Nebezpečný cyklochodník na Zelenečskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Beata Marušíková 06. mája 2015

Dobrý deň,
pravidelne jazdím na bicykli do práce po cyklochodníku na Zelenečskej ulici. Je v mnohých ohľadoch pre cyklistov veľmi nebezpečný:
1. často slúži na parkovanie áut a nikto to nekontroluje ani nepokutuje; ak treba, aby cyklista obišiel prekážku na cyklochodníku, hrozí mu, že nabehne na odrazky vyčnievajúce z vozovky a spadne na cestu,
2. nakoľko cyklochodník na Zelenečskej je súčasťou vozovky, malo by sa naňho vzťahovať i označovanie v prípade rozkopávok či opravy výtlkov. Bola som totiž svedkom pádu jedného kolegu - cyklistu, ktorý nabehol do neoznačeného výtlku zasypaného štrkom, ktorý bol takmer po celej šírke cyklochodníka, čo ho zabrzdilo a spadol (našťastie nie do vozovky, ale smerom ku okraju vozovky).
3. autá, vychádzajúce z bočných ciest, kvôli prekážkam vo výhľade (ako sú napr. kríky vedľa cesty) sa stavajú až na cyklochodník. Cyklista ich musí obchádzať tak, že vbieha do vozovky pred autá idúce za ním,
4. časť cyklochodníka prechádza cez výstupisko na autobusovej zástavke,
5. autá reštaurácie Trnavský dvor často parkujú tak, že prednou časťou zasahujú prinajmenšom do polovice cyklochodníka,
6. vodiči niektorých autobusov nezachádzajú na zástavku autobusov, ale zastavujú na cyklochodníku (pričom platí opäť nebezpečenstvo nabehnutia cyklistu na podrazky na vozovke alebo podbehnutia pod prechádzajúce auto).

Týmto chcem upozorniť mesto na dané problémy a poprosiť o nápravu. Ďakujem.

13. máj 2015

Matúš G

Rozkopávka bola opravená.
25. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
cyklochodník patrí Správe a údržbe ciest TTSK.
Mestská polícia zvýši kontrolu parkovania vozidiel.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania