Ulica Andreja Kubinu-zviera-deratizácia

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Daniel 04. júla 2023

Na ulici Andreja Kubinu 9/10 sa v blízkosti detského ihriska nachádzajú hniezda potkanov priamo v dierach pri kanalizácií, čo je samozrejme absurdné aby sa vôbec v blízkosti kanála nachádzala akákoľvek diera alebo otvorený prechod do kanalizácie. Ide najmä o to že vôbec takéto diery a tým pádom brány pre potkanov sú v blízkosti detského ihriska. Prosíme o urýchlené konanie. V prípade potreby má kontaktujte na mail mám aj fotky presného miesta kde som hlodavcov videl.

05. júl 2023

Majo

Toto je tazky boj, mesto obcas robi celomestske deratizacie kde chcu aby ludia nahlasovali miesta vyskytov.

Co som ale pocul aj osobne dostal uz odpoved, je ze kanalizacie a ich okolie ma na starosti kanalizacna spolocnost, a tie ich nezaujimaju a nebudu to riesit.

Takisto kanalizacke pripojky pri bytovkach zasa nezaujimaju kanalizacnu spolocnost, to ma vraj deratizovat spravca budovy.

CCa tak nejak, presne si to uz nepametam, ale v skratke, z celomestskej deratizacie neprisiel nikto.
06. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dňa 7.7.2023 bola situácia preverená priamo na danej adrese v súčinnosti s deratizačnou firmou. Do aktívnych dier v blízkosti kanalizačného poklopu boli vložené návnady. Je však potrebné upozorniť, že z hľadiska ich výskytu je pravdepodobné, že daná kanalizačná prípojka môže byť poškodená a preto je potrebné vykonať kontrolu jej funkčnosti a následne vykonať jej deratizáciu. Je predpoklad, že v tomto konkrétnom prípade ide o poškodenie kanalizačnej prípojky patriacej k bytovému domu A. Kubinu 8. Nakoľko kanalizačná prípojka je súčasťou bytovému domu (ide o spoločné zariadenie domu), je potrebné aby tieto úkony zabezpečil správca bytového domu na náklady bytového domu.
Kto? Odbor územného rozvoja a koncepcií

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania