Ulica Sibírska-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Citizen 11. októbra 2022

Bolo by možné zregulovať parkovanie na Sibírskej ul.? Každý deň je tu množstvo áut parkujúcich už na tak úzkej ceste pričom viac ako 80% vlastníkov nehnutelností má možnosť parkovať vo svojich dvoroch , vznikajú tu neprehľadné situácie a prejazdný je takmer celý deň iba jeden pruh.

12. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
situáciu preveríme, o riešení vás budeme informovať.
Kto? Mestská polícia Trnava

Mesto polícia Trnava
12. október 2022

Peter

Ja tadial chodim denne a problem s tym nemam. Aspon tam nelietaju auta 80, kedze je to dlha rovna ulica, teraz uz s peknym povrchom.
13. október 2022

Citizen

Peter to ze s tym nemate problem je jedna vec ale ako spominate ulica je pekna , nova no uzka a majitelia prilahlych nehnutelnosti si tam spravili z jedneho pruhu parkovaci pricom miesta vo dvoroch maju ak by nemali tak to pochopim ale takto by to asi vyzerat nemalo
13. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v súčasnej dobe sa neplánuje zavedenie rezidentského parkovania v lokalite. Vodiči musia dodržiavať všeobecné pravidla premávky na pozemných komunikáciách o ktorých hovorí zákon č. 8/2009 Z.z. Zákon o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v paragrafe:
- § 25
(1) Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy.
- § 25 v odseku (1) Vodič nesmie zastaviť a stáť: q) na chodníku okrem prípadu podľa § 52 ods. 2,
Dohliadanie na pravidlami cestnej premávky zabezpečuje policajný zbor (štátny, mestský).
Mesto Trnava pripravuje opatrenia, tak aby od septembra 2023 kedy príde k zákazu parkovania na chodníkoch, malo prípravné adekvátne opatrenia.
Kto? odbor územného rozvoja a koncepcií

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania