Ulica Kukučínova-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý

Bolo by možné odstrániť tieto ostrovčeky? Dosť často sú poškodené, zavadzajú a nemajú žiadne opoctatnenie. Je to taký istý zlý nápad, ako bolo zábradlie na cyklochodníku. Nepamätám si kedy a koľko krát tam bol chodec účastníkom dopravnej nehody. Keď bude zas argument, že to bola požiadavka od polície, tak nech sa tam ten policajt postaví a vedie štatistiku nehodovosti a dopravných kolízií. Ďakujem.

28. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na riešenie na odbor dopravy. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
17. január 2023

Jaroslav Hlbocký

Ulica Kukučínova-spomaľovač-poškodený

A keby sa odstránil úplne bolo by to najlepšie . Lebo aj hromadná doprava má problém s týmto spomaľovačom.
19. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ostrovček na Kukučínovej ulici a DZ po dopravnej nehode bolo opravené. Ostrovček neplánujeme odstrániť. Je to bežný prvok upokojenia dopravy, ktorý nájdete v každom vyspelom meste. Bez tohto opatrenia by sa na Kukučínovej prekračovala rýchlosť, čo by viedlo k omnoho väčším ohrozeniam najmä zraniteľných účastníkov cestnej premávky. Okrem toho by rezidenti trpeli väčším zaťažením hlukom.
Ostrovček je riadne označený, je navrhnutý dopravným inžinierom a schválený dopravným inšpektorátom. Šírkové parametre sú navrhnuté s ohľadom na prejazd autobusov.
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
19. január 2023

jano

Bolo, super. Tak tam zas môže niekto trafiť. Teraz je to však plné betónu, tak to bude viac bolieť.
23. január 2023

jano

Tak a hra môže pokračovať. V piatok opravili a v nedeľu bolo zas vymaľované. Pred rekonštrukciou ulice sa ako často prekračovala rýchlosť. Určite to mesto má odsledované, keď potrebovalo utlmiť rýchlosť. Apropó, rýchlosť sa asi prekračuje len v smere do mesta, lebo v smere od centra nie je žiadny utlmovací prvok. Dajte to preč.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania