Ulica Kukučínova-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý

***NEBEZPECNY PLOT ZAKRYVAJUCI VYHLAD*** Dnes ma tu takmer nabralo rutiace sa auto urcite aspon v rychlosti 50km/h z lavej strany po Slnecnej. Opatrne som sa posuval do kruhaca z Kukucinovej (vid. foto - bol som si neskor odfotit), kedze za roh betonoveho plota nevidno. Ked som sa pohol a vosiel do kruhaca, periferne som zachytil ako sa auto vrutilo do kruhaca a muselo uplne zaflekovat aj na dlazobnych kockach stredu kruhaca. Kedze auto prichadzjuce zo Slenecnej nema auto v kruhaci, vchadza bez spomalenia (foto 2). Tento podnet riesi uplne novu dopravnu situaciu po vystavbe betonoveho plota RD na rohu Slnecna/Kukucinova. Nespajat s inym podnetom poukazuje na novy nebezbecny stav. Fotka zachytava vyhlad vodica, ktory okrem zavadzajucej znacky, netusi, ci tam neleti zo Slnecnej vozidlo, kedze je tam iba znacka Daj prednost v jazde. Jednoducho zhrnute, napriek dodrzaniu dopravnych predpisov oboma vodicmi, je jazda Slnecna/Kukucinova nebezbecna.

12. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na riešenie na odbor dopravy. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
12. september 2022

Citizen

Lubo , prepacte ale v tomto pripade by som nepovazoval za problem samotne oplotenie .. miest resp krizovatiek z ktorych je zly vyhlad je mnozstvo..pisete ze ste dodrzal vsetky dopravne predpisy ale v zakone o cestnej premavke je aj poziadavka vodica predvidat a prisposobit rychlost jazdy ergo nic nebrani vodicovi znizit rychlost resp spomalit , zastavit auto tak aby mal nalezity vyhlad ..jazdim tymto kruhovym objazdom casto a vidavam prevazne vodicov, ktory ako pisete prejdu kludne cez objazd aj 50 ..vzdy je to vsak o kulture a zodpovednosti resp nezodpovednosto ucastnikov premavky.
12. september 2022

Lubo

Citizen, auto 1 stoji na Kukucinke, vlavo ziadne auto 2 v “dohlade”, tak sa auto 1 pohne do kruhaca. Davam prednost i autam prichadzajucim nielen v kruhaci, ale i mimo neho. Dolu Slnecnou veru nevidno.
12. september 2022

Dusan

Ono je aj problem v tom ze si niekto mysli ze ked da do stredu vozovky loptu a na zaciatok krizovatky znacku kruhovy objazd tak je to v poriadku.
Ako to moze byt kruhovy objazd ked je v podstate stale zachovana byvala hlavna cesta?
Skvely priklad je na spacinskej,ja ho nazyvam vajcák s hlavnou cestou.
Jednoducho nie kazde miesto je vhodne na kruhac hoc si to doprava vyzaduje, no v poslednej dobe co sa tyka dopravy a znacenia si diktator presadi co chce.
12. september 2022

Citizen

Lubo no to predsa plati v kazdej krizovatke , nikdy nedavate prednost len priamo autam v nej ale aj autam ktore prichadzaju do nich ,moj nazor je ze aj ked tam ten plot nebol na spravanie vodicov to nemalo ziaden dopad ak ma proste niekto tazku nohu je problem v uzivatelovi v nicom inom.. apropo na tomto kruhovom sa mi neraz stalo ze mi po jazde uz v kruhovom objazde vletel vodic z vedlajsej ( z roznych smerov)

Lubo a ten ako ho nazyvate vajcak je v com podla vas nevhodny ? Okrem nerovneho stavu vozovky s cim suhlasim ale
12. september 2022

Lubo

S tym vajcakom sa treba obratit na Dusana, ktory to spomina. Co sa tyka udalosti, tak mesto, ak podnet posunie na DI, nech ten ako prislusna autorita posudi. Alebo rozhodnutie zostane na meste. Uvidime.
12. september 2022

Peter

Plne suhlas s Lubom, absolutne tam nic nie je vidiet.
13. september 2022

Adam

Tam mal byt svetelný semafor a nie kruhový objazd. By ma zaujímalo, ktorý tupý primitiv toto schválil...
13. september 2022

Adam

Najviac sa bavim na tom keď tadiaľ ide autobus, nemá šancu sa tam otočiť na tom kruháči, tak ide cez neho.
01. október 2022

Citizen

Adam keby ste sa trochu zamyslel tak zistite, ze svetelny semafor by asi v case spicky sposoboval zapchy ..to by sa vam obyvatelia blizkych nehnutelnosti asi velmi pekne podakovali a vodici toboz ..ad2 ten kruhac bol od zaciatku projektovany tak aby bolo mozne po nom prechadzat a teda s tym sa asi uvazovalo preto je vydlazdeny neviem teda co je na tom smiesne.
22. november 2022

Lubo

Nejake odpovede ?
06. december 2022

Lubo

Toto nezacina dobre, ked len hladanie odpovede trva uz 3 mesiace.
19. január 2023

Lubo

4 mesiace
07. február 2023

Lubo

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený. Poprosim info o aktualnom stave.
07. február 2023

Lubo

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený. Bolo by zatial mozne aspon prikazovu znacku umiestnit mimo zorne pole vodica na Kukucinke, ktory v kruhaci dava prednost z lava ?
22. apríl 2023

Lubo

220 dni od zadania podnetu.
19. máj 2023

Lubo

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený. Navrh na riesenie - umiestnenie zrkadla.
11. jún 2023

Lubo

365 dni bez odozvy bude cochvila. Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
13. jún 2023

Lubo

Dnes rano v kruhaci nehoda, riesila policia… (v kolone takmer az po kruhac pri Kauflande.). Retardery a/alebo 30ka a/alebo zrkadlo pred kruhacom na Slnecnej sa neplanuje ?
13. jún 2023

Adam

Možno by to bolo absurdné riešenie, ale tam by asi naozaj pomohol len svetelný semafor, alebo z každého výjazdu STOPKA 😃
13. jún 2023

Adam

Asi jediné riešenie: STOJ, Daj prednosť v jazde!
13. jún 2023

Lubo

Z Kukucinky, ani oproti nema Stopka vyznam. Tam cakate a nasledne vchadzate ako pri ruskej rulete - ci tam niekto prave nevali 70, skratka nevidno za roh. Mne sa tak stalo, uz som dokonca bol v “kruhaci” a typek po Slnecnej ledva uflekoval(!) na tom strednom prejazdovom kruhu. Idealne Slnecna(30/retarder), zrkadlo pre Kukucinku. Vsetko je v komentoch.
13. jún 2023

Adam

No asi máš pravdu, to je tak nešťastná krizovatka, že tam by mali naozaj význam aj tie platne na zemi (spomalovacie prahy). Ale ani tá STOPka by tam nebola odveci, mohli by tam zo začiatku často stávať policajti za rohom, a toho kto by nezastavil na STOPke od Slnečnej smerom k Ustianskej, by mohli veľmi tvrdo pokutovať.
19. jún 2023

Lubo

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený. Viac ako 300 dni bez reakcie. Na meste zjavne chyba odbornik na komunikaciu. Takto len odradzate obcanov pouzivat apku. Neviem kolko nehod sa tam za tychto 300 dni stalo, ale nedavno uz spominana presne na mieste, krore je tu riesene. Caka mesto na fatalnu nehodu ? Stopka na Slnecnej a zaroven male zrkadielko pre Kukucinku by to poriesilo.
20. december 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Rozhľadové pomery v kruhovom objazde sú dostatočné, dopravné značenie je osadené v zmysle projektu schváleného ODI OR PZ v Trnave. Na tomto kruhovom objazde nie je evidovaný zvýšený počet dopravných nehôd.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
20. december 2023

Lubo

Ok. Nablizsia nehoda moze byt fatalna. Z mojej hore popisanej skusenosti. Ak to nic netusiaci vodic schyta do dveri z boku, to nemusi dopadnut dobre. Ten plot, ktory cloni vo vyhlade, tam pocas projektu a ani realizacie kruhaca este nebol. Budem prvy, ktory v pripade nehody v dosledku zakryteho vyhladu posunie informacu policii.
20. december 2023

Citizen

Chalpi nehnevajte sa na mna ale ja tade prechadzam takmer denne a problem nevidim vo vyhlade smerom z Kukucinovej. Ak zastavíte auto na hranici križovatky v zmysle platných predpisov tak máte náležitý výhľad, tým nervrdím, že križovatka nieje problémová ale nie v zmysle výhľadu ale ako som už vyššie písal, problémom sú vodiči a nerešpektovanie pravidiel cestnej premávky. T.j. zvýšená rýchlosť, nedanie prednosti v jazde (to tu zažívam taktiež na dennej báze) a v podstate to je batateľné po celej Trnave. Ciže v prvom rade je príčina ľudský činiteľ to musíte uznať páni aj vy.
20. december 2023

Lubo

Pre istotu upozornim, ze by bolo idealne, ak by pracovnici mesta, ci poslanci (aj dalsi ludia profitujuci z rozpoctu mesta), vystupovali v OPS pod vlastnymi menami. Davali by potom zmysel niektore “obcianske” reakcie. Takto bezne komunikuju napr. v BA. Ale k veci. 1., V rozhlade zavadzia plot. Staci, ak pojde niekto v 70ke a vpali do kruhaca, co sa mne osobne stalo a to som vchadzal opatrne, kedze TAM FAKT NIE JE Z KUKUCINKY NALEZITY ROZHLAD. Typek az vybehol na tie kocky v strede kruhaca. Nastastiie som uz nebol v jeho rane. Typek mal smrt v ociach 2., V rozhlade zavadzia prikazova znacka 3., Je problem tam nieco z tohoto zabezpecit ? - znizit rychlost na 30 + spomalovac pred kruhacom - instalovat zrkadlo - poriesit tu krepo umiestnenu prikazovu znacku Mesto uz opakovane korigovalo svoje rozhodnutia, ze ano. 30ka na Druzbe kategoricky zamietnuta. A o necely rok ju tu mame ;). Tiez prtave zrkadlo vymenit za vacsie zamietli pri poliklinike a pozrimeze, druha poziadavka uz bola uspena. Snad odkaz do ruk chyti niekto, kto v tom vidi vysoke riziko bezpecnosti.
20. december 2023

Citizen

Luboš ak to bola reakcia na môj príspevok tak Vás ubezpečujem, že ja som bežný občan mesta tak ako vy. Ale ak Váš úvodný koment nesúvisel so mnou rád sa ospravedlním.

A teda k veci.. spomínate že ak pôjde niekto 70 no v prvom rade sa treba zamyslieť prečo by mal niekto v obci letieť 70..vy tu spomínate extrémy, ktoré nemajú s daným podnetom žiaden súvis. 30ka na Družbe má svoje opodstatnenie a zrkadlo pri poliklinike tiež lenže tento podnet sa týka úplne inej križovatky na inom konci mesta.
Apropo zníženie rýchlosti či spomalovač ako požadujete predsa váš výhľad nijak nezlepší. Stále mám za to, že problémom tejto križovatky sú nedisciplinovaní vodiči.
20. december 2023

Lubo

Akoze mame hrat rusku ruletu ? V prvom rade sa spoliehsm len a len na svoj vyhlad. Cize dovtedy budeme cakat na dobreho uja za volantom, az to skonci fatalne. Hlboka je toho dvojansobnym mementom.
20. december 2023

Lubo

Este k tej prikazovej znacke, ved na uvodnej foto je vidno, ze auto sa musi posunut do kruhaca, aby bol aspon obmedzeny vyhlad vlavo.
20. december 2023

Citizen

Luboš tie fatálne situácie sú spôsobené opäť len vodičmi tak to bolo aj v prípade o ktorom píšete. Za to nemôže križovatka.
20. december 2023

Lubo

Ok, nezhodneme sa. Tie priklady z Druzby boli iba k tomu, ze mesto vie prehodnotit a nakoniec riesit rizika v doprave. Na Hlbokej tvrdosijne mesto odmietalo semafor - mate chodit po lavke, boli argumenty. Druha fatalita, ano, tam to bolo takmer bez sance (nase dieta videlo nasledok). 4 prudovky vsak v mestach maju stredovy bezne stredovy oddelovac, cim by zaroven muselo hned dost k rieseniu, ktore tam je teraz. Tak si teda mesto pocka na fatalitu.
14. február 2024

Lubo

Poziadavka na zrkadlo prednesena dna 7.2.24 aj na VMC Vychod.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania