Špačinská cesta-MHD-zlé nastavenie cestovného poriadku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý

Chybajuca obsluznost skolskych spojov zo sidliska Druzba (vdaka za kazdy like)……. **Spoje 21,22 a 23 su uvadzaju na stranke Arriva ako skolske spoje. Na tejto “skolskej” zastavke Spacinska pri Obchodnej akademii vsak nemaju ziadny vyznam, kedze pred 8:00 sem nepride ani jeden spoj a ani iny spoj ako 21,22 a 23. Hned vedla na Kukucinovej, obsluznost pred 8:00 bezneho spoja 1 je vyborna, avsak najma pre smer z Prednadrazia, vlakovej a autobusovej stanice. Snad VUC prispieva na taketo mestske MHD spoje, ci prispel na rekonstrukciu bus stanice “kricek”….. *** Navrhovane 3 riesenia. Aby sa nezabudlo na TT deti ani pri MHD: 1., predlzit ranne linky 3 a 4 len o smycku navyse Nam. SUT - OA Spacinska - Nam. SUT, 2., upravit spoj 12 cez Hlboku ciastocnym presmerovanim cez Druzbu 3., doplnit realny skolsky bus v ramci linky 22 z Druzby.

02. september 2022

Lubo

Je nejaky problem s uverejnim podnetu ? Podnety z 2.9.22 su uz zverejnene.
03. september 2022

Lubo

?
05. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
momentálne prebieha projekt optimalizácie MAD, ktorého výstupom budú aktualizované cestovné poriadky. Vaše pripomienky budú preposlané spracovateľom tohto projektu, posúdené a v rámci možnosti realizované.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
12. september 2022

Lubo

Odpoved z Arriva, ktora reagovala dnrs obratom az na 3. dnesny mail (2 augustove ingnorovala), az ked bola spomenuta medializacia nekomunikacie: “Dobrý deň p.LUBO(zmenene na nick), denne nám chodia desiatky emailov, čiže snažíme sa to riešiť priebežne. Čo sa týka Vašej požiadavky, my premávame na základe schválených licencií a trás od Mesta Trnava. Nové cestovné poriadky pre rok 2022/2023 platné od 11.12.2022 sa spracovávajú po 15.9.2022 na základe plánu obslužnosti od Mesta Trnava. V súčasnosti sa spracováva optimalizácia cestovných poriadkov a siete MAD externými pracovníkmi/spoločnosťou na objednávku Mesta Trnava. Váš návrh je v rozpore so súčasným linkovým vedením MAD Trnava a filozofiou jednotnej trasy liniek, ktorá sa zaviedla v roku 2012. Vaša email bol dňa 23.8.2022 preposlaný aj nášmu objednávateľovi, t.j. Mestu Trnava. Ďakujem za pochopenie. S pozdravom Ing. Peter Pyskatý vedúci strediska Trnava” Podnet je neformalne rieseny i cez poslanca mestskej casti od 14.6.22. Kvoli zbytocnej byrokracii sme teda nestihli update k zaciatku skolskeho roka. Dalsi update az 15.12.22.
22. november 2022

Lubo

Docital som sa, ze verejnosti na zhromazdeni ma byt kazdu chvilu predstaveny navrh optimalizacie MHD. Je znamy uz termin a miesto konania ?
06. december 2022

Lubo

12.9.22 som dostal odpoved z Arriva na komunikaciu chybajucich spojov z Druzby na Kopanku do skol, kde finalne, okrem ineho, vysiel nasledovny variant: “Najvhodnejšie je len cez školský rok predĺžiť linku 4 s príchodom 7:45 na Špačinskú, OA.” Hura, potesili sme sa. Jedna zbytocna ranna cesta autom odpada. Do noveho cestovneho poriadku od 12/22 ale nezapracovali vobec nic. O veci bola osobne informovana aj veduca odboru “pre dopravu”, poslanec mestskej casti a od Arriva spominane riesenie od veduceho prevadzky. Co este chybalo ? Celkovo sa zda, velke stavebne projekty ako aj optimalizacia MHD, rekonstrukcie atd., maju prednost pred akutnymi podnetmi. Ako chybajuce osvetlenia (4 roky bez riesenia), chybajuce nenamalovane priechody pre chodcov (na sidlisku Druzba uz nemaluju, uz ani na podnet - skoda pisat), osvetlenie priechodu, kde stacilo vykonat iba orez, bez napravy. Opakovany bordel z listia a blata za potravinami ELIN/krcmou nad ZS Spratakovska tiez bez napravy.
30. január 2023

Lubo

Cize tu sa teda nepridal od 31.01.23 ranny skolsky spoj pre linku 22 (spoj ako vid. obr.)? Alebo aspon nebola doplnena linka c.3 (Lincianska - Druzba - Kopanka) o predschvalene predlzenie smycky cez takmer fiktivnu zastavku Spacinska Obchodna akademia liniek 21,22,23 a spat Nam SUT ?
07. február 2023

Lubo

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený. Arriva aj ponukla vcas jednoduche a lacne riesenie “predlzenim” linky 3 a/alebo 4. V komentoch je navrhnute aj ine riesenie, doplnenie ranneho spoja Lincianska-Druzba-Kopanka, tak ako je 22ka po 14:00, ktora tiez nic neriesi, lebo vyucovanie konci po odchode busu.
23. apríl 2023

Lubo

220 dni od zadania podnetu. Staci komunikovat a doplnit odpoved: “Chybajuci ranny skolsky spoj zo smeru Druzba(Lincianska) bol v ramci optimalizacie doplneny a bude nasadeny od aktualizacie v mesiaci MM v roku 202X. S pozdravom, Vase mesto”.
19. jún 2023

Lubo

Ziadam OPS o znova preposlanie na mesto. 300 dni… Aj zadate podnet, aj si to vykomunikujete s Ariva, dohodnete variant s takmer 0 nakladmi - vid. predchadzajuce komenty, informujete o tom na meste pani v tom case “zastupujucu pre dopravu” a nic. Popracujte prosim na meste aspon na komunikacii. Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
20. december 2023

Lubo

Dobre rano, opat mam dalsi hrach na stenu. Ranne “skolske” spoje smer Clementiska-SUT a deti pokracujuce na OA Kukucinova nestihaju zaciatok vyucovania. Preto rano vozim a ked sme vyuzili dnes. 19.12.23, spoje mali meskanie. Ak maju pisomku, tak cele zle. Aj riesite dohodu s Arrivou, ze bude ranny spoj robit smycku cez kruhac k zastavke mhd ?
08. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Aktuálny stav spojov čísla 21, 22 a 23, označených ako školské spoje, sú zamerané predovšetkým na obsluhu lokalít Modranka, Linčianska, Hodpodárska a Prednádražie. V rámci týchto spojov budú linky 21 a 22 na zastávke Špačinská, Obchodná akadémia zastavovať o 7:36 resp. o 7:22.
Školské linky, ktoré prechádzajú cez Družbu, smerujú v opačnom smere, keďže Družba disponuje dostatočným pokrytím linkami čísla 3 a 4 v špičkových hodinách. Od zastávky Špačinská, Nám. SUT, je pešou dostupnosťou zastávka Obchodná akadémia v čase 7 minút. Zvažovali sme predĺženie liniek čísla 3 a 4 na zastávku Špačinská, Obchodná akadémia, presne podľa vášho návrhu, avšak, táto možnosť by vyžadovala minimálne 2 minúty navyše v čase pre cestujúcich, pretože autobus by musel odbočiť na Nám. SUT a následne sa vrátiť na Špačinskú ulicu, čiže cesta autobusom by bola pre deti len o 5 minút rýchlejšia. Stále však túto možnosť máme v plánoch do budúcna na ďalšie zmeny cestovných poriadkov. Vedel by som si to predstaviť u linky číslo 4, konkrétne spoje číslo 17 a 85, ktoré majú príchod na zastávku Špačinská, Nám. SUT o 7:39, 7:49, čiže na zastávku Špačinská, Obch. Akadémia by bol príchod o 7:41 a 7:51, možno dáke minútky hore dole, predsa len ranná špička. Pozrel som aj obehy vozidiel a turnusy, nemal by to byť problém.
V súvislosti s uvedeným spojom linky číslo 12, existuje možnosť jeho presmerovania cez ulicu V. Clementisa. Avšak, príchod na zastávku Kukučínová, Obchodná akadémia, by bol približne o 7:20, čo by mohlo byť príliš skoro pre študentov, ktorí by mohli uprednostniť pešiu trasu od Kopánky prostredníctvom liniek 3 a 4.
Zavedenie novej školskej linky momentálne nie je možné, pretože nemáme dostatočný počet vodičov a taktiež vozidiel.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
08. január 2024

Lubo

Dakujem za odpoved. Konecne sme sa vratili k ku konstruktivnemu navrhu pana Pyskateho z Arriva. Pre cestujuceho je jedno, ako je oznaceny spoj, len potom ze naco su pri OA uvedene ako 3 skolske linky, ked z tohoto smeru obsluhujete len jednou linkou a jednym spojom, navyse v case, ked to nie je potrebne, nekonci vyucovanie. Pred 8:00 je 5 minut velmi dolezitych a rozhodujucich. Ak “hore” na SUT prichadza spoj 7:49 + 7 minut ako pisete, je prichod len na zastavku 7:56, co je nepostacujuce pre strednu skolu, kde sa musite prezuvat, pisete pisomku na 1.hodne a zbierate absencne minuty do suhrnu pre neospravedlnenu hodinu. Ak spoj meska, uz pada i teoreticka sanca prist nacas - taks je prva a posledna predvianocna skusenost, ked som nemohol vozit, spoj vynechal/meskal a bolo vymalovane. Linka-Druzba-Kukucinka, ci Modranka-Druzba-Kukucinka, by vozila odhadom deti + zo 6000 sidliska spolu mozno niekde okolo 10-20 deti len na Kukucinku zo spomenutych smeru Linka ci Modranka, zaroven stale na GJH. 12ka z Hlbokej je fantasticky spoj, lebo za 2-3min. ste na Spacinskej/Kukucinke. Ak by jazdil Druzbou, s prichodom 7:45-50 na Spacinsku/Kukucinku, fantazia. Ale podme k realite. Len 16 mesiacov trvala tradicna jednostranna komunikacia s mestom, kde zmeny podla navrhu pana Pyskateho boli ockavane uz o 2 mesiace v 12/22. Komunikujete s poslancom TT-vychod, komunikujete a dohnete predbezne riesenie s Arrivou, komunikujete so zastupujucou v “doprave” na meste a mesto co urobi ? Vobec nic. Az ked mesto zacne zakon tlacit, az potom reagujete. Neriesite, len zacnete reagovat. Smutne v udajne transparetnom meste.
08. január 2024

Lubo

Spominany spoj linky 12.
14. február 2024

Lubo

V juni to budu uz 3 roky a ziadna zmena. Dufam, ze tento podnet nebol zapocitany do statisticky o “zlate vedro” ;). Iba tu zvyraznim na VMC Vychod dna 7.2.24 mnou spominane vyjadrenie p. Pyskateho z Arriva este z 09/22: “Najvhodnejšie je len cez školský rok predĺžiť linku 4 s príchodom 7:45 na Špačinskú, OA”. Co zaroven oznacil za “okamzite” riesitelne v ramci licencie, cize pri najblizsej zmene. Obratom som sa vybral za vtedy “veducou dopravy” ma meste, ako ma usmernil aj pan poslanec. Mesto teraz v 2024 reagovalo, ved to je len 7 minut pesi. No bez sance stihnut vyucovanie o 8:00, ked este nebodaj bus meska, tak uz vobec nie… .
23. február 2024

Lubo

Este jedna konstruktivna alternativa k odobrenemu navrhu panom Pyskatym z Arriva sa naskyta. Mame 2 ranne spoje zo stanice po 7:30 smer OA Kukucinova: - jeden, 12ka, ide z Linky cez stanicu (7:33) s prichodom 7:42 (v reale 7:47 - stretame) - druhy, 1ka, vyraza zo stanice 7:38 s prichodom 7:49. Ak by 12ka na stanicu nezachadzala, usetrila by 5 minut (mozno az 10 minut - vid. sklz prichodu, co hovoria data ?), ktore by mohla vyuzit prave na zachadzku Druzbou (ziadny novy spoj ani sofer nie je potrebny) (CC: pre aj dopravneho guru E. Matovica, resp. poslanca Vychodu J. Susta, vdaka)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.