Chýbajúce lavičky pred vchodom do Polikliniky

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Adrián Mních 30. apríla 2015

Dobrý deň,

určite väčšina ľudí sa strelo s tým, že keď ideme na Polikliniku k doktorovi, tak pred ňou musíme stáť už od 05:00 ( niekedy aj od 04:00 ) aby sme si stihli zobrať časenku alebo odovzdať zdravotnú kartu, lebo ak prídeme neskôr tak šance na vybavenie u doktora sú malé alebo žiadne.

A keďže dvere do budovy otvárajú o 06:00, tak by bolo vhodné osadiť do tesnej blízkosti lavičky, keďže medzi stojacími sú najmä starší ľudia.

Viem, že sú lavičky vedľa lekárne, no tieto by v tomto prípade neplnili úlohu, pretože by sa ľudia mohli odvolávať na to, že čakali na nich a pritom len práve prišli.

Ďakujem.

30. apríl 2015

Lenka

Uvítala by som lavičky.
Mnoho ľudí čaká aj na príbuzných a nemusia sedieť v preplnených čakárňach s chorými
01. máj 2015

Peto

Boli by vhodné mobilné lavičky, ktoré tam budu iba rano, inak sa to miesto premení ešte na väčšiu fajciaren, ako je teraz. Ľutujem ľudí, ktorí idú na pľúcne s dýchacími problémami a musia prejsť cez ten smrad, deti nevynímajúc. Problém nie sú lavičky, ale prístup lekárov a správcu budovy. Bud vchod otvorím skôr a v zime ľudia nemusia ani mrznut alebo lekári zmenia systém. Tie casenky sú podľa mňa aj tak nedôstojne. Teda usudzujem na základe reči, ktoré mi všetci z okolia spomínali - vraj sa pred vchodom pri rozdávani caseniek ľudia hlásia kto kam ide. Sú ľudia, ktorí sú viac hanblivi a nechcem vedieť, ako trpia, keď musia pred stovkou ľudí nahlas zahlasit, ze idú napr. na urologiu alebo niečo podobné.
02. máj 2015

vladm

To čakanie je nedôstojné. Čo bráni mestským pánom ,aby prikázali kompetentným otvárať polikliniku už o 5 hodine ?
02. máj 2015

Hana

Prosíme správcu budovy,aby dal osadiť lavičky,aj pod poliklinikou,kde čakajú ludia na sanitky a na taxi, pardon, je tam vyložená jedna stará stolička !A to fajčenie pred vchodom do polikliniky by som zakázala, ani v areáli nemocnice , lebo autobusovej zastávke sa nesmie fajčiť.
12. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
doplnenie lavičiek bezprostredne pred Mestskou poliklinikou – hlavný vchod z lávky, sme konzultovali aj s protipožiarnym odborníkom. Po vyhodnotení jeho stanoviska z hľadiska bezpečnostného a protipožiarneho musíme priestor pri predmetnom hlavnom vchode zachovať priechodný (úniková cesta), preto v tomto priestore lavičky osadiť neplánujeme. Rovnako ako aj pri iných stavbách, aj pri výstavbe Mestskej polikliniky sa zohľadňovala ochrana pred požiarmi v zmysle príslušných predpisov o ochrane pred požiarmi, kde sa posudzovali i prístupové cesty, manipulačné plochy ako i kapacita únikových ciest (šírka únikových pruhov a pod. ). Aj podľa súčasnej platnej legislatívy v zmysle vyhl. MV SR č. 94/2004 Z. z., ktorou sa ustanovujú technické požiadavky na protipožiarnu bezpečnosť pri výstavbe a pri užívaní stavieb, v znení neskorších predpisov, nie je možné svojvoľne meniť kapacitu únikových ciest, pruhov a pod., ktoré boli k danej stavbe navrhnuté a následne realizované.

Stredisko sociálnej starostlivosti
13. máj 2015

Luboš Kollár

Celý systém tejto polikliniky je na smiech ...

Raz v živote sme potrebovali navštevovať ortopéda ... Heh, keď mi o tom systéme nahlasovania povedali, tak som tomu nechcel veriť, že to tak môže fungovať. Ale ono môže ...

Tak si predstavte situáciu, že človek má na nohe poškodení meniskus a väzivo, na nohe nevie riadne stáť a má ortézu. Musí ísť ortopédovi. Ak prídete na 06:00 hod kedy sa dá dostať už dovnútra, je už naozaj veľká pravdepodobnosť, že sa nedostanete na radu ... Duplom nie je žiadna šanca, že si v čakárni s vašou polochromou nohou sadnete.

Ak prídete o 5 tej ráno, tak ste cca 6 ty (k ortopédovi) čo v praxi znamená, že dovnútra tak o cca 9-10:00 hod, čo inak znamená, že ak máte to štastie a v čakárni si sadnete, tak si tam posedíte 3-4 hodiny.

Situáciu som musel riešiť tak, že som prišiel na polikliniku o 03:45 hod a bol som druhý !!! Treba vonku stáť 2 hodiny aj 15 minút, a stále sa uisťovať, že s vami všetci počítajú a striehnuť na novo príchodzích či sa nahlásili do rady, aby Vás nepredbehli. Potom po 6 tej utekáte ak ste zdraví, aby ste boli v čakárni medzi prvými a aby ste si mali kde sadnúť. Položíte si kartu a zoradia sa tak, aby ste ju mali v poradí podľa toho, ako ste na polikliniku vyšli, nech presne tak časenku dostanete. Následne môže prísť Vaša polovička s ortézou na nohe taxíkom (šoférovať nemôže) a všetkým v čakárni oznamujete, že ste čakali radu za ňu, nakoľko jej to zdravotný stav neumožnil, aby tam čakala ona.

Následne sa uistíte, že to všetci chápu a akceptujú tento fakt a vy môžete po tomto kolotoči ísť do práce, nevyspatý, uzimený s tým, že ste pred poliklinikou skoro vyšliapali jamu, nakoľko si neni ani kde sadnúť.

Keď už nič iné, mohli by aspoň vrátnici otvárať budovu skorej ... Ale oni majú na saláme ...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania