Kosenie trávy 23.MARCA ???

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Alena Š 24. marca 2015

dobrý den, mozem sa spytat , aky vyznam malo dnesne kosenie travy na sidlisku : na hlinách ????? 23.marca sa kosí trava ? cele doobedie tu hučali kosačky !!! cez leto, ked je trava vysoka, schne a vypadávaju z nej semena, su toho plne chodníky , to nikoho netrapi ? alergici sa mozu aj zblaznit a nic ??? teraz, ked trava ziadna nie je , este ani nezacala poriadne rast sa kosi ? a takto sa vyhadzuju nase peniaze ? takto sa hospodári ?
/foto je len ilustracne/

24. marec 2015

HOLLYWOOD_JACK

Ahoj, ak môžem reagovať, nešlo o kosenie ale jarné čistenie .....ak si videla behať po tráve traktor - košačku, používal zadnú zbernú nádobu na zber nečistôt.
25. marec 2015

Zuzana Ďurišová

Na sídlisku Na Hlinách v súčasnosti prebieha jarné hrabanie trávnikov. Nakoľko f. používa aj strojové hrabanie hrabačkou , na zber vyhrabanej plste používa veľkú kosačku. / Tak ako na jeseň pri hrabaní lístia/ Menšie plocha sa hrabú ručne. Počas dňa tam išla jedna hrabačka a jedna kosačka. Možno by bolo dobré najskôr sa bližšie pozrieť a až potom obviňovať Mesto zo zlého hospodárenia s financiami. A bolo to aj v tlači uvedené , aké práce sa na verejnej zeleni robia.
27. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v súčasnosti prebieha na verejných priestranstvách v celej Trnave jarné hrabanie trávnikov (kosenie sa zatiaľ nevykonáva). Pomocou kosačiek, ktoré majú zdvihnutý žací mechanizmus sa zberá z trávnikov nahrabaný biologický odpad (plsť), ktorý bol vyhrabaný pomocou mechanickej hrabačky.
Tento spôsob je efektívnejší, rýchlejší a dôkladnejšie sa vysaje vyššie spomínaný odpad. Finančné prostriedky na takéto jarné vyhrabávanie trávnikov sa nezvyšuje. Cena je rovnaká, ako keby boli trávniky hrabané ručne hrabľami.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania