Vrak - Prechodná ul.

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený

Už dlhšiu dobu je na Prechodnej ulici zaparkovaná Škoda pickup, auto nemá stk, vyzerá že je v nepojazdnom stave a blokuje chodnik.

08. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v prípade motorových vozidiel, ktoré stoja na verejných priestranstvách v súlade s pravidlami cestnej premávky (nie na miestach, kde je to zakázané) a ktoré neboli vyradené z evidencie vozidiel (majú tabuľku s evidenčným číslom) mesto nemôže pristúpiť k okamžitému odstráneniu takéhoto vozidla z verejného priestranstva napriek tomu, že známky o technickej kontrole a emisnej kontrole dokladujú, že kontroly nie sú platné.
V takýchto prípadoch príslušníci mestskej polície umiestňujú na vozidlo výzvu, aby držiteľ vozidlo odstránil z verejného priestranstva. Ak tak do jedného mesiaca držiteľ neučiní, MsP Trnava zasiela oznámenie Okresnému úradu v Trnave, ktorý je v zmysle príslušných právnych predpisov správnym orgánom kompetentným sledovať, či prevádzkovateľ vozidla podrobuje vozidlo v ustanovených lehotách technickým a emisným kontrolám, ukladá pokuty v prípadoch neplnenia tejto povinnosti a rozhoduje o vyradení vozidla z premávky na pozemných komunikáciách. Predmetným vozidlom sa MsP Trnava zaoberala už v roku 2014 (vozidlo vtedy stálo na inom mieste) a oznámenie adresované Okresnému úradu bolo zaslané v mesiaci júl 2014. Okresný úrad nám doposiaľ nedal na vedomie, aké kroky uskutočnil k odstráneniu protiprávneho stavu.
Nakoľko v súčasnosti vozidlo stojí na chodníku tak, že na chodníku nezostáva šírka 1,5 metra, vodič predmetného vozidla spáchal priestupok, ktorý budeme objasňovať s cieľom zistiť priestupcu, prípadne opätovne vyzvať držiteľa vozidla, aby vozidlo z verejného priestranstva odstránil.

Mestská polícia mesta Trnava
20. jún 2015

Dušan

Dobrý deň, dva a pol mesiaca po podaní podnetu, a predmetné vozidlo stále stojí na pôvodnom mieste. Dokonca ho pomaly obrastá tráva.
24. september 2015

Andrej

Vrak na Prechodnej ul.
Dobrý deň,
dňa 4.4.2015 bol na tomto portáli uverejnený podnet ohľadom tohto vozidla. Naďalej blokuje chodník - citujem vyjadrenie mesta k podnetu z 4.4.2015:

´´Nakoľko v súčasnosti vozidlo stojí na chodníku tak, že na chodníku nezostáva šírka 1,5 metra, vodič predmetného vozidla spáchal priestupok, ktorý budeme objasňovať s cieľom zistiť priestupcu, prípadne opätovne vyzvať držiteľa vozidla, aby vozidlo z verejného priestranstva odstránil.´´

Zároveň je vozidlo na viacerých miestach poškodené, pričom sklo zo zadného okna je rozsypané na zemi v okolí vozidla a čudný náklad je voľne prístupný najmä bezdomovcom, ktorí sa zdržujú hneď vedľa na ploche s pár stromami a kríkmi ktorú pravidelne znečisťujú aj rôznymi vecami ktoré z nákl. priestoru vyťahujú.

Naozaj sa s tým nedá nič robiť?
30. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
držiteľa vozidla sa nám podarilo kontaktovať v mesiaci júl 2015. Za priestupok na úseku dopravy (státie na chodníku tak, že neostáva šírka 1,5 metra) mu bola uložená bloková pokuta, ktorú uhradil.
Okrem toho sme zistili, že Okresný úrad Trnava, Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií držiteľovi vozidla uložil pokutu za neplatnú technickú a emisnú kontrolu. Podľa informácií, ktoré nám boli poskytnuté, okresný úrad bude konať ďalej, vyzve držiteľa k splneniu jeho povinností a v prípade, ak tak neurobí, vyradí vozidlo z evidencie. Ďalšie informácie o tomto procese Vám poskytnú priamo zamestnanci okresného úradu.
I nás mrzí, že proces trvá tak dlho, ale až po vyradení vozidla z evidencie okresným úradom bude môcť Mesto Trnava pristúpiť k odstráneniu vozidla z verejného priestranstva v zmysle Zákona o odpadoch.

Mestská polícia mesta Trnava
07. december 2015

Matúš G

Nič nové.
16. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
z dôvodu aktualizácie podnetu sme opätovne kontaktovali Okresný úrad Trnava, Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií, kde sme zistili, že okrem uloženia pokuty za neplatnú technickú a emisnú kontrolu okresný úrad konal ďalej a rozhodnutím, ktoré nadobudlo právoplatnosť dňa 13. 11. 2015 uložil držiteľovi vozidla povinnosť podrobiť vozidlo STK a EK. Nakoľko tak držiteľ vozidla neurobil v stanovenej lehote, okresný úrad začne konanie o trvalom vyradení vozidla z premávky na pozemných komunikáciách, následkom čoho bude môcť byť vozidlo vyradené z evidencie. Bez týchto úkonov, za súčasne platnej legislatívy, Mesto Trnava nemôže pristúpiť k odstráneniu vozidla. Tieto procesy nedokážeme urýchliť.

Mestská polícia mesta Trnava
17. máj 2016

Matúš G

Vybavené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania