Potkany na Clementisovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Jana J. 08. apríla 2015

Pri smetiakoch na Clementisovej ulici (vedla 101drogerie a pohostinstvo Mercelka) sa vyrazne rozmnozili potkany. Su to smetne kose cez cestu oproti vchodu Clementisova 60)

08. apríl 2015

erik

tie potkany maju diery popod cely plot okolo kontajnerov, nedalo by sa to nejak zasypat? (PS: prave som sa chystal dat tento podnet :-) )
10. apríl 2015

Matej

Potkan sa ti prekuse aj cez beton takze zasipat to moc nepomoze pretoze zas si vyhrabu diery...ak obyvatelia nebudu hadzat zvysky jedal do kontajnerou tak potkany zmiznu prec pretoze nebudu mat co zrat..kontajnery plne jedla su pre nich ako prenas restauracia...
27. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
všetky podnety týkajúce sa potkanov z portálu www.odkazuprestarostu.sk sme zaevidovali a na miestach vykonali deratizáciu.
Napriek tomu, že deratizácia sa uskutočňuje opakovane v dvojtýždňovom intervale, môže sa stať, že časť populácie škodcov prežije. Preto, ak pozorujete vo vašej lokalite zvýšený výskyt hlodavcov, napíšte nám o tom priamo na [email protected] alebo [email protected].
Vopred vám ďakujeme za spoluprácu.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
01. jún 2015

Matúš G

Žeby deratizácia pomohla ...
06. október 2015

Robo

Potkany
Dobry den , uz som pisal na mesto konkretne 27. 5. , a odvtedy sa nam pocet podkanou zvysil na 6KS (viacej som zatial naraz nevidel)
Ludia tam uz odmietaju chodit a hadzu to tam len tak , lebo potkany su tam celodenne, vzdy ked su hladne.
Poprosim o od poved mesta, ci bola deratizacia , alebo ci bude.
Dakujem
14. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
jesenná deratizácia prebieha od 1. 10. 2015 do 15. 11. 2015. Všetky problematické lokality máme poznačené (v nich budeme deratizovať viackrát).

Odbor dopravy a komunálnych služieb
05. november 2015

Robo

dobry den , dnesnym dnom som zacal hadzat smenti nie do kontajnera ale iba na stojisto.
Odmietam tam vchadzat .
Po otvoreni kontajnera na mna kukali 3 potkany . Dakujem nikdy viacej.
Mesto neriesi dlhodobo !!!
27. apríl 2016

Miloš Hrdina

Hlodavce a neporiadok
V stojisku kontajnerov pri drogerii na V.Clementisa 16 je obrovské množstvo odpadu,ktoré smetiari vobec neupratuju,su tam uschnuté haluze,povysypávané kopce zeminy. V okolí stojiska je obrovské množstvo potkanov a zo zadnej časti dier. Príčinou su aj nezmyslené kriky ,ktore obkolesuju plot,a sposobuju aj výskyt hlodavcov.
28. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
až do 15. mája sa uskutočňuje jarná deratizácia. V tejto lokalite sme už nástrahy kládli, budeme to však robiť opakovane.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
10. máj 2016

Katarína

Potkany
Dobry den, na ul. Clementisa 16,17,18 sa neustale vyskytuju potkany. Nielen v priestoroch smetiakov, ale aj v priestoroch panelaka. Kedy sa konecne zasiahne radikalnejsie? Prosime Vas, o vyklcovanie kerov okolo smetiakov, kde maju potkany svoje nory a raj pre svoj zivot a potomstvo. Vsade na vokol pri kontajnerovych klietkach su vysadene kere s holim kmenom u nas je to obrastene brectanom, kde sa potkany ukryvaju. prosime o riesenie. Dakujeme obyvatelia panelaka
18. máj 2017

navstevnik

Vyzývame občanov, aby v prípade, ak zaregistrovali zvýšený výskyt hlodavcov na verejných pozemkoch, nám ho nahlásili na Odbor dopravy a komunálnych služieb.  
[email protected] 
http://www.trnava.sk/sk/aktualita/deratizacia-verejnych-priestranstiev
11. január 2018

erik

Potkany

Ziadame o okazity zasah mesta,odchyt, odstranenie popinavych rastlin a znicenie dier po potkanoch. Situacia je uz kriticka pocas 5min min 15-20 potkanov + male.
PS: prosime info ako zistit ci na mieste boli deratizery
https://youtu.be/uh2yAT6VrJ0
11. január 2018

Roman Krajčovič

A čo majú vravieť tý chalani ktorý vyprazdnujú nadoby na odpad a potkany im skáču po hlavách???
11. január 2018

erik

RE: Roman ,chalanov obdivujem a drzim im palce ,ale tiez by sa mali stazovat nadriadenemu a ziadat riesenie, sledujem ako po nich skacu ked vysypaju smeti... :-(
28. január 2018

Robo

Dobre ranko , dneska rano naratanych 3 ks velky a 8ks maly , bude to nejak mesto riesit , alebo si mame kupit otravu sami ? A poprosim inu odpoved ako , bude sa to riesit plosne o 3 mesiace .. to tu uz bude stado!
28. január 2018

Robo

Mail zaslaný na odbor dopravy a komunálnych služieb.

Dobrý deň ,
Chcel bu som požiadať o deratizáciu miesta kontajnerového stojiska č. 118, na Clementisovej ul., kde sú dlhodobo problémy z hlodavcami a problémy sa nezlepšili ani opakovanej plošnej deratizácií na konci jesene 2017. Mesto si ma podľa zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia § 12 ods. 2 písm. e) zabezpečovať reguláciu škodcov , čo v tomto prípade dlhodobo nespĺňa, ako dokumentuje napríklad podnet na portáli odkazprestarostu.sk (vid nižšie).

Z dôvodu povinnosti obyvateľov odhadzovať odpad do daných nádob, na danom stojisku, a pohybovať sa v zamorenom priestore. žiadam ďalej mesto o zabezpečenie riešenia opatrenia na zabránenie šíreniu ochorení prenosných zo zvierat na ľudí, pre obyvateľov podľa zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia § 12 ods. 2 písm. g).

Popis problému je dostupný na danej adrese a aj podľa náhodného vyjadrenia zamestnanca firmy zabezpečujúcu zvoz odpadu, je na tomto mieste dlhodobý problém, a ani oni sa nebudú vystavovať riziku a dane stojisko č. 118 upratovať nebudú.

Ďakujem za odpoveď
08. marec 2018

Maťa

Premnozene potkany so stratenou plachostou Vl.Clementisa 16-18

Prosím kompetentných o urýchlené riešenie s premnoženými potkanmi na Vl.Clementisa 16,17,18. Potkany vybiehajú až na cestu-už dávno stratili plachosť!!! Pri vynesení odpadkov nemajú problém nám prebehnúť popod nohy!!!!!! ĎAKUJEME!
12. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
lokalitu podnetu evidujeme. Likvidácia potkanov sa začne až jarnou deratizáciou v mesiacoch apríl a máj 2018.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
12. marec 2018

Robo

je velmi smutne, ze odpovedou samospravy na urgentrny problem na jednom konkretnom mieste je taka , ze riesit sa bude v plane a nebudeme predssa kvoli problemu a aobyvatelom menit plan . Dakujeme sa urychlenu deratizaciu , ktora nastane po 3-4 mesiacoch od nahlasenie problemu.

CHcel by som sa este spytat , co by sa muselo stat , co musi clovek urobit , aby mesto spravilo neplanovanu deratizaciu ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania