Ulica Vladimíra Clementisa-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Martin 31. januára 2023

Dobry den,
Chcel by som sa konecne dozvediet kedy bude odstraneny problem s parkovanim aut na krajcici hlavnej cesty Clementisova 52 - 58. Vznikaju kolizne situacie pri vychadzani aut z parkoviska. Dnes na priechode vznikla kolizia ked auto cuvalo cez priechod pre chodcov a vodic si nevsimol pani s malym dietatom. Dokedy budu obyvatelia Clementisovej cakat na osadenie znaciek zakazu zastavenia?
Ci cakate kym sa stane nejake nestastie?
Preco mestska policia nepokutuje odparkovane vozidla za porusenie vyhlasky?-nedodrzane 3metre pre dany jazdny pruh. Chcel by som poziadat kompetentnych o vyjadrenie bud kladne alebo zaporne k danej situacii.
Dakujem za skore vyriesenie nebezpecnej situacie

PS: Nevkladajte tento podnet pod podnet zo septembra minuleho roka. Dakujem.

31. január 2023

Lubo

Svojvolnym vnaranim podnetov sa mesto snazi znizovat dolezitost problemu. Tento problem ma uz 5 podnetov, ale nie je transparetne vidno, kolko podnetov k nemu uz existuje. Navyse, takmer kazdy podnet popisuje ine nasledky daneho problemu. Ak niekto svojvolne rozhodne o tom, ze podnet je ako hlavny,, malo by vidiet, kolko poloziek, vratane hlavneho, uz obsahuje. A to najdolezitejsie. Preco nie su zobrazene cisla podnetov ? Idealne by bolo spristupnit databazu (pri dodrzani GDPR), aby bolo mozne nezavisle vyhodnocovanie, co urcite nie je problem v transparentnom meste.
01. február 2023

Majo

Ak nie su dodrzane 3 metre, tak staci zavolat policiu a su povinny to riesit. Ak je to az take urgentne... (Jazdim tade casto a naozaj je to tam dost neprehladne, pri priechodoch spomalujem hodne).

3 metre pre oba smery jazdy ale asi tam bude aj s odparkovanymi autami dodrzane kedze cesta je dost siroka, takze myslim ze parkuju legalne, za prekpokladu ze niesu pri krizovatke/pred prechodom.

Napr. 5m od hranice krizovatky sa nedodrziava ale urcite viz. foto
01. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie

Mesto Trnava
01. február 2023

Majo

Myslim ze zákaz tam stáť vôbec netreba, ak by sa dodržiavali zákonné odstupy od križovatky a pred prechodni.

Viz. foto dnes, auto nieže nemá odstup 5m od križovatky, ale má ho dokonca mínusový (technicky stojí v križovatke, nieje vôbec ani za hranicou križovatky)
01. február 2023

Lubo

Majo, vyzera, ze latka v Trnave je uz davno nastavena a teda tu este nebola prekonana, ako Na hlinach - pravidelne parkovanie v kruhaci, ci pred priechodom na chodniku, s ohladuplnostou, ved predsa bola ponechana medzera pre chodca :). Co chceme este viac ?
01. február 2023

Martin

Neporovnaval by som ulicu na sidlisku s hlavnou ulicou kde je vacsia frekvencia premavky a s tym spojene aj vacsie riziko kolizii a ohrozenie zdravia.
01. február 2023

Lubo

Martin, chapem spravne, ze cim mensia premavka, tym viac mozu byt porusovane dopravne predpisy ?
01. február 2023

Martin

Urcite nie! Pochopil som Vas prispevok tak ze ked sa to moze diat resp je to normalne na hlinach tak je to ok aj na druzbe.
01. február 2023

Lubo

Martin, zostava len ironizovat.
02. február 2023

TOP

Ked sa na Clementisovej vyznacia vsetky legalne parkovacie miesta a spusti sa rezidnecne parkovanie tak pocitam ze tu sa nebude moct parkovat.
02. február 2023

Lubo

TOP, to je v poriadku, ked uz bude zavedene. Ale este pred rokom sa tu vobec neparkovalo. Az postupne zavadzanie parkovacich zon sem “vyhrnulo” tieto auta parkujuce v rozpore s dopravnymi predpismi. Mesto ma na tento 50m(?) metrovy usek uz 5. podnet, ale ani docasne znacenie nebolo schopne tam umiestnit (kolko trva schvalovanie na DI v takomto pripade ?). Nevedno preco sa nevyuzivaju skusenosti z ovela viac rozvinutych miest, pri riadeni roll out-u rezidencnych zon. Pri tom Trnava je pomerne male krajske mesto, vedenie ma v rukach vsetky paky, cize idealna konstelacia. Preto nerozumiem, kde je problem. Podobne slabo zvladnute je i oznacovanie pri pracach na ceste, najma z pohladu bezpecnosti chodcov.
02. február 2023

Martin

Rezidencne parkovanie na Clementisovej malo byt spustene 01.09.2022. V auguste mali obyvatelia v schrankach instrukcie ako si registrovat auta. Je februar 2023 a nie je spustene. Dufam ze vyriesenie tohto podnetu bude rychlejsie
02. február 2023

Majo

Keď už je reč o zóne, tak Rková zóna je síce preškrknutá takže zatial neplatí značka rezidentskej zóny, ale všeobecná zóna P preškrkrnutá nieje (minimálne na kruháči od Spartakovskej), takže parkovanie len na vyznačených miestach technicky v platnosti už je aj bez rezidentskej zóny...tak na ceste sa už stáť nemôže teraz, ak by sme sa riadili tými značkami k dnešnému dňu.
17. máj 2023

Lubo

Zaujmavy tah so zuzenim pruhov. Pri rekonstrukcii cesty si dali konecne zalezat, aby kanale neboli v stope vozidla ale tymto posunom sa dostali do stopy vozidla, tak ako mimo TT ludia, aj cestni cyklisti, zartovali, ze sme mesto kanalov, najma na hlavnych tahoch. Tiez riziko kolizie pri vyjazde z kolmeho parkovania je ovela vyssie.
23. máj 2023

Juraj

je potrebné v celom úseku Vladimíra Clementisa znížiť povolenú rýchlosť na 30kmh, cesta je úzka je tam veľa výjazdov z parkovísk a tiež veľa kolmých parkovacích miest. Nerozumiem tomu prečo to mesto stále nezrealizovalo a predišlo by sa tak mnohým kolíznym situáciám.
23. máj 2023

Lubo

Juraj, k 30ke su 2 podnety: - Jeden zamietli - vid. odpoved v prilohe. Alternativny navrh bol aj pre Starohajsku, znizit rychlost aspon vo vymedzenych casoch (bol zamietnuty aj priechod k detskej poliklinike), - Druhy podnet - navrh na 30ku aspon medzi priechodmi kvoli detom do/zo skoly je dlhsie nerieseny. Z centra je doprava vytlacana a pritom mesto nechava bez odmedzeni prehustenejisiu tranzitnu dopravu stale prudit cez najludnatejsie sidlisko do/z nakupnych centier, ci si to “len” strihnu k vyjazdu z mesta a pribuda dalsie sidlisko… .
02. jún 2023

Lubo

Juraj, 30 v zone pribudla. Pred rokom bol odkaz zamietnuty, lebo vsetko je udajne tak ako ma byt. Druhy podnet tiez mesiace nerieseny, v podstate ziadna komunikacia. Ani R6 nemala 30ku (iba Slottu/Tekela). A mame tu zrazu 30ku v celej zone.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania