Ulica Nová-MHD-meškanie spojov

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý

Linka c. 16, spoj 9 ma potencial byt ovela vytazenejsi. Dovod, preco tomu tak nie je, ze spoj pravidelne meska. Ak by bol cestovny poriadok prisposobeny tak, ze realne vie bus prist do 8:20, cize cestovny poriadok na 8:15 s prijazdom na Novu ulicu aj s meskanim max. 8:25, pracovnici z blizkych prevadzok zacinajuci 8:30 by spoj zacali vyuzivat a nejazdili by zbytocne jednotlivo autami. Ak by sa rovnaka uprava vykonala aj pri vikendovom spoji 103, ktory ma prijazd 8:37, vyssia vytazenost by bola 7 dni v tyzdni. A ako bonus, #zelenatrnava #optimalizacia.

05. október 2022

Lubo

Realny prichod 7-8 minut po 8:27, streda 5.10.22
06. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet posielame dopravcovi, budeme vás informovať.

Mesto Trnava
06. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vzhľadom na obeh vozidla (pred spojom 16/9 má spoj 16/6), nie je možný posun skôr. Spoj 16/6 tiež nemôžeme posunúť skôr z dôvodu nadväznosti napr. na žel.stanici a odvozu smer Nemečanka. Naspäť spoj 16/6 naberá meškanie na Hospodárskej ulici, kde je v tom čase najhustejšia doprava. Cez víkend by posun bol možný 16/103, len narušila by sa nadväznosť prestupu z linky 1, 3 a 4 (žel. stanica/Kollárova). 5 minút skôr by nevadilo, ale cca 20min, ako píše, by nadväznosť zrušilo.
To je súčasný stav. V rámci optimalizácie takýto spoj však vôbec neexistuje. Spoje idú v hodinovom takte.
Kto? Arriva Trnava

Arriva Trnava
06. október 2022

chubby

Dobrý deň. Ten podnet je výborný. Dostali ste výborný nápad ako zvýšiť vyťaženosť autobusu, ale klasika nič v Trnave sa nedá. Však nech ludia idú na aute. Na bicykli sa tiež nedá, cez železnicu 16rokov po otvorení Pežotu nebolo možné postaviť nadchod. A pod mostom dávajú policajti pokuty za vstup do kaľajiska. Smutné.

U nás v práci nám šéf vždy hovoril: Namiesto vysetlovania ako sa to NEDÁ, hľadaj riešenie ako to spraviť.

Autobus, ktorý príde po začiatku pracovnej doby, alebo 3 minuty pred začiatkom prac doby, to móže byť len v Trnave.
06. október 2022

Lubo

Dakujem za odpoved z Arriva, Rozhodujuca je najma odpoved mesta. Dopravca len zabezpecuje sluzbu pre mesto Trnava. A podla odpovede sluzba teda nie je zabezpecovana podla dohody. Dopravca sa zaviazal dodrziavat cestovny poriadok. Vtedy zapchy v TT neboli ? V odpovedi vsak pise, ze 8 minut pravidelne nedodrziavat cestovny poriadok je v poriadku. Prosim ? Mesto sa k tomu ako vyjadrilo ? Chapem spravne, ze spoj bude teda zruseny ? Spoj 16/9 riesi (teda mal by) existencny problem pre dochadzajucich “za streku” pred 8:30. Ak nie ste vodic, mozete sa rozlucit s pracou za strekou. Teda da sa taxikom alebo byt zavisli na inych. Len pred jednym prijazdom som nahodou zaznamenal dovoz ludi mikrobusom. Kolki dochadzaju autami ? Bez ohladu za akych okolnosti tato TT lokalita vznikla, mesto je povinne zabezpecit sluzbu v doprave. Sem, ani pesi, ani bikom nie je moznost prist.
06. október 2022

Lubo

Fu. Uzavrety ? Pekne, A odpoved mesta je kde ? Cize obcan Vam posluzi a z odkazov si vyberate len hrozienka ? Ziadam o znovuotvorenie.
06. október 2022

Ivan

A bude ďalší zlatý kyblik pre Trnavu.
16. október 2022

Lubo

Vysledok vyrieseneho a uzatvoreneho podnetu je, ze spoj stale meska. To mi nevychadza… Trvam na vyjadreni mesta k pravidelnemu, takmer 10 minutovemu, meskaniu spoja. A ake napravne opatrenie bude vykonane. Do tejto zony sa dostat inak ako autom a buson nie je mozne. Pesi vobec a bikom len s vysokou mierou rizika. Zbytocne vyjadrenie dopravcu je len odpovedou pre mesto. A teda polopatisticky, co konkretne sa zmeni, aby sa dodrziaval cestovny poriadok ? Tuto jednoduchu odpoved ziadam. A este k transparetnemu spravovaniu apky odkaz pre starostu. Aby apka sluzila najma obcanom a nie subjektu verejnej moci, je nutne aby mal obcan moznost vratit podnet na dosetrenie, cize zo statusu uzatvoreny/vyrieseny vratiti do statusu v rieseni, resp. nerieseny. A toto rozhodovanie nemoze byt v ziadnom pripade postavene na adminovi. Tu dokonca zo stavu v rieseni bol podnet nastaveny do statusu uzatvoreny. Tu teda o transparentnosti rec nemoze byt. #totofaktniejekampan
03. november 2022

Lubo

Aku moznost ma zamestnanec dopravit sa bezpecne do prevadzky v ramci mesta do Mall zony pred 8:30 ?
06. december 2022

Lubo

Takto sa to robi… . Meska autobus ? Tak mu posunieme casy o pol hodinu neskor predsa. A zamestnanci si mozu trhnut.
06. december 2022

Lubo

+ foto nova MHD 16 od 12/22. Novy prichod bol posunuty na 8:47 z 8:27! Arogatne z Vasej strany, jemne povedane. To musite kazdeho tlacit do aktivizmu aby Vam k noham polozil peticiu? Nemali by ste sa aktivovat prave Vy a riesit problemy obcanov mesta Trnava?
10. január 2023

Lubo

Je teda velkym paradoxom, nasadit propagacny vodikovy bus na tejto linke 16. Spoje tu pravidelne meskali aj 10 minut, mesto ci dopravca najskor ignoruju poziadavku o posunutie spoja na skorsi cas aby sa ludia dostali do prace vcas pred 8:30. Poziadavku nakoniec vyriesia posunutim nie o - 15 min. skor ale o + 15 min. neskor, kde inak ako verejnou dopravou sa dostat je prakticky nemozne, ak clovek nema vodicak.
07. február 2023

Lubo

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený. Namiesto konstruktivnej poziadavky posunut spoj o 15-20 skor, ste spoj posunuli o 20 min. neskor. Mohli by ste, prosim, vysvetlit ludom, ktori ocakavali, ze budu most dochadzat nezavisle do prace na 8:30, kedze alternativa bikom ani pesi neprichadza do uvahy ?
08. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Linka číslo 16 je nastavená tak, aby prichádzala do priemyselnej časti Trnavy, Nemečanka, a priemyselno-obchodnej časti Trnavy, Nová ulica vždy pred začiatkom každej hodiny. Obdržali sme viacero sťažností týkajúcich sa meškania spoja 9 a jeho príchodu na zastávku Nová, OC OBI o 7:48, pričom občania nemali dostatok času na príchod do práce. V reakcii na túto problematiku sme k tomuto spoju pridali vyrovnávací čas 10 minút na Železničnej stanici s cieľom pokryť prípadné meškanie vznikajúce pred príchodom na danú stanicu. Tento autobus tiež prijíma cestujúcich z vlakov smerujúcich na Strednú odbornú školu poľnohospodárstva a služieb na vidieku, Strednú zdravotnícku školu ako aj do Železničných opravovní a strojární.
Presunutím tohto spoja na čas 8:15 na zastávke Nová, OC OBI by sme znemožnili príchod zamestnancom začínajúcim o 8:00 v časti Nová ulica a predovšetkým študentom uvedenej strednej školy a Strednej zdravotníckej školy, nakoľko príchod na zastávku Vozovka by bol o 8:10 a na zastávku Bernoláková, Kriváň o 8:06, čo by nekorešpondovalo so začiatkom vyučovania.
Navrhujeme riešenie v podobe zavedenia 30-minútového intervalu v čase rannej a poobednej špičky, keďže vidíme potenciál v tejto rýchlo sa rozvíjajúcej časti Trnavy a v možnosti poskytnutia spojov do dvoch stredných škôl, základnej školy a Železničných opravovní a strojární. Navrhované príchody na zastávku Nová, OC OBI by boli v časoch 6:48, 7:18, 7:48, 8:18 a 8:48. Momentálne však nemáme k dispozícii dostatočnú kapacitu vozidlového parku ani dostatočný počet vodičov na uskutočnenie tohto návrhu.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
08. január 2024

Lubo

Do lokality mesta Trnava “Nova” je nemozne dochadzat alternativne bikom, ci pesi. A toto je klucove. Navrhnuty spoj s prichodom 8:18 by bol klucovy pre zamestnancov danej lokality. Mna sa problem netyka, len som mal par krat tu moznost nahodou odsledovat, ako sa ludia musia hormadne zvazat aj mikrobusmi v tomto case… a vtedy zbytocny bus v tom case meskal aj 10 minut, bez sance stihat 8:30. Kde s taktovanim udelali soudruzi chybu, ked brani nasadit nevyhnutny spoj do lokality, kde Vas mesto inak nie je schopne dopravit ? Nezvazovali vyuzit zeleznicu s obcasnou zastavkou ?
14. február 2024

Lubo

Prednesene dna 7.2.24 aj na VMC Vychod.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania