Detské ihrisko - Veterná ul.

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Monika Holická 17. apríla 2015

Dobrý deň,
chcela by som sa informovať, kedy konečne bude stáť aj na sídlisku Zátvor nejaké pekné nové detské ihrisko. Bývame na Saleziánskej 17, rodičia bývajú na Veternej 20. Máme 2,5 ročného syna a zdržujeme sa hlavne v tejto lokalite. Na Veternej je staré ihrisko, ktoré použivali ešte naši rodičia a podľa mňa je v strašnom stave. Pritom sa tam denne hrá veľa detí. Chcem sa spýtať či aj oni nemajú nárok na nové ihrisko, tak ako je na ostatných sídliskách. Takmer na všetkých sídliskách sú aj priestory na cvičenie pre seniorov a tu nieje nič. Pritom je tu kopec priestoru, kde by sa dalo niečo také zrealizovať. Aj my máme vedľa činžiaku (Saleziánska 17) veľký priestor, kde by mohlo vzniknúť nové ihrisko pre deti aj pre seniorov. Momentálne je tam len veľká trávnatá plocha slúžiaca ako wc pre psov (málokto po svojom psovi uprace, aj keď všetci tvrdia opak).
Rada by som teda vedela, kedy sa aj môj syn ( a kopec detí zo sídliska) bude môcť zahrať na peknom ihrisku bez toho, aby sme museli ísť na Družbu, Linčiansku, Prednádražie a pod.
Vopred ďakujem za odpoveď!

S pozdravom Monika Holická

29. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Trnava má záujem vytvoriť obyvateľom sídlisk v ktorejkoľvek časti mesta porovnateľné podmienky bývania z hľadiska možnosti aktívneho pohybu vo vlastnom prostredí - preto sa problematika humanizácie obytných súborov zaraďuje do rozpočtu mesta takmer v každom roku.
V roku 2014 bola zaradená do rozpočtu mesta práve lokalita Zátvor - príprava projektovej dokumentácie jedného vnútorného dvora s tým, že v roku 2015 sa i zrealizuje.
Tento dvor (stredný – s asfaltovými ihriskami) bol vybraný ako prvý v spolupráci s výborom mestskej časti Trnava - sever, pretože je najväčší a je možné v ňom umiestniť najviac vybavenosti - hracích a cvičebných zariadení, ako aj mobiliáru pre novovytvorené spoločensko-oddychové priestory a športové plochy. Súčasťou bude aj realizácia úseku spoločného cyklochodníka s chodníkom na úseku dlhom asi 170 m ako pokračovanie existujúcej časti na Veternej ulici po križovatku Veterná a Východná pri OC Tesco.

Súťaž na výber projektanta bola vypísaná v roku 2014 dvakrát, obidve boli však zrušené – prvá z dôvodu, že ponúkaná cena presiahla sumu vyhradenú v rozpočte mesta, druhá z dôvodu rozhodnutia mesta zrealizovať anketový prieskum vo vlastnej réžii a nie vybratým projektantom v súčinnosti s mestom.
Anketový prieskum bol zrealizovaný mestom v 10/2014 Trnava v strednom dvore, zúčastnilo sa cca 30 % obyvateľov.
Dňa 20. 4. 2015 mesto vypísalo v poradí už tretiu súťaž na výber projektanta, v ktorej sú zohľadnené výsledky ankety.
Po vypracovaní projektovej dokumentácie a stavebnom konaní vypíše mesto ešte v tomto roku súťaž na dodávateľa. Rozpočet mesta na rok 2015 obsahuje 100 tisíc eur na jeho realizáciu. Zároveň sa v roku 2015 pripraví projekt ďalšieho dvora – práve toho, ktorý popisujete - s realizáciou ktorého sa uvažuje v roku 2016.

Odbor investičnej výstavby
18. august 2016

andrej

Dobry den
Chcem sa informovat v akom stadiu je realizacia ihriska na veternej ulici.
Dakujem.
28. október 2016

Matúš G

Poprosím nové info o ihrisku.
12. október 2017

Boris

Detské ihrisko

Pán primátor, bude sa upravovať aj toto ihrisko medzi Poštovou a Veternou? Ani by sme neboli za, pretoze o kusok dalej je su krajsie a lepsie vyuzivane. Tieto vyuzivaju len navstevnici krcmy na hygienicku potrebu.
16. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za podnet. Pridelíme ho na vybavenie Odboru dopravy a komunálnych služieb a o jeho ďalšom riešení Vás budeme informovať.
Dovoľujeme si zadávateľa podnetu požiadať o kladnú alebo zápornú spätnú väzbu súvisiacu s vyriešením podnetu.

Mestský úrad Trnava
23. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na Zátvore, konkrétne na Veternej ulici boli teraz zrekonštruované dvory 2 a 3, ktoré obsahujú aj menšie detské ihriská. Na dvor č. 1 sa už dlhšiu dobu snažíme verejným obstarávaním získať projektanta, zatiaľ však neúspešne, preto verejné obstarávanie opakujeme. Máme naprojektovaný aj vnútroblok na Okružnej ulici, ten sme zaradili do návrhu rozpočtu na budúci rok. Záverečné rozhodovanie bude na poslancoch – ak návrh prejde, realizácia by sa mala konať v roku 2018.

Odbor územného rozvoja a koncepcií

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania