Saleziánska ulica-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Katarína 11. januára 2023

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať, či by bolo možné niečo urobiť na Saleziánskej ulici. (Prechod pri škole na Saleziánskej ulici ) Už mi tam skoro dva krát zrazili dieťa. Cesta je veľmi frekventovaná a autá letia veľmi rýchlo. Aj keď nás jedno pustí, druhé sa ho snaží predbehnúť. Vodiči vôbec neberú ohľad, že tam je škola. Bolo by možné tam osadiť spomalovače, ale semafor v rámci bezpečnosti detí?? Veľmi sa bojím púštať deti samé do školy. Ďakujem Vám veľmi pekne

11. január 2023

Ján

Tam by sa úplne hodila školská zóna na ten krátky úsek pred školou. Rýchlosť obmedzená na 20 a spomaľovacie vankúše.
12. január 2023

Peto

Alebo semafor ako majú v niektorých obciach - pri prekročení maximalnej povolenej rýchlosti sa semafor pekne na červenú, v opačnom prípade je stále zelená.
12. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na riešenie na odbor dopravy. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
12. január 2023

Lubo

Drzim palce. Ziadal som podobne 30 na V.Clementisa, potom len usekoch pri 2 priechodoch (bud v zakrute alebo za zakrutou), kadial deti aj zo sidlisk Tekela, Slottu tiez chodia na Spartakovsku, ale udajne sa tam “nehodi” lebo cesta nema taky charakter, vznikali by zapchy ci co. Na kazdom priechode uz niekoho zrazilo, vratane 8 rocneho skolaka cestou do skoly.
15. január 2023

Peter

ved ale cca 50m dalej je standardny “velky” prechod pre chodcov, pred krizovatkou so spacinskou …
15. január 2023

Katarína

Na tejto ulici su prechody 3 ale ani jeden nie je bezpečný pre deti, keďže autá tu tietajú veľmi rýchlo. A ak máte na mysli prechod, ktorý je na Špačinskej ulici tak my zo strany Salezianskej a Hlín cez ten prechod neprechádzame.
17. január 2023

Lubo

Pozeram na tie namnozene minusky tu a niektorych komentujucich aj v inych prispevkoch, ze ak by boli zamestnancami mesta, nevyzeralo by tie hlasovania inak. Rad by som sa mylil. Ale mohlo by byt pravidlom, ze aspon poslanci by tu mali komentovat pod vlastnym menom, ale bez moznosti hlasovania, lebo konflikt zaujmov. Niektorym ku cti sluzi, ze sa ozvali, pamatam spred 8 rokov ;).
17. január 2023

Ján

Predpokladám, že sa bavíme o tomto úseku (na priloženej fotke), tam by fakt nižšia max. rýchlosť nevadila. Na Špačinskej je v poriadku 50, resp. bude v poriadku, keď sa tam postaví plánovaný kruhový objazd, čím sa zvýši bezpečnosť chodcov prechádzajúcich cez Špačinskú.
17. január 2023

Peter

Katka pardon som to zle precital, myslel som si ze vam ide o prechod ako taky, ze tam nie je, ale vam ide o jeho respektovanie a bezpecnost. Nuz to je ale aj o ludoch, letiet na tej ulici plnej deti moze len … Ale to vam asi nepomoze. Ked ale mesto urobi spomalovac, alebo ostrovcek, svedkovia barosovi sa idu rozpucit od jedu. Tak neviem. Asi ozaj spomalovac, semafor sa neda dat vsade … Obmedzenie rychlosti blbca nezastavi
19. január 2023

Citizen

Aj tu sa opäť ukazuje ako dôležité je aby sa v meste čím skôr zaviedol systém monitorujúci dodržiavanie pravidiel cestnej premávky s možnosťou sankcionovania vodičov priamo v kompetencií mesta.. žiaľbohu na určitých vodičov platia jedine tresty, ktoré pocítia na peňaženkách.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania