Ulica Ferka Urbánka-priechod pre chodcov-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Robo 23. marca 2023

Dobrý večer. Chcel by som upozorniť na chýbajúce priechody pre chodcov. Na celom úseku ulice su iba dva priechody a to na začiatku - križovatka s ulicou A. Hlinku a na konci - križovatka s ulicou J. Bottu. Ale na križovatkách s ulicou B.Němcovej a ulicou Parkovou nie sú žiadne. Bolo by možné na týchto križovatkách vyznačiť vodorovné značenie a osadiť zvislé značenia? Osobne som bol svedkom, keď vozidlo donáškovej služby Pizza Exxpress idúce vyššou rýchlosťou skoro zachytilo jednu pani za šera na už zodratom priechode na ulicu Parková, ktorý navyše ani neni označený závislým značením. Ďakujem za skoré vyriešenie.

23. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na riešenie na Odbor dopravy. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
23. marec 2023

Ján

Priechody v križovatkách a na očakávateľných miestach nie je po novom nutné na základe nových technických predpisov označovať zvislým značením. Plus, keďže ide o zónu 30, ktorá je dopravne upokojená, neodporúča sa vyznačovanie priechodov pre chodcov z dôvodu minimalizácie dopravného značenia - chodci môžu cez cestu prejsť kdekoľvek. Viem však, že A. Hlinku, A. Sládkoviča a F. Urbánka sú dosť dopravne vyťažené, preto by sa mohli existujúce priechody obnoviť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania