Zničená mestská zeleň na Čajkovského ulici

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Dušan 01. marca 2015

Autá parkujúce na chodníku ničia pri parkovaní mestskú zeleň, špinia chodníky a ohrozujú chodcov.

02. marec 2015

kocur felix

Problém je aj v tom (okrem nedostatku parkovacích miest resp. veľkého počtu áut), že tieto priestory nie sú ani cesty ani chodníky, lepšie povedané komunikácie slúžia spoločne chodcom, cyklistom aj autám. A preto každý každému prekáža. Chýba jasná definícia priestoru.
02. marec 2015

Juraj

to Kocúrovi:jasné definície priestoru sú napísané v Zákone č 8/2009,lenže každý na ich používanie a rešpektovanie kašle včítane polície(a kde majú parkovať je odpoveď policajta).V tomto štáte platí:silnejší a drzejší berie,zákony sú pre poctivých somárov,pravdy sa nedovoláš,..........,pokračovanie by mi Admin nepustil.
02. marec 2015

Jožo

Je to jasný chodník,lebo je tam obrubník.A pokial viem, je neďaleko veľké parkovisko,pri parčíku.Asi sto metrov.Len to by niektorí museli prejsť pár metrov na vyše!!!
03. marec 2015

maja

iba kontrolná otázka: kto platí obnovu takto zničenej zelene, čistenia chodníkov ?
12. marec 2015

DGA

Nebývam v tom paneláku už cca 8 rokov a to sa tam za ten čas nič nezmenilo ???
06. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
porušovanie Všeobecného záväzného nariadenia o zeleni, ktoré nájdete na http://www.trnava.sk/sk/vseobecne-zavazne-nariadenie/427 je, žiaľ, častým problémom na sídliskách, kde je cesta alebo parkovisko odvodňované do trávnika a chýba obrubník. Osádzanie stĺpikov nie je systémovým opatrením už len preto, že trávniky musia byť v prípade krízovej situácie (napríklad požiaru) prejazdné, preto nad nimi zatiaľ neuvažujeme. Riešenie porušovania VZN je v kompetencii MsP.
V prípade, ak disponujete informáciami, na základe ktorých by bolo možné dokázať vodičom konkrétnych vozidiel ich prejazd nespevnenými časťami verejných priestranstiev, obráťte sa prosím na stálu službu Mestskej polície mesta Trnava alebo Referát priestupkov osobne na útvare Mestskej polície mesta Trnava na Trhovej ulici č. 2 alebo telefonicky na telefónnom čísle 033/55511555 (stála služba), resp. 033/3236405 (Referát priestupkov).

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania