto tam dal tú mínusku: predpisy o zabezpečení vozovky pri prácach na ceste nie sú pre srandu králikov. Je to také na Slovensku typické predpisy obchádzať, či už z lajdáctva alebo v snahe ušetriť pár eur. Ale verte mi, že ak tam dôjde k smrteľnému úrazu alebo k úrazu s trvalými následkami, tak bude po srande. Nabehnú tam všetky možné úrady a firmu prevetrajú tak, že sa z toho nespamätá.
10. február 2015

Miro

A daná firma by mohla ozrejmiť verejnosti technologický postup, ako chcú opravovať výtlky vo februári, kedy sa striedajú teploty nad a pod nulou, s množstvom vody, snehu, špiny a posypovej soli. Neverím, že to bude kvalitné, už len z povahy označenia prekážok na ceste. Do pár mesiacov tie výtlky budú vymlátené znovu. Čo na to mesto, čo na to dopravný inšpektorát? Foťte tých ľudí pri oprave, pri všetkom, veď je z Halenárskej naozaj už tankodróm.
10. február 2015

Roman Krajčovič

No od kvality to ma veeelmi daleko kedze to co vcera opravovali je dnes popraskane a zas vybehane takze su tam znova tie iste vytoky :)
10. február 2015

jano

Mesto si vybralo vo VO firmu CS a tu by mali kontrolovat uradnici z mesta ale ty tak robia ako robia, treeba to tam prevetrat p. novy primator, nikto nie je za nic z uradnikov zodpovedny mam flek a hotovo.
11. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na nutnosť označovať dopravným značením prebiehajúce práce na odstraňovaní porúch na komunikáciách (a s tým súvisiace obmedzenia a možné nebezpečenstvá pre účastníkov cestnej premávky) sme upozornili firmu, ktorá práce realizuje. V prípade nevhodného obdobia, najmä v zimných mesiacoch a pri poruchách, ktoré znižujú prevádzkovú spôsobilosť vozovky, je potrebné vykonať okamžitú operatívnu údržbu formou lokálnych opráv, ktorá dočasne zabezpečí udržanie zjazdnosti až do definitívnej opravy krytu vozovky. Za správnosť použitia vhodnej technológie s prihliadnutím na klimatické podmienky a za dodržiavanie pracovného postupu zodpovedá dodávateľ týchto prác. Ak sú vytvorené podmienky na výrobu a transport, je možné použiť za horúca obalené zmesi alebo liaty asfalt (pri opravách ich využívame najčastejšie). Oprava výtlkov liatym asfaltom je progresívna osvedčená metóda najmä na povrchové poruchy, kde podklad ostal neporušený.
Na všetky tieto skutočnosti sme upozornili dodávateľskú firmu a žiadali sme aj striktné dodržiavanie termínov a kvality realizovaných prác v zmysle zmluvných podmienok.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
11. február 2015

Matúš G

Tak niečo je už opravené a niečo označené.
14. február 2015

Lukáš

Je opravený leda-bolo :-) kto tade ide cíti iba mierne zlepšenie oproti tej diere čo tam bolo. Oprava na slovenský spôsob ... Mohli do tej diery radšej slamu nasypať, isto by to bolo lepšie....,
14. február 2015

Lukáš

Moja reakcia bola k príspevku vyššie - výtlk na Rybníkovej... Halenárska je OneMan Show keď tam robia pracovníci je otázka času kto jedného "sejme"... Autá resp. kamióny v zákrute bez riadenia dopravy :-) dúfam, že ten štadión stavajú dobrovoľníci a nie firma :-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania