Nerešpektovanie dopravného značenia

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Kajo 22. marca 2015

Na ulici Oblúková miestny obyvatelia nerešpektujú dopravné značenie.Dopravné značenie má svoje opodstatnenie najmä z dôvodu bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Pravidelne pri prejazde touto ulicou sa nachádza jedno a viac vozidiel v zákaze zastavenia. Mestská polícia to asi nevidí a štátna nerieši. Domáci parkovať na druhej strane alebo vo svojom dvore ani po dohovore nechcú. Tu pomôže len pravidelná kontrola.

22. marec 2015

marek

podla mna tam chýba značka ktora tento zákaz ukonči hned za horizntom .
23. marec 2015

Fredy

Ja si skôr myslím, že vzhľadom na šírku vozovky, obojsmernosť ulice, tamojšie garáže a okolie bolo zámerom umožniť parkovanie iba na jednej strane ulice z dôvodu bezpečnejšieho a plynulého prejazdu po ulici. Ulica tvorí alternatívu k Špačinskej, najmä pri dopravných špičkách. Trvanie "zelenej" na odbočenie z Rybníkovej vľavo na Špačinskú je príliš krátke, "zelená" rovno na Bučiansku je až príliš dlho a vtedy je odbočenie vľavo až na Oblúkovú vhodnou alternatívou, najmä pre Hliny a Vodáreň. Zároveň sa takto zvyšuje priepustnosť svetelnej križovatky.
23. marec 2015

marek

ved uvidíme čo napíše odbor dopravy z mesta , ako bolo daná značka myslená, prípadne by bolo vhodne ju doplniť žltou čiarovou
23. marec 2015

Mária

Kajo, zákaz zastavenia tam nemá žiadne opodstatnenie, možno zákaz státia by mal.
Zákaz zastavenia znamená, že by tam nemohli zastaviť ani smetiari alebo ani taxík by tam nemohol zastať a vyložiť/naložiť ľudí. Zákaz zastavenia pred rodinným domom tiež znamená, že nemôžeš ani zastať a zacúvať do garáže, preto keď tam chcete nejaký zákaz, tak tam má byť zákaz státia.
24. marec 2015

Kajo

Mária, rozumne hovoríš, ja som sa len vyjadril k tomu, že dopravná značka tam už je roky a roky ju "domáci" nerešpektujú. Je to neprehľadný úsek a ak sú autá na oboch stranách zaparkované, tak je to katastrofa.
01. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dopravné značenie bolo osadené z dôvodu zabránenia parkovania na oboch stranách ulice, pretože sa stávala neprejazdnou. Na základe konzultácie na ODI Trnava bude dopravné značenie na ulici vymenené za značky B33 - zákaz státia na celej ulici až po križovatku s Okružnou ulicou. Výmena bude zrealizovaná v priebehu 15 K.T..

Odbor dopravy a komunálnych služieb
11. apríl 2015

Palko

Stále je to tam rovnaké. Autá si každý parkuje ako chce.
14. apríl 2015

Peter

čaute,o tom ci tam ma byť zákáz státia alebo zastavenia sa vyjadrovať nebudem.Za prvé značka je zle osadená lebo v tejto pozícii plati pre peších a nie auta lebo je vic než 1m od okraja vozovky.Za druhé stačí dať značku preč a namalovať na okraj vozovky žltú čiaru čo vyrieši problém.a po odstranení znčky bude vyzerať lepšie aj trávnik
14. apríl 2015

Juraj

A čo so žltou čiarou na zasneženej vozovke ?Alebo pod nafúkaným lístím ?
14. apríl 2015

peter

juro máš pravdu tá údržba už teraz stojí za ho..o,ale značka ktorá nevyhovuje predpisom je tiež nanič. ja len hladám riešenia.
15. apríl 2015

juraj

Ahoj Peter,napíš kde sa dočítam že značka ktorá je viac ako 1m od okraja vozovky platí len pre peších,v 8/2009 som to nenašiel,možno vo výklade jednotlivých §,ale to sa mi nechce hľadať,možno je to v inom Zákone,dnessav tom ani svi-a nevyzná.U nás je takých značiek viacej.Díky,Jura.
16. apríl 2015

Peter

juro,ja som nasiel nejaky navod na osadenie znaciek, no neviem ci je to aktualne.ten moj 1 to nieje.Sorry.ale tu je nieco coho by sa dalo chytitPribližný počet výsledkov: 24 800 (0,45 sekúnd)
Výsledky vyhľadávania

[PDF]NÁVOD - VZOROVÝ LIST MONTÁ DOPRAVNÝCH ZNAČIEK
www.mobilita.sk/wp-content/uploads/file/montaz.pdf

70cm. 60cm. Vozovka. Obrubník. Min 50cm. Min 50cm. Cca. 170 cm. NÁVOD - VZOROVÝ LIST MONTÁ DOPRAVNÝCH ZNAČIEK. Min 50 cm. Min. 200 cm.
21. apríl 2015

Matúš G

Zatiaľ nevymenená.
31. október 2015

Matúš G

Zabudnuté.
05. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe konzultácie na ODI v Trnave bude dopravná značka B34 -
zákaz zastavenia ponechaná na pôvodnom mieste.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
05. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe Vášho podnetu zameriame našu pozornosť na rešpektovanie zákazu zastavenia na predmetnom mieste.


Mestská polícia mesta Trnava
06. jún 2016

Lucia

Vážený Kajo si asi neuvedomil, ako svojím podnetom obmedzil majiteľov rodinných domov v tejto ulici, lebo väčšinou to nie sú oni, kto cestu blokuje. Ten kopec, na ktorom je značka, obsadia obyvatelia bytovky. Dokonca aj autobus, ktorý je tam najväčšou hrozbou, čo sa týka výhľadu. Majitelia rodinných domov si autá nechávajú na ceste len dočasne, aby mohli pružne odísť a prísť počas dňa a nemuseli zakaždým do garáže. Kto tam však neustále po oboch stranách blokoval podvečer a v noci cestu, boli obyvatelia sídliska Hliny. Majitelia prevádzok na Jadernej tiež nemajú vlastné parkoviská a ich zákazníci parkujú cez deň na Oblúkovej, rovnako ako rodičia zo škôlky či školy. Človek si kúpi rodinný dom, aby mal súkromie, aby nemal problém s parkovaním. Ale súkromie stráca, ak mu stoja pod oknami cudzie autá a obmedzujú ho neopodstatnené zákazy. Ale ako majiteľ domu som vraj povinná starať sa o priľahlú komunikáciu - takže mám odhrňať sneh, ostraňovať burinu a zbierať neporiadok po ľuďoch, ktorí mi znepríjemňujú život a nakoniec dostanem ešte aj pokutu, lebo som si postála pred vlastným domom? A pozrel sa niekedy Kajo ako to vyzerá na Jadernej ulici obojstranne? Tam by mal ten zákaz skutočné opodstatnenie, ale určite nie na Oblúkovej.
26. jún 2016

Kajo

Lucia - nikto Vám nezakazuje parkovať pred domom, ak takéto parkovanie nie je v zákaze. Na Oblukovej ulici je zákaz zastavenia iba zo strany "od kopca". Takze môžete parkovať pred domom ale na druhej strane vozovky.
02. júl 2023

Alena Jančušková

Pán Kajo, viem že je to už starý príspevok. Ale druhý raz, použite aktuálne foto majetku ( nie čerpať z Google maps), ktoré boli v čase uverejnenia dva roky neaktuálne.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania