Ulica Juraja Fándlyho-zvislá značka-neaktuálna

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Mám pocit, že je to tu akési preznačkované. Je tam viac značiek ako je podľa mňa potrebné.

18. október 2022

Jozino

ako v "Tatársku" je to tu , všade kde sa modernizuje - pozriete na značku- prehliadnete cyklistu,
potom polícia hľadá svedkov nehody a naopak. Pozeráte cyklistu zas si nevšimnete značku .
Kto sem ide občas, tak sa nestíhajú orientovať .
Toto je na metál .
Hlavne, že ministerstvo dopravy nesúhlasí, že sa robia cyklochodníky štýlom zúženia vozovky s premaľovaním čiar. Tak si protirečia ... veď to tu tak je. Plánujem ich osloviť, prečo toto dovolili , keď to tak nechcú .
20. október 2022

Ján

Videli ste cyklochodník od Hlbokej po školu na Spartakovskej? Tento nedávno dokončený úsek má niekoľko priechodov pre chodcov. To by nebol žiadny problém, keby sa na každom z nich nenachádzali:
- 2 zvislé značky "Priechod pre chodcov"
- 2 vodorovné značky "Daj prednosť v jazde" pred každým priechodom
- 2 zvislé značky "Pozor" s 2 dodatkovými tabuľkami "Priečna jazda cyklistov" (pred vstupom na priechod pre chodcov z chodníka)
- a jediná podstatná značka - vodorovné značenie priechodu.

Tak som sa tadiaľ išiel previezť na bicykli. Ako prvé si všimnem zebru - zvislú značku nepotrebujem, je zbytočne vysoko, a kým sa tam zahľadím tak prejdem chodca - značka neplní svoj účel a odvádza pozornosť. Na tie vodorovné "Daj prednosť v jazde" má asi niekto úchylku, lebo ich pchajú absolútne všade. Každý rozumný človek vie - keď vidím priechod, tak dávam pozor na chodca. A "Pozor, priečna jazda cyklistov" je úplný masaker - z pohľadu chodca je viditeľnosť bezproblémová.

Špíglsál - načo je potrebné označovať každé parkovisko samostatne zvislou značkou, keď už sú zaznačené vodorovne a nachádzajú sa v parkovacej zóne? Prečo je po odbočení do zóny zvislé značenie skryté za rohom, ktoré si vodič ani nestihne všimnúť? (malo by byť posunuté ďalej)

Označovanie priechodov zvislou značkou aj tam, kde sa dajú predpokladať, napr. svetelné križovatky, výjazdy z dvorov ako aj na Trstínskej - zvislá značka Priechod pre chodcov a Priechod pre cyklistov otočené k múru, a druhý pár kolmo na smer jazdy, takže nie je možnosť ich ani vidieť. Samozrejme ešte značky koniec cyklo-pešochodníka a začiatok cyklo-pešochodníka a vodorovné priechody podfarbené červenou a zelenou, aby to všetko svietilo ako vianočný stromček.

Kruhové objazdy - načo označovať 4 značkami "Hlavná cesta" prednosť v jazde vnútri kruháča, keď už je prednosť jednoznačne určená značkami "Daj prednosť v jazde" pred kruháčom? (chyba technických predpisov - každý vjazd a výjazd berú ako samostatnú križovatku) + "Zníženie počtu jazdných pruhov" na pripájacích pruhoch - oproti predchádzajúcemu úseku predsa zmena počtu pruhov nenastala.

Na cyklochodníku nepotrebujem pripomenutie každých 20 metrov, že za priechodom je "Cestička pre cyklistov", keď ju vidím aj bez značky (viď cyklotrasa na Štrky), či priechod (vodorovné značenie a chodíky sú viditeľné).

A mohol by som pokračovať.

Niekedy sú hlúpo nastavené technické predpisy, niekedy sa to dá upraviť. Alebo má projektant príbuzného výrobcu značiek, ktorému chce dať privyrobiť.
21. október 2022

Peto

@Jan, problém nie je v meste, či zhotoviteľovi, ale vo vyhláške o dopravnom značeni a tá sa musí (či chceme alebo nie) dodržiavať.
21. október 2022

Ján

5ulo, áno, o tom viem, ale aj tak to nedáva žiadnu logiku
27. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na riešenie na odbor dopravy. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
10. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
značenie je osadené v zmysle určenia a projektu schváleného ODI.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania