Odvoz triedeného odpadu

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Bystrík Holeček 31. marca 2015

Dobrý deň,
bývam vo štvrti Tulipán v Trnave (v rodinnom dome), kde máme značný problém so skladovaním triedeného odpadu. Plasty nám služba ASA odváža len 1. za mesiac a papier dokonca iba každý druhý mesiac. Je skutočne neúnosné obchádzať mechy s papierom a plastami mesiac či 2. Značne by nám pomohlo, keby sme od firmy asa dostali nádoby na odpad, v ktorých by bolo možné vytriedené plasty a papier skladovať a odvážanie všetkého triedeného odpadu by bolo aspoň 1 krát za mesiac. Tento model už funguje v mestkej časti v okolí Spiegelsalu a myslím, že je viac ako nevyhnutné ho nasadiť všade. Skutočne je veľmi nepríjemné mať plnú garáž odpadkov. Ďakujem za skoré vybavenie môjho podnetu :)

01. apríl 2015

Vrtak

Tu bol o tom už podobný podnet:

http://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/13825/separovany-zber

Nechápem, prečo to berú len každé 2 mesiace. V minulosti to tak nebolo.

Aj keď chcelo by to zamyslieť sa trošku aj nad sebou a skúsiť produkovať menej odpadu. Táto zemeguľa má totiž obmedzené zdroje a všetci na to doplatíme časom ...

Aj keď všetkým tým papierovým letákom a reklamám v schránke sa bežný človek asi veľmi nevyhne.
01. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v mestských častiach Špíglsál 1 a 2 nahradili vrecový systém zvozu triedeného odpadu zberné nádoby na triedený odpad. Postupne budú vrecia nahradené nádobami aj v ostatných častiach mesta Trnavy. V súčasnej dobe je platný systém zberu - plasty raz mesačne a papier raz za dva mesiace. Táto frekvencia bola stanovená na základe dlhodobého sledovania vzniku odpadov v domácnostiach a pre potrebu efektívneho vynakladania nákladov na triedený zber.
V prípade, ak máte doma väčšie množstvo vytriedených druhotných surovín, je možnosť odovzdať ho kedykoľvek v niektorom zo siedmich zberných dvorov.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
01. apríl 2015

Bystrík Holeček

Do akého termínu môžeme očakávať nahradenie vrecového systém zvozu triedeného odpadu zbernými nádoby na triedený odpad v mestskej štvrti Tulipán?
Nerozumiem na základe akého dlhodobého sledovania bola zvolená táto frekvencia zberu odpadu, pretože my s tým máme už dlhodobo problém!
Platíme riadne za odvoz odpadu, tak nerozumiem, prečo by sme mali odpad vyvážať na zberný dvor? Máme mať motiváciu na triedenie odpadu, ale keď mám 2 masiace v garáži obchádzať mechy a krabice, tak to má presne opačný efekt...
02. apríl 2015

Marta

Ano na "Spiglsale" dodali nadoby, odpad triedime ale tym sa vlastne znizilo mnozstvo odpadu do ciernych nadob a nam napr. kazde 2 mesiace papier nestaci, uz po mesiaci mame nadobu plnu. Stalo by za prehodnotenie interval odvozov.
11. jún 2016

Matúš G

Vybavené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania