Ulica Čajkovského-neporiadok a odpadky-neodpratané lístie

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Nakoľko Materská škola Čajkovského 28 patrí do správy Mesta Trnava, žiadame o odpratanie lístia z dvora materskej školy.

12. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
situáciu preveríme, posielame na vybavenie, budeme vás informovať.
Kto? odbor školstva

Mesto Trnava
12. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
samozrejme, škola si je vedomá svojej povinnosti spravovať zverený majetok mesta. Úprava areálu, vrátane sezónnych prác, ako je aj odpratávanie opadaného lístia, je súčasťou pracovných povinností nepedagogických zamestnancov elokovaného pracoviska, Materská škola, Čajkovského 28 v Trnave. Pri neohlásenej osobnej obhliadke areálu dňa 12.10.2022, o 09.46 h, prevádzkoví zamestnanci práve tieto sezónne práce realizovali. Zhrabané lístie sa následne dočasne uskladňuje v Big Bagoch (aby sa zabránilo jeho opätovnému rozfúkaniu po areáli a jeho okolí) až do jeho odvezenia na skládku biologicky rozložiteľného odpadu. Tento spôsob uprednostňujeme z ekonomických dôvodov, aby sme minimalizovali náklady spojené s odvozom lístia (nie je potrebné uhrádzať stojné za pristavený kontajner).
Nakoľko lístie opadáva zo stromov priebežne a sezónne práce sú len časťou pracovnej činnosti nepedagogických zamestnancov, nie je v ich silách udržať areál bez opadaného lístia trvale. Istú dobu je potrebné akceptovať aj v areáli materskej školy kolorit typický pre jesenné mesiace.
Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy
Kto? MŠ Čajkovského

MŠ Čajkovského

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania