Ulica Jána Sambucusa-spomaľovač-poškodený

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Matúš 19. januára 2023

Spomalovač na tejto ulici je umiestnený tak, že vodiči ho automaticky obchádzajú do protismerného cyklopruhu. Každodenné pozorovanie dopravnej situácie ukázalo, že drvivá väčšina vodičov spomaľovací vankúš obchádza častokrát aj vo vysokej rýchlosti, hoci je na ulici 30ka.
Ak by sa vankúš presunul o 20-30cm doľava, nebolo by ho možné autom nezachytiť. Tak by vankúš plnil svoju funkciu. Aktuálne sa deje presný opak, dopravnú situáciu na ulici nevhodné umiestnenie vankúša zhoršuje a ohrozuje cyklistov v cyklopruhu.

19. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
19. január 2023

Peter Kučera

Koľko cyklistov prejde cez deň v cyklopruhu? Napr. na Sládkovičovej som ešte nestretol cyklistu a to tade idem casto
19. január 2023

mario

Peter, ale to nie je dôvod, aby vodiči porušovali dopravné predpisy. Spomaľovače tam boli osadené z dôvodu, aby prinútili vodičov jazdiť pomalšie, no deje sa pravý opak.
19. január 2023

Peto

Čo to znamená "idem tade často"? koľko minút denne na tej ulici realne strávite? Vo vesmíre existuje niečo ako 'nahoda' alebo lepšie povedané 'zákon schvalnosti'. Napr. ja som Vas na tel ulici nikdy nestretol, znamená to, že tadiaľ nechodíte?
20. január 2023

Adam

Jaký spomalovací vankúš? Kde je značka? Toto je obyčajná platňa pohodená na zem, tzv. prekážka, ktorú treba obísť. (Keď cyklisti môžu ísť v protismeru, na semafore na červenú a namiesto po cyklochodniku po chodníku pre chodcov, tak aj auto môže ísť nachvilu do cyklopruhu keď sa vyhýba prekážke na ceste. Pekný deň.
20. január 2023

Adam

Plus ja chodím po tomto dopravnom ihrisku na tempomate presne 30km/h takže odomna po zavedení radarov nedostanú ani jeden cent. 🤭

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania