Pekná ulica-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Betty Stiller 12. júla 2023

Dobry den, chcem poprosit o zvazenie zvysenia frekvencie odvozu komunalneho odpadu v letnych mesiacoch na raz tyzdenne (aktualne je to raz za dva tyzdne). Konkretne v casti Kopanka pri rodinnych domoch nemame samostatne kontajnery na kuchynsky odpad takze tento odpad konci v komunale, co pri tychto horucavach uz po par dnoch riadne “pracuje”. Dakujem.

13. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor komunálnych služieb

Mesto Trnava
11. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Mesto neplánuje zmeniť frekvenciu zberu komunálneho odpadu.
V zmysle VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 624 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a s drobnými stavebnými odpadmi na území mesta Trnava čl. 3 ods.
(2) Pre zmesový komunálny odpad sa stanovuje denný limit 2 litre zmesového komunálneho odpadu na jednu osobu. Na základe tohto limitu mesto zabezpečí prostredníctvom zberovej spoločnosti, ktorá má s mestom uzatvorenú zmluvu, potrebné množstvo zberných nádob.
(3) Systém zberu a prepravy zmesových komunálnych odpadov: a) rodinné domy- frekvencia zberu odpadu 1x za 2 týždne prostredníctvom 120 l a 240 l litrových nádob. Veľkosť nádoby závisí od počtu členov v domácnosti prihlásených na trvalý a prechodný pobyt. Každá štvorčlenná domácnosť má pridelenú nádobu s objemom 120 l. Domácnosť s 5 až 8 členmi má pridelenú nádobu s objemom 2x 120 l, alebo 1x 240 l na požiadanie. Za každých ďalších štyroch členov domácnosti naviac je pridelená jedna nádoba s objemom 120 l, ak o ňu poplatník požiada.
Kto? odbor komunálnych služieb

Mesto Trnava
11. marec 2024

Alzbeta Stillerova

Dobry den, dakujem za odpoved.
Podnet bol podany kvoli zapachu ktory sa zo smetnych nadob siri v letnych mesiacoch, kvoli tomu by som zvysila frekvenciu vyvozu. V nasom pripade nie kvoli nedostatku smetnycch nadob, ta nasa je aj po dvoch tyzdnoch poloprazdna a to sme 6-clenna domacnost. Separovat zvladaju aj moje deti.
Dakujem a pekny den zelam.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania