Bicykel

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
kolombo 08. apríla 2015

Dobrý deň.Chcem sa spýtať kompetentných,či chystajú nejaké opatrenia voči zlodejom bicyklov.Mojej mame ukradli už druhý bicykel.A to priamo v meste.Jeden pred Jednotou a druhý pred mestským úradom.Za bieleho dňa,pred mestskými kamerami.Človek by aj chodil na bicykli,ale má strach ho nechať bez dozoru.

08. apríl 2015

Bob

Kolombo,žiadne opatrenia,kradnúť sa budú bicykle ďalej.Je to smutné,ale je to tak.Hanba štátnej a mestskej polícii!
08. apríl 2015

Beata

Mojej mame tiež ukradli bicykel,pred mestským úradom.Na mestskej polícii ju vysmiali a povedali jej,že nie su kriminálka!
09. apríl 2015

Katka

Skôr je to naopak - pridávanie množstva stojanov skôr na kradnutie bicyklov láka... či?
09. apríl 2015

Flego

V Trnave sa kradnú bicykle už 20 rokov. Kto zaparkuje vo verejnom stojane (obchody, poliklinika, úrady) riskuje krádež. Pri poslednej krádeži som sa o tom bavil s policajtmi. Zlodej pracuje sám alebo vo dvojici. Keď si vyhliadne vhodný prichádzajúci bicykel, jeden ide za majiteľom do vnútra a druhý ho v pokoji ukradne. Lankový zámok prestrihne v zlomku sekundy, nikto si ani nevšimne, že ho neotvoril kľúčom. Zámky v cene do 60 eur sú prakticky neúčinné. Ak si pamätáte, po revolúcii MsP evidovala všetky bicykle podľa výrobného čísla, každý sa musel zaregistrovať, preukázať spôsob nadobudnutia a dostal preukaz bicykla. MsP bežne zastavovala cyklistov a kontrolovala, či nie sú kradnuté. Bol to dobrý systém, neviem, prečo ho zrušili. Ak by bol záujem zo strany polície, pár chlapov v civile, ktorý by sa motali okolo verejných stojanov by týchto zlodejov určite vychytali. Tých miest, kde sa intenzívne kradne zasa nieje tak veľa.
09. apríl 2015

Jozef B.

Flego dobrý nápad,len sa to musí dať do zákona.Ale na druhej strane,musí byť snaha aj od MsP a samozrejme štátnej polícii.Všetko ide,len sa musí chcieť!
09. apríl 2015

Ján

Katka,množstvo stojanov to určite nerieši.Ľudia vždy chodili na bicykli a niekde si ich zamkli.Či do stojanu na bicykel alebo nejakú mrežu.
09. apríl 2015

Jana

Ja ako matka musím mestskú políciu pochváliť za civilné hliadky na psíčkarov.Je cítiť veľké zlepšenie.Keď to ide na psov,tak to môže ísť aj na zlodejov bicyklov.Len sa musí niekomu chcieť niečo urobiť...........
05. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
problematika zvýšeného nápadu krádeží bicyklov na území mesta Trnava bola 4. 5. 2015 otvorená na bezpečnostnej porade za účasti primátora mesta, náčelníka mestskej polície a riaditeľa Obvodného oddelenia policajného zboru. Našim cieľom bude nájsť čo najefektívnejšie opatrenia smerujúce k eliminovaniu tejto protiprávnej činnosti.

Mestská polícia mesta Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania