Vybudovanie chodníka na Hlbokej ul.

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Matúš G 26. apríla 2015

Plánuje mesto vybudovať chodník na Hlbokej ulici v časti od zimného štadióna po vjazd na parovisko medzi stromami? V druhej polovici je chodník, ktorý nemá pokračovanie (je tam parkovisko, ktoré je potrebné). Takto si ľudia vyšlapali už dosť širokú cestičku. Ďakujem za odpoveď.

02. máj 2015

Matúš G

Roman tipy zaujimavé, ale podľa mňa nepraktické. Tvoje chodníku sú tak do ozdobnej záhrady, nie na trvalé chodenie. Chcelo by to buď poriadny chodník, alebo možno niečo iné vymyslieť. Dosť záleží aj od frekventovanosti.
03. máj 2015

Peter

Ziadny chodnik tam netreba. Nato je tam vybudovany v tesnej blizkosti riadny chodnik pre pesich, aby sa po nom chodilo. To ze si ludia robia skratky je ich vec lenivosti. Zelena plocha, na ktorej navrhujete chodnik ma svoj zmysel, tvori zelenu hranicu medzi cestou a obytnymi domami, navyse sluzi psickarom, ktori tam maju svoju zonu na vencenie. Akoukolvek vystavbou by doslo k jej naruseniu a tym padom znizenemu komfortu pre vsetkych, ktori byvaju v tesnej blizkosti.
03. máj 2015

Matúš G

Peter samozrejme že dané skutočnosti viem a máte v podstate pravdu. Preto som sa opýtal mesta. Jediné čo ma tak napadá je aby sa tam vyznačili priechody pre chodcov (rovno a doľava k činžiaku), pred vyšliapaný chodník vysadiť živý plot z oboch strán a pred neho dať zábrany. Ľuďom treba vytvoriť koridor. Možno chodník rozriť a vysadiť novú trávu.
04. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestský úrad v Trnave sa už viackrát v minulosti zaoberal uvedenou problematikou s nasledovným záverom. V riešenom území je vybudovaná dostatočná sieť peších trás, ktoré vedú aj paralelne s navrhovaným chodníkom popri bytových domoch. Nie je preto opodstatnené vynakladať nemalé finančné prostriedky na realizáciu nového 150 m dlhého súbežného chodníka, ktorým dôjde k ďalšiemu úbytku zelene ako hygienickej bariéry oddeľujúcej frekventovanú Hlbokú cestu od priľahlej zástavby.

Odbor územného rozvoja a koncepcií

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania