Chýbajúce dopravné značenie

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Kajo 20. marca 2015

Na ulici Kollárová je stavba, pri ktorej je dopravné obmedzenie a od začiatku stavby tam chýba upravené dopravné značenie. Pri prejazde vozidla z ulice Hlboká na ulicu Kollárová pracovníci stavby obmedzujúci premávku a značenie informuje vodičov o zúžení jazdného pruhu. Avšak, stavbári obsadzujú celý jazdný pruh. Častokrát sa stáva, že vozidlá prechádzajú cez 2 plné čiary do protismeru (aj policajti, aj vodiči MHD). Fotky sú použité so sociálnej siete propagujúce výstavbu.

Riešenie:
Doplniť značenie na vozovku oranžovú dočasnou farbou o zmene jazdných pruhov. Doplnenie značenia o práci so žeriavom s bremenom nad cestou.

21. marec 2015

Jaro

Nespirutizuj. Co ty riesis dopravne znacenie. Si dopravny inzinier? Tu fakt kazby kvaka do vsetkeho, ako kofy na trhu.
21. marec 2015

Kajo

Jaro, ak by to bola stavba niekoho iného, tak by to riešil dopravný inšpektorát každý týždeň.

Každý deň na tejto ulici hrozí dopravná nehoda. Avšak, vynníkom podľa aktuálneho značenia bude vodič, ktorý prejde cez 2 plné čiary do proti smeru, aby sa tak vyhol stavbárom. Naozaj je tu neriešená dopravná situácia.
21. marec 2015

jolana

dopravny inzinieri castokrat riesia DZ z tepleho miesta stolicky svojej kancelarie a šajnu nemaju ako to vonku vskutočnosti vyzera, preto je u nas kopec nezmyselnych zmätocnych znaceni
21. marec 2015

Roman Krajčovič

Mas recht jolana...Teoria a prax su dve rozdielne veci.
23. marec 2015

Katka

podľa dokumentu - Rozhodnutia o uzávierke:
"...Popis a dĺžka obchádzky:... Obchádzková trasa predmetnej komunikácie nie je potrebná, pretože budú zabraté parkovacie miesta, ktoré sú súčasťou komunikácie a maximálne budú jazdné pruhy zúžené, čo bude vyznačené prenosnými dopravnými značkami."
http://www.trnava.sk/sk/uradny-oznam/ciastocna-uzavierka-na-ulici-kollarova-od-16-decembra-2014-do-30-aprila-2015
V dokumente sú aj kontakty na zodpovedné osoby zo strany žiadateľa
24. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zhotoviteľ stavby bol počas jej realizácie upozornený na dodržiavanie podmienok uvedených v stavebnom povolení (dopravné značenie je súčasťou povolenia). Základné dočasné dopravné značenie je osadené a mení sa v závislosti na postupe prác. Žltými čiarami tam nie je realizované presmerovanie z toho dôvodu, že nemá svoj stály úsek záberu, ale mení sa v závislosti s požiadavkami stavby. Príprava a následné odstraňovanie by zabralo viac času ako samotná vykládka. Pokiaľ je vodič prenosným dopravným značením presmerovaný do protismeru nevystavuje sa žiadnemu sankčnému postihu zo strany polície. Počas doby výstavby stavby nebola zadokumentovaná žiadna dopravná nehoda.
Samostatná dopravná značka informujúca o "práci so žeriavom s bremenom nad cestou" nie je vo vyhláške MV SR č.9/2009 uvedená a ani nie je ani potrebná, pretože žeriavnik (v zmysle platných bezpečnostných predpisov) nesmie prenášať bremeno nad cestou kde jazdia vozidlá, ale len nad úsekom kde stojí vozidlo, ktoré je vykladané.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
24. marec 2015

Kajo

"Pokiaľ je vodič prenosným dopravným značením presmerovaný do protismeru nevystavuje sa žiadnemu sankčnému postihu zo strany polície."

>>> Takéto dopravné značenie tam nie je, ani nebolo. Na fotkách je jasne viditeľné dopravné značenie, ktoré hovorí len o tom, že sa zužuje vozovka. Nie o prejazdene pruhu do protismeru.

"Príprava a následné odstraňovanie by zabralo viac času ako samotná vykládka."

>>> Jednoznačné vymedzenie zmeny dopravneho značenie počas trvania stavby by zjednodušila celú dopravnú situáciu.

"Počas doby výstavby stavby nebola zadokumentovaná žiadna dopravná nehoda."

>>> Škodová udalosť nie je dopravná nehoda.

Pochybujem, že toto náš starosta čítal.
20. apríl 2015

Matúš G

Dnes som to odfotil ako to vyzerá, podľa mňa tam až taký problém nevidím.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania