Ulica Paulínska-zvislá značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Ján 04. decembra 2022

Na Paulínskej bola pred nedávnom umožnená jazda bicyklom do protismeru osadením dodatkovej tabuľky pod značku "Zákaz vjazdu". Z opačnej strany jednosmerky však dodatková tabuľka chýba, takže je značenie nejednoznačné. Prosím o osadenie chýbajúcej značky.

04. december 2022

Dusan

Preco by tam (oznacene miesto )mala chybat dodatkova tabulka? Kazdy kto aspon trochu ovlada dopravne predpisy vie ze cyklista tam moze bez problemov vojst.
Ci ako si predstavujete dopravu,ze cyklisti budu jazdit len kde budu mat dodatkove tabulky?
04. december 2022

Ján

Asi som sa zle vyjadril. Pod značkou "Zákaz vjazdu" je dodatková tabuľka "okrem cyklistov". Na opačnej strane jednosmerky (na fotke) pod značkou "Jednosmerná premávka" nie je nič, čo by naznačovalo, že z protismeru môže vybehnúť cyklista. Pridávam obrázok, ako by to malo byť správne:
04. december 2022

Majo

To tam potom asi chýba aj označenie krizovatky/hlavnej/vedlajsej pre cyklistov nie?

Prenich tam nieje a zo zvysnych 2 smerov ano, takze cyklisti sa riadia pravou rukou a zvysne smery znackami...to asi nieje tiez v poriadku ci?
05. december 2022

Dusan

@Ján,tento brockostan uz je tak vytapacirovany(spomalovacie podusky) a pretabulkovany ze pri niektorych vjazdoch do ulic si to vodic ani nestihne pozriet vid.starsi podnet. Dopravne znacenie by malo byt jednoduche a jednoznacne,aby nedochadzalo k omylom. Trend vTT je zial presne opacny a po tychto volbach bude pokracovat.
05. december 2022

mario

Dusan, za dopravné značenie je zodpovedný Dopravný inšpektorát, nie vedenie mesta. Napríklad zjednosmernenie Halenárskej ulice bol nápad policajtov napriek nesúhlasu mesta.
05. december 2022

Dusan

Zodpovedny ODI asi ano,no vo vacsine "specialnych" pripadov na podnet panka domaceho.
05. december 2022

mario

Dusan, to sú len tvoje domnienky, asi by bolo dobré si trochu naštudovať aké sú kompetencie mesta, v konečnom dôsledku aj tak rozhodne DI a mnohokrát aj napriek protestom mesta viď Halenárska ;)
05. december 2022

Majo

Hm no primator sa nedavno vytesoval ze stanoviska DI uz nebudu pre mesto zavezne, kompletny doslovny citat:

"""""
Peter Bročka
Mária Páleníková od 1. Jula budu uz ich stanoviska iba odporucacie, nie zavazne 😊
"""""
05. december 2022

mario

Majo, áno to je pravda, ale zatiaľ to v platnosti ešte nie je a postupuje sa podľa rozhodnutia DI.
05. december 2022

Ján

Pozrite sa, ja som tento podnet otvoril len preto, že z jednej strany jednosmerky je povolený vjazd cyklistov do protismeru a z druhej strany nie je. Áno, chýbalo by tam aj značenie priebehu hlavnej cesty.

Osadzovanie dopravného značenia sa robí na základe technických predpisov, ktoré platia na celom území SR. Tiež nie som fanúšikom zbytočného preznačkovania, ale vyzerá to, že už začali nad tým rozmýšľať. V najnovšej verzii o zvislých dopravných značkách je napísané, že napr. zvislé značky priechodov pre chodcov sa už nemajú umiestňovať na križovatky / iné očakávateľné miesta. Vo vnútri kruhových objazdov by sa už nemali umiestňovať nijaké dopravné značky (napr. Hlavná cesta), ak už je zvonku jednoznačne určená prednosť.
10. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
24. január 2023

Ján

Dodatková tabuľka bola už osadená.
01. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
evidujeme, že v januári, bola dodatková tabuľka pod zvislú DZ na ul. Paulínskej osadená.
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania