Vjazd/výjazd na parkovisko po chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Matúš G 24. marca 2015

Pred bytovým domom na Golianovej ulici 63-65 je vjazd/výjazd na parkovisko riešený po chodníku pritom tam cesta je, ale nie je doriešená. Riešenie vidím v rozšírení existujúcej cesty aby autá nemali problém prejsť. Namalovať na nej pozdĺžne parkovacie čiary. Spraviť nábeh na parkovisko. Takto sa zachová aj počet parkovacích miest. Myslím si, že po tejto úprave by sa vodiči "polepšili", ak nie tak potom zakročiť ráznejšie.

27. marec 2015

Silvia

Dúfam, že sa tento problém začne riešiť. Naprojektovať parkovisko bez príjazdovej cesty... Nielen že jazdia po chodníku, ale ten kúsok zelene pred panelákom je komplet zničený, lebo niektorí sa na chodník "nezmestia"...
13. november 2015

Matúš G

Neriešené.
31. január 2016

Silvia

Opakovane ničené trávniky
Tento týždeň boli pri Golianovej 64 a 65 zasypávané okraje trávnikov. Po cca 2 dňoch to vyzerá takto - viď foto.
Bolo by vhodné urobiť príjazdovú cestu k parkovacím miestam pred Golianovou 64 a na začiatok chodníka dať stĺpik na zabránenie vjazdu áut.
Kto vôbec schválil parkovacie miesta s možnosťou príjazdu LEN cez chodník rep. trávnik?
Prosím kompetentných o riešenie.
04. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
MsÚ OÚRaK spracoval v máji 2015 návrh na zlepšenie dopravnej situácie vo forme realizácie nového parkoviska s kolmým radením vozidiel popri štítovej strane bytového domu G. Goliána 50. Týmto riešením by zostala zachovaná obojsmerná komunikácia a osadená by bola cestná zábrana (stĺpik), ktorá by bránila jazde po chodníku. Keďže však v roku 2013 bolo vyznačených 22 nových parkovacích miest v areáli zberných surovín a rokovalo sa aj o jeho ďalšom rozšírení, realizácia parkoviska bola pozastavená. V priebehu roka 2015 bolo rozhodnuté o pozastavení všetkých investícií do budovania ďalších parkovacích miest na zeleni, nakoľko zelene v meste rapídne ubúda a preto je potrebné začať využívať nové riešenia vo forme ľahkých nadstavieb existujúcich parkovísk, výstavbu parkovacích veží a iných riešení. OÚRaK preto prepracoval štúdiu na zjednodušenú podobu vo forme zmeny vodorovného, zvislého dopravného značenia a osadeniu cestnej zábrany - stĺpika, ktorá môže byť po odsúhlasení VMČ realizovaná operatívne v priebehu tohto roka.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
26. február 2016

Silvia

Reagujem na odpoveď Odboru územného rozvoja a koncepcií.
1. Ak zelene ubúda, tak potom nevidím dôvod, aby mohla byť ďalej opakovane ničená autami. Z tých trávnikov, ktoré tam sú, je min. 50 cm šírka v dezolátnom stave a nie je tam žiadna zeleň, len blato.

2. K tomu, že sa zmení len vodorovné a zvislé značenie.... neviem, či tomu správne rozumiem, ale ak sa zmení len značenie a osadí stĺpik BEZ vybudovania prístupovej cesty, tak ako sa potom tie autá dostanú na tie parkovacie miesta??
09. marec 2016

Matúš G

Návrh od mesta na riešenie problému, ktorý bol odsúhlasený aj na VMČ. Tak dúfam, že príde čo najrýchlejšie k realizácii.
24. marec 2016

Matúš G

Nájazd už je vytvorený, už len značenie a stĺpik, ktorý by som ta ja osobne moc nedával (zas bude zavadzať zimnej údržbe), radšej niečo ťažké a dočasné.
04. apríl 2016

Ladislav

Ladislav: Je fain, že sa konečne začalo niečo v tomto smere riešiť - no zhotovenie samotného nájazdu k parkovacím miestam nič nerieši pokiaľ odsúhlasený pôvodný projekt nebude zrealizovaný kompletne, t.j. vyznačenie zákazu parkovania na pravej strane prístupovej cesty k parkoviskám /v priestore pred zhotoveným nájazdom/ príslušným dopravným značením a taktiež osadenie vhodnej zábrany - stĺpika na chodníku pred domom č. 65 /inak autá budú naďalej tento chodník zneužívať ako prístupovú cestu k parkoviskám - tu nebude účinná ani značka zákazu vjazdu/. Chcem veriť, že to tu "nezaspí" iba na vybudovaní nájazdu a v čo najkratšom čase sa dočkáme aj ukončenia tohto projektu!
11. apríl 2016

Matúš G

Minulý týždeň nám popršalo a trávniky sú znova rozjazdené. Jedno z riešení ako parkovať vedľa trávy je aj vyvýšený obrubník, ako je pred vchodom 63. Uvidíme ako sa situácia zmení po dokončený príjazdu.
23. máj 2016

Matúš G

Prosím Vás na čom stojí tento problém, aby sa doriešil? Žeby zas nejaký úrad namietal (DI). Parkovisko na zberných surovinách je už otvorené 2 týždne.
14. júl 2016

Matúš G

Podľa získaných informácií z MsÚ dopravný inšpektorát zamietol návrh na úpravu organizácie dopravy. Takže sme na mŕtvom bode a bude sa stále jazdiť po chodníku. Toto nie je normálne ...
17. júl 2016

Ladislav

Ak je to pravda že dopravný inšpektorát /úradník od stola/ zamietol rozumný - už raz odsúhlasený /na VMČ/ pôvodný návrh riešenia príjazdu na parkovisko - nech ten dotyčný "jediný kompetentný odborník" zdvihne svoj zadok a príde si pozrieť osobne "miesto činu" a urobí lepší a zrealizovateľnejší návrh.
11. marec 2017

Matúš G

Po 2 rokoch vybavovania sme na konci. Pribudla značka zákaz zastavenia v dĺžke 20 m. Žltá čiara sa môže namaľovať hocikedy. Čo sa týka stĺpika (zábrany) na chodník, ten zatiaľ osadený nebol - neviem prečo ale šak uvidíme ako to bude. Ak budú stále jazdiť aj po chodníku tak treba pristúpiť k osadeniu.
25. október 2017

Matúš G

25. október 2017

Matúš G

Problém je nakoniec vyriešený, lebo prišlo k odstráneniu betónov na ktorých autá parkovali. Dnes sa akurát na miesta naváža zemina. Týmto prosím o navozenie zeminy a vysadenie trávy v jamách pri chodníku, ktoré sú od áut. Ďakujem.
20. december 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
požiadavku evidujeme a stav zelene skontrolujeme v budúcom roku. Ak však boli plochy trávnika sústavne narušené autami, bude úprava plochy a zatrávnenie zbytočné.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania