Pokuta od MsP

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

V sobotu 7.3.2015 som dostala pokutu za psi vykal ktoru mi dali mestsky policajti, ktory vsak boli bez uniformi v civilnom obleceni na bielej fabii. Moze mi dat mestsky policajt pokutu ked nieje v uniforme? Dalej mi vadi ze na lincianske pri zahradkach na travniku kde chodia sami psickari neni ani jeden kos. Preco?? Za co platime 35 eur dan za psa?? Pretoze nevidim dovod...

10. marec 2015

Matúš G

Pokutu ti podľa mňa môže dať a koše sú tam neni asi preto lebo to nie je vyhradený výbeh pre venčenie psov.
http://www.trnava.sk/sk/clanok/psy-v-meste
10. marec 2015

Flego

Je to celomestská akcia na vychytanie ľudí, ktorý si kúpia psa, ale lajná nezbierajú. Dúfam, že vám dali plných 65 eur podľa platného sadzobníka.
10. marec 2015

Stefan

Wau, ľady sa pohli!
Mám pocit, že pozbierané exkrementy môžu ísť aj do normálneho koša, niekde to bolo tuším spomínané aj v reakcii od MsP na danú tému, takže problém je inde, nie v tom, že "nie sú koše".
10. marec 2015

Flego

Áno, stačí si odkladať mikroténové sáčky, do ktorých v marketoch nakupujeme pečivo, ovocie či zeleninu. Sáčok sa navlečie na ruku, uchopí sa ním lajno, sáčok sa z ruky stiahne tak, že sa pritom prevráti naruby a lajno je vo vnútri. Sáčok zaviažeme a hodíme ho do akéhokoľvek koša. Lajno v zaviazanom sáčku nepáchne a môže sa miešať s komunálnym odpadom. Kto chce byť trendy, kúpi si plastový zásobník na sáčky, ktorý psík nosí na obojku a tak je vždy poruke. Existujú rôzne veľkosti podľa veľkosti psa. Ešte pripomínam, že povinnosť zbierať extrementy platí na celom území mesta, vrátane vyhradených venčísk!
10. marec 2015

Macicky

Bez uniformy boli presne preto, aby ti mohli dat pokutu. Keby boli v uniforme tak by si hovienko zdvihla.
Dufam, ze nabuduce uz budes mudrejsia a hodis ho v sacku do najblizsieho kosa...
10. marec 2015

Flego

Presne tak, nápad s civilom pochádza ešte s pôvodnej iniciatívy viac než rok starej, ktorá sa vtedy pre nezáujem mesta neriešila. http://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/7740/vratme-travu-detom Inak v komentároch je tam veľa dobrých nápadov ako nespratníkov eliminovať :-)
10. marec 2015

pedro

a 35 eur dan za psa platis pretoze ten tvoj pes otravuje ostatnych spoluobcanov tak aby sa to nejako dorovnalo :)
10. marec 2015

Kata

A ešte má tu drzosť a sťažovať sa,že dostala pokutu!Ja by som sa hanbila!Nezodpovední psíčkari by mali dostávať maximálnu pokutu!!!Je vidieť,že máme nového primátora!
10. marec 2015

Ján

Chválim mestských policajtov!A hlavne tých,koho bol nápad,aby chodili MsP v civilnom oblečení!Pán Bročka máte u mńa veľké plus!
10. marec 2015

Tomáš

Lepšia Trnava do teho!!!
10. marec 2015

Emil

Rad by som pozval MsP aj do Modranky.

Okrem toho, ze sa mi zda, ze v Modranke po psikovi zbieram sam, su tu k videniu pripady, kde majitel skoro rano vypusti svojho orieska na ulicu, cely den sa potuluje po Modranke, ostiava oplotenia, brany a branicky, spini kde ho napadne, a vecer panko pootvori branicku do dvora, kde sa sikovny a vyvenceny orech vrati na prespanie.
10. marec 2015

Fero

Treba volať slávny okrsok Linčianska,veď oni radšej budú papuče pri nemocnici rozdávať.Dúfam,že pán Bročka ten okrsok zruší alebo trošku vylepší.
10. marec 2015

Dáša

Ja pracujem v nemocnici a trocha sledujem MsP v akcii,teda okrsok Linčianska.Skoro celý deň krúžia okolo nemocnice,aby si dali pokutu.Dokonca som raz videla ako naťahovali meter od mosta,asi ľudia nosia meter pri sebe.
11. marec 2015

Milan

By ma zaujímalo, čo so psičkárom, ktorý dovolí aby jeho pes ocikával domy nie len v centre mesta?
Je nejako postihnuteľný za to, že to ničí fasádu?
11. marec 2015

Milan

By ma zaujímalo, čo so psičkárom, ktorý dovolí aby jeho pes ocikával domy nie len v centre mesta?
Je nejako postihnuteľný za to, že to ničí fasádu?
11. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
plnenie úloh mestskej polície v civilnom oblečení nie je v rozpore so zákonom č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii v znení neskorších predpisov, ktorý v § 21 umožňuje preukazovaniu príslušnosti k obecnej polícii rovnošatou s viditeľne umiestneným identifikačným číslom, preukazom príslušníka obecnej polície, ako aj ústnym vyhlásením „obecná (mestská) polícia“.
Príslušníci MsP Trnava vykonávajú hliadkovú činnosť v civilnom oblečení iba výnimočne a to najmä v prípadoch, keď je to efektívnejšie ako hliadkovanie v uniformách. V súčasnosti sú civilné hliadky špeciálne zamerané na odhaľovanie a sankcionovanie priestupkov na úseku držania psov s dôrazom na znečisťovanie verejných priestranstiev. Akcia prebieha približne jeden mesiac a bola spustená vzhľadom na neutešený stav verejných priestranstiev po zimnom období a aj na základe podnetov z portálu Odkaz pre starostu. V tejto akcii budeme aj naďalej pokračovať. Akcia nebola nariadená ani iniciovaná vedením mesta.

Mestská polícia mesta Trnava
11. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ak pes znečistí verejné priestranstvo výkalmi, je ten, kto psa vedie, povinný výkaly bezprostredne odstrániť a umiestniť ich do zberných odpadových nádob. Psíčkari môžu využívať aj obyčajné smetné nádoby, nemusia používať len tie, ktoré sú vyhradené na psie exkrementy: Exkrementy je možné odkladať do všetkých zberných nádob na komunálny odpad, okrem nádob na separovaný zber – sklo, papier, plasty (viac informácií nájdete na: http://www.trnava.sk/sk/clanok/psy-v-meste).

Odbor dopravy a komunálnych služieb
11. marec 2015

Roman Krajčovič

Konecne konecne stym uz daco robia :) uz bolo na case... poctivy psickar sa nemusi obavat pokuty ked si po svojom hafanovi uprace.
11. marec 2015

Monika

Pani policajti pridite aj na Hliny! A rozdavajte pokuty kolko sa da. Neda sa tu stupit s detmi na travnik! Na akykolvek kusok travy, casto aj na tie meter krat dva metre. Uz som upozornila vela psickarov, ktori na tuto svoju povinnost zvysoka kaslu a reakcie teda stali za to. Neda sa tu chodit, s detmi nemam kam ist. Je to zufale.
11. marec 2015

Janči

Poprosíme kontrolu aj na Prednádražie I,
Ďakujeme - za lepšiu Trnavu!!! havo do bytu nepatrí!!!
11. marec 2015

Janči

Poprosíme kontrolu aj na Prednádražie I,
Ďakujeme - za lepšiu Trnavu!!! havo do bytu nepatrí!!!
11. marec 2015

JOJO

ja som velice rad. este efektivnejsie by bolo, keby sa zverejnovali identity tychto ludi.. niekde verejne na poriadne velkej tabuly!
a k tej pani: pani, dobre vam tak.
11. marec 2015

Ivana

Chvalim za pouzity eufemizmus "vzhľadom na neutešený stav verejných priestranstiev" v preklade do reality: ked vyjdem z bytoveho domu a prechadzam po chodniku okolo travnika, vidim do minuty aspon 10 riadnych psich nakladov, az ma z toho napina na vracanie.
11. marec 2015

miro

Treba vybehnut aj do kamenaca , na tom "drevenom " ihrisku-cvicisku si pobehuju psy aj bez voditka a na kupalisku ani nehovorim. Myslim ,ze si na seba MsP aj tymi pokutami zarobi .
11. marec 2015

Jozef A

Mňa by trocha zaujímalo, čo presvedčilo meskú políciu konečne začať aktívne robiť poriadok, po toľkých rokoch hádzania hrachu na stenu. Nové vedenie mesta vraj nie, takže...? Ale som spokojný, že sa ľady pohli. Časom sa možno dočkáme aj toho, že sa začnú aktívne riešiť aj iné problémy, ktoré hliadka uvidí, bez toho, aby na to musel niekto neustále upozorňovať.
12. marec 2015

Fredy

"Akcia ..... bola spustená vzhľadom na neutešený stav verejných priestranstiev po zimnom období a aj na základe podnetov z portálu Odkaz pre starostu. ..... Akcia nebola nariadená ani iniciovaná vedením mesta."
Všimli ste si tú promptnú reakciu na podnet ?
Že by si príslušníci Mestskej polície vplyvom sľubovaných auditov oprášili svoje vlasné predpisy ?
12. marec 2015

Adrian

No niekto tu klame a zavádza verejnosť.Keď si pozriete staršie sťažnosti na psie výkaly a odpoveď z mestskej polície bola,že po dohode s primátorom bola nariadená akcia na psoch!A teraz je odpoveď,že akcia nebola iniciovaná vedením mesta.Asi si myslia,že ľudia nevedia čítať.
12. marec 2015

Flego

Máš recht, tu je to http://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/14702/upratuj-po-svojom-psovi-za-kazdeho-pocasia tretí riadok od vrchu "po dohode s primátorom".
12. marec 2015

Dado

To je sila,takto verejne klamať.
12. marec 2015

Jozef B.

Bročka by mal už konečne urobiť poriadok na mestskej polícii.
13. marec 2015

Peter

som psíčkár a schvalujem to kdo si po psovi uprace nemá sa čoho obávat treba sa naučit poriadku
13. marec 2015

Filip

Obcas mam sto chuti riesit to takto:

14. marec 2015

Robo

Filip,jednoznačne súhlas,ono niekedy ani pokuty nezaberú.
14. marec 2015

Bobo

Ďakujem Lepšej Trnave.
14. marec 2015

Juraj

toFILIP :áno,takto by sme mali okamžite reagovat na takýchto drzáňov,lenže oni si myslia že my sa psov bojíme a preto sa neozveme,aby ho na nás nepustili.So mnou už traja mali smolu,cvičil som obranárov,dopadol zle aj pes aj majiteľ.(pes bohužial,bol ostrý,musel som byť aj ja).Škoda že utekal Batman,malo to byť opačne.Díky za vzor ako sa zachovat aj pre ďalších obyvateľov,len aby sa nebáli.
08. apríl 2015

Mirka

Je to strašné tie psie sraky ked si vedia kupiť psa musia vedieť aj to,že hovienka traba zbierať ,neviem ako by sa psíčkarom pačilo doma nasrané a nieto kde stupiť!!!!!!!!!!!!
08. apríl 2015

Jano

Mirka súhlas,nech si tie výkaly zoberú domov!!!!!!!!!!!!!!!!
09. apríl 2015

Zanet

Mám psa a nechápem, prečo je taký problém výkal odpratať. Čudujem sa, že psičkárom neprekáža, že aj ich pes pri venčení šliape po tých zahnusených trávnikoch. Po tých trávnikoch chodia aj samotní majitelia psov. Najmä po tých, ktoré sú súčasťou vyhradených priestorov. Čiže nielen rodičom prekážajú "zasraté" trávniky. Tisíckrát bolo napísané, povedané a azda aj zaspievané, že výkal možno hodiť aj do smetného koša na komunálny odpad. Aj tak tisíckrát čítam a počúvam, že to nie je kam hodiť. Druhá excelentná výhovorka v poradí je, že si majiteľ platí daň. Pýtam sa, a čo? Je problém pri tých nákladoch za psa, kúpiť mikroténové vrecká za pár centov a byť za svojho psa zodpovedný vo všetkých ohľadoch? Toto zmýšľanie naozaj nechápem. K tej polícii...je tu napísané, že to nebolo iniciované ani nariadené mestom. To, že sa dohodli s mestom, je predsa úplne iná vec. Nápad mohol vyjsť z radov polície a potom mohol byť prednesený mestu. Je to mestská polícia, čiže je platená z mestského rozpočtu.
03. jún 2015

Rico

Zjavne ma mestska policia nadbytocne stavy, to akoze ad1, a toto treba zdoraznit. Ad2, vyrastla tu totalne umelohmotna spolocnost, ktorej hlavnym zivotnym problemom je sledovat v "smotane", aka pseudohviezda si aku stupidnost a za co kupila. Som zvedavy, kedy sa zacne malovat trava na zeleno, lebo nema spravnu farbu. A stale mi nieje jasne, kam ide ta vymyslena dan a za co. Pokial mam vo firme clena, ktory je neproduktivny budem sa snazit sa ho zbavit a nebudem ho umelo dotovat, ono vacsi problem je, ked je taka cela organizacia:)))
03. jún 2015

kolombo

Platím dane a môžem si robiť čo chcem....to si niektorí asi predstavujú!Keď platím za psa,neznamená,že si po ňom nebudem zbierať!Napr.za penieze čo platíme psíčkari idú:na kosenie trávy na výbehoch,koše,vrecká a pod.Jednoznačne super páni mestskí policajti!!!!!!!!!!!!!!!Treba tvrdo pokutovať neporiadnych psíčkarov!!!!!!!!!!
04. jún 2015

Rico

"Platím dane a môžem si robiť čo chcem....to si niektorí asi predstavujú!Keď platím za psa,neznamená,že si po ňom nebudem zbierať!"...o com to tu splietas? Pavlov reflex?
"...kosenie trávy na výbehoch,koše,vrecká..."???????
Na akych vybehoch? si pozri na mape rozlozenie tych tvojich vybehov:))))
a mimochodom ked uz tu niekto splieta to kosenie, tak to nie je iba pre psickarov.
V kazdom pripade, nie je nad to, vychovat ovce, ktore si este budu bekat aby ich castejsie holili:)))
A co ta trava? kedy sa bude malovat na zeleno?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania