Oprava chodníku za BD na Clementisovej 60 - 66

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Najprv tam malo byt detske ihrisko. To z nejakeho finacneho problemu zrusili a vysadili tam travu a stromceky. To by bolo ako tak v poriadku. No ked zacali opravovat chodniky tak som sa nestacil cudovat. Na cast dali peknu dlazbu a zvysok asfaltuju. hoci na zaciatku si pripravili dost dlazby na cely chodnik. Kam zmizla a preco sa tak rozhodli, ze to radsej "skraslia" ciernym asfaltom? asi je to lacnejsie, akurat ze bude na kusku dlazba na ktoru sa bude nenapadne napajat asfalt...krasny kontrast a nezmysel. dakujem a chvalabohu neviem komu.

29. apríl 2015

Ivana

Tibor, to co je tam teraz sa nevylucuje s planom na detske ihrisko, aspon myslim.
http://www.artprojekt.sk/index.php/mestsky-urbanizmus/trnava-clementisova-ul
Co sa tyka toho povrchu, tiez sa mi viac paci na pohlad dlazba, ako pises aj ty, ale co sa tyka toho povrchu, ktori tam dali je ovela vhodnejsi pre kolieskove korcule, skatebordy, a ine vozitka a kedze je to vnutroblok, je mozne tam bez obav vypustit dieta, ktore sa moze povozit po vhodnejsom povrchu, ako je zamkova dlazba.
Ak by bol dodrzany obrazok z linku, ktori som uviedla tych vhodnych povrchov na "vozenie" by tam pribudlo este dost, tak by to mozno stacilo aj pre bicykel pre male deti a pod...
Ihrisko je podla mna otazkou penazi, ktore sa tak skoro nenajdu, pretoze hracie prvky stoja vela penazi, ale dufat mozme :)
29. apríl 2015

Tibot Cafik

Ahoj Ivana...mas pravdu, ale som rozhorceny a zaklade toho, ze tam malo byt a aj bolo naplanovane det.ihrisko a potom sa to zrusilo. Suhlasim s tym ze asfalt je rovnejsi a pohohlnejsi na bicykle, korcule a behaky a tak ale skor by som prijal humpacky a pod.veci. najblizsie take ihrisko je cez dost frekventovanu cestu.
Dakujem za tvoj podnet...
13. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vplyvom času a účinkom klimatického prostredia, prichádza na pôvodných betónových chodníkoch k postupným ojedinelým degradačným lokálnym poruchám a zhoršeniu povrchových vlastností a tým zhoršeniu ich pochôdznosti. Vždy je preto potrebné v určitom časovom horizonte počítať s údržbou a opravou povrchu komunikácií a tým zabrániť ich ďalšiemu poškodzovaniu. V tomto prípade, sa na základe ekonomického posúdenia opravy zvolila technológia prekrytia pôvodných betónových konštrukcií chodníkov jemnozrnným asfaltobetónom. Máme zato, že týmto riešením prišlo k zlepšeniu konštrukčne - technickému stavu chodníkov v tomto zastavanom území.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania