Modranka - čiary na ceste Seredská ulica

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
CtihodnyObcan 24. marca 2015

NAJVIAC vytazenou cestou v Modranke je cast Seredskej ulice od krizovatky s Dialnicnou, je to JEDINA cesta v Modranke,kde premava denne niekolko stoviek kamionov a o pocte osobnych vozidiel ani nehovorim,je to JEDINA pristupova cesta do Emparku ako aj do Merkury Marketu.
Na tomto useku nie je namalovana ciara,kedysi davno mozno,lebo kde tu su pozostatky ale to muselo byt davno pradavno.
V zaujme bezpecnosti obyvatelov je nutne vyznaci na ceste PLNU ciaru, aspon ciastocne sa tym obmedzi rychlost a predbiehanie na tejto vytazenej ceste, kedze niektori "pirati" ( najma rozvoz pizze ) tuto cestu povazuju za dialnicu ( pri tom pocte aut sa ani necudujem )

25. marec 2015

Modranka

konecne by mali zacat riesit cestu do Emparku a Merkury Marketu a dat od dialnice do modranky zakaz vjazdu nad 7,5t tak ako v inych castiach modranky, lebo to mnozstvo kamionov kt. prechadzaju cez obytnu cast je neunosne !!! a plnu ciaru ? potom kazdy co bude odbocovat do domu bude musiet ist cez plnu ? ... najvacsi problem pre obyvatelov seredskej a dialnicnej je ten Empark a Merkury..hlavne tu cestu by mali poriesit!!!
25. marec 2015

Fredy

" ... a plnu ciaru ? potom kazdy co bude odbocovat do domu bude musiet ist cez plnu ?... " - odbočovanie z cesty na miesto ležiace mimo cesty je povolene
25. marec 2015

DGA

a stopku malokto respektuje. Treba napis STOP namalovat na zem aspon polmetrovymi pismenami.
25. marec 2015

Lepšia Modranka

bolo by vhodné križovatku poriadne označiť aj vodorovným dopravným značením.
- zo smeru od Mercury Marketu, nie je niekedy cez auta vidieť značka STOP - môže byť problém pre ľudí ktorý sú tu prvý ráz...taktiež odbočka na privádzač nie je z diaľky patrná....
- chýbajú, alebo sú ojazdené stredové pruhy, prechod pre chodcov....
- križovatka je hodne frekventovaná, a nie každý je znalý pomerov, preto by bolo vhodné ju poriadne zvýrazniť, a zabezpečiť aj bezpečný prechod pre chodcov, s napojením na chodníky: napr:
- zvážiť umiestnenie stredových ostrovčekov pred križovatkou
- doplniť vodorovné dopravné značenie napr:
V5c - "Priečna súvislá čiara s nápisom ""STOP" - vyznačuje miesto, kde je vodič povinný za- staviť vozidlo na príkaz značky č. P 2.

V16 - Optická psychologická brzda: Značka Optická psychologická brzda (č. V 16) opticky, prípadne aj zvukovo vedie vodičov k zníženiu rýchlosti jazdy pred miestom, na ktorom hrozí nebezpečenstvo a je potrebné zvýšiť opatrnosť.

V6a - Priechod pre chodcov: Značka Priechod pre chodcov (č. V 6a) vyznačuje plochu, na ktorú sa usmerňuje prechod chodcov cez vozovku a ktorou sa zabezpečuje prednosť pešej premávky pred premávkou vozidiel. Na zvýraznenie viditeľnosti možno značku č. V 6a aplikovať v retroreflexnom červenobielom farebnom vyhotovení, pričom červená farebná úprava musí presahovať biele pruhy po stranách v smere jazdy vozidiel o 50 cm.
- priechod pre chodcov riešiť aj so zvýraznením, prípadne doplniť svetelné zvýraznenie
25. marec 2015

Lepšia Modranka

prezentácia prvkov na zkľudnenie dopravy http://slideplayer.cz/slide/2016885/ ...sereďská ulica je hodne široká, a zvádza k rychlej jazde
25. marec 2015

jozef

Super nápad. Mne sa paci myslienka ostrovceka, kde by mali chodci mozno pocit bezpecia v strede obrovskej krizovatky a aj vodici by sa naucili jazdit. Teraz to tam vyzera niekedy ako na Divokom zapade a kto prv pride, ten skor ide..., smerovky pouziva malokto, stopku vacsina ignoruje. Cakame na tragediu???
25. marec 2015

Lepšia Modranka

príklady stredových ostrovčekov pre upokojenie dopravy - a vizuálne zvýraznenie križovatky
25. marec 2015

Modranka

a druha vec, vela vodicov prichadzajucich z dialnicnej kt. odbocuju dolava (smerom Empark) nedaju prednost autam, ktore idu po seredskej ulici kedze si nevsimnu znacku a na tej ceste chybaju ciary... tie ostrovceky su sice pekne, ale zachvilku by boli zdemolovane od kamionov a nezabudajte ze tam jazdia v zime cestari z pluhmi...tak ci by to tam aj nezavdzalo. ale budeme radi ked sa najdu peniaze na farbu a namaluju tam poradne ciary :D
08. apríl 2015

JOZEF

Asi sa na meste caka na nejaku vaznejsiu ak nie smtrelnu nehodu..., ci dockame sa aspon odpovede?
08. apríl 2015

občan

Jozef a aká odpoveď sa ti viac páči?
a) s týmto podnetom sa obráťte na VMČ....alebo
b) doporucujeme vam sa obrátiť na poslankyňu za vašu mestskú časť
...osobne si myslím že tu iba hádžeme hrach na stenu...a klobúk dole nadšencom co sem dávajú podnety ...
13. máj 2015

Ludvik

zbytočne sa toto volá odkaz pre starostu........
25. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dopravné značenie bolo doplnené počas jarnej obnovy vodorovného značenia.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
10. júl 2015

Matúš G

Autor mal na mysli vyznačenie čiar od križovatky Diaľničná-Seredská smerom k Merkury Marketu. Modranka je celá vyznačená, len tento úsek chýba.
14. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
po oprave výtlkov bude stredová čiara doplnená.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
07. jún 2016

Matúš G

Stále nebolo namaľovaná stredová čiara smerom k Merkury Marketu.
26. november 2017

Modrančan

Čiary na ceste

Na celej Seredskej ulici od križovatky s Diaľničnou ulicou až po Merkury market chýba vodorovné dopravné značenie - Pozdĺžna prerušovaná čiara.

06. december 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
prerušovaná stredová čiara na Seredskej ceste bude pri jarnej obnove zaradená v pláne medzi prioritami.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania